Идеја за формирање на навивачка група ОБЕДИНЕТА МАКЕДОНИЈА

• Креатор на темата Креатор на темата Saber Rider
  • Време на започнување Време на започнување
Добро бе уживајте и двајцата еееее,знам дека само вие сте патриоти по форуми,а тајно :drk::drk: на други навивачки групи....
Не се сите ко тебе, да се палат на странски навивачки групи, а особено не на негатори на нашата држава

Уживај бе ке се видиме...
Од такви како тебе таканаречени маалски патриоти пропадна државава....:pusk::pusk:

Што мислиш јас сум само тука кој е за Партизан,Звезда Динамо или Хајдук....тресни ја малце главата.....и тие што ги симпатизираат бившиве југословенски тимови одат на запад да навиваат за Македонија и според тебе тие се Србомани сите или што ти ја знам....
Не се бламирај ај...
U pravo si moram da priznaam i kaj nas (komiti) ima mnogu sto gi posetuvaat nivnite utakmici samo sto razlikata e sto ti na mec protiv mak ekipa (I TOA NAJGOLEMATA) si peel na srpski i si go bodrel protivnikot. Ne e u red ni koga ke ides na Partizan : Dzvezda i da bodris nekoj ali se prostuva zosto ne udira po cuvstvata na nieden makedonec. Ali ova....
SEGA DA VI KAZAM NA SITE STO POCNAVTE DA SE PREPUKUVATE:
TEMAVA E KAKO DA GI NADMINEME PREPUKUVANJAVA. Moja ideja e da se zacvrsti TIFO-scenava, odnosno da se znae koj e lider na navijacka grupa i ednas godisno treba da ima kontaktni emisii za fanovi na nekoja TV (kako porano vo koi ke se spodeluvaat iskustva i taka polesno bi se resavale problemite, zosto tofas vodzite ke im bidat popoznati na javnosta i nema da im bide seedno koga ke ima incidenti. Pa toa mislam deka e dobar nacin da se namalat incidentite a plus ke se afirmiraat grupite. Ali kako i se vo nasava drzava i ova e tesko ostvarlivo. Zosto Vlatko Gjorcev tolku se due deka e Komita a ne pomognal so nisto da se afirmiraat navivackite grupi mislam koga veke e na visoka funkcija

Тешко друже, да не ги цитирам сите точки, едноставно мислам дека се` што кажуваш е тотално надвор од нормалното. Некој друг тебе да ти плаќа за ти да си праиш мерак... :uvo: Тоа нема никаде.

Во Прилеп е 5-2 во корист на Победа, во Скопје 6-1 Во корист на Вардар. :toe:

Немам намера веќе да дискутирам на темава, некои од постовите, то ест од членовите (Македонец пп не мислам на тебе конкретно, ниту на Митичо, општо зборам) се скроз малоумни. Згора на тоа очигледно премногу разгалени и најстрашно полудени од партиската војна за гласови и малограѓанството па бараат некој да им плати да навиваат.

Ако е така, тогаш оние скопјани кои живеат на Водно, цело Крушево, пола Велес и неколку битолчани треба да бараат владата да им плаќа такси до дома, зашто живеат на поголема надморска височина од останатите македонци, а немаат пари за да си купат кола. :tapp:
гледате зошто не можи да се реализира ова шо ти дечко мислиш имаш виша вредност и ова докажва какви се голем број скопјани и зошто на сите му сте антипатични како му напиша незборам само за тебе туку општо ама ти и митичо сте малоумни абе каде типичен скопски сељак спушти се :tapp:и да главно комити одат стално муфте шо не е ништо ново и мало дете го знај то и се стално форсирани пред другите велиш дека самите му се нуделе на комити да му даеле гратис карти па да се игра битола прилеп итн нема сигурно комити да викат да му дат гратис карти

гледате зошто не можи да се реализира ова шо ти дечко мислиш имаш виша вредност и ова докажва какви се голем број скопјани и зошто на сите му сте антипатични како му напиша незборам само за тебе туку општо ама ти и митичо сте малоумни абе каде скопски сељак спушти се не си ништо посебно :tapp:

:pos2:
Жикица (скопјани биле педери види ти какво педерско именце имаш) не биди битолчанец како што скопјани уживаат да реметат, читај што пишувам, не туку се пронаоѓај одма у моите постови како малоумен.

Секој треба да си плати карта е мојот муабет, ја не се спротиставувам на идејата, за што ме напаѓаш, дека сум од Скопје? Епа малечок горд сум на тоа, горд сум на Вардар, горд сум целиот скопски сленг на кој малите битолчанки се влажнат... горд сум дури и на земјотресот со кој малоумните битолчани се заебаваат за да покажат колку немаат мозок у тоа тиквите.

И ај тоа, шо па Митичо го вметна у ист кош со мене?! :pos:

pa ti pisa makedonec mitico ovaj onaj maloumni pa sotie be deka ke recat nesto protiv komiti i odma maloumni i ne e жикица po skopski to si ziko ko fudbalero kolku da ne se bunite aj dzabe ke se prepukvame

pa ti pisa makedonec mitico ovaj onaj maloumni pa sotie be deka ke recat nesto protiv komiti i odma maloumni i ne e жикица po skopski to si ziko ko fudbalero kolku da ne se bunite aj dzabe ke se prepukvame

Запирка, точка , употреба на глагол ...:toe:
И не рече дека луѓето се малоумни него постовите, исто како и овој твојот горе ...
5 пати треба да се прочита за да те разбере некој ...

Аман, ја отупевте више со релацијата Прилеп-Скопје, у секоја тема тоа се провлекува како некоја скриена искра , а сеа тука отидовте предалеку ...

И не , нема да се оствари идејава, барем не у наредните 10 години ...

Аман бе свестетесе веќе еднаш, вака ништо нема да се направи, баш од овие препукувања. Ниту еден не испадна паметен, изгледа не ја знаете баш убаво поговорката "Паметниот попушта"...
Вие на форум се изпоколивте и изнавредивте, а што останува во живо или на терен...ц ц ц ц...:tapp:

И не , нема да се оствари идејава, барем не у наредните 10 години ...

No zatoa ti ke bides prviot koj ke pobaras besplatna karta za vo Polska na kosarka neli...?

A so Viktor povejke nema sto da polemiziram po ova prasanje,go smetam kako dobar sportist (kuglar),ali izgleda i vo nego ima toa sto go imaat mnogu sportisti,pa mu udrila slavata vo glava,i misle deka e toj naj,a site ostanati sme ispod nivo...Sepak sekoj si znae za sebe kolku vredi!!

No zatoa ti ke bides prviot koj ke pobaras besplatna karta za vo Polska na kosarka neli...?

A so Viktor povejke nema sto da polemiziram po ova prasanje,go smetam kako dobar sportist (kuglar),ali izgleda i vo nego ima toa sto go imaat mnogu sportisti,pa mu udrila slavata vo glava,i misle deka e toj naj,a site ostanati sme ispod nivo...Sepak sekoj si znae za sebe kolku vredi!!

Нема да побарам, не се секирај ...
Го кажав моето мислење за организирано одење во Полска, прочачкај по подфорумот Кошарка и ќе најдеш ...

C c c....Ne znam zasto uste temava postoj brsete ja nisto ne funkcionira.Vie na forum se prepucavate da mozete da se istepate i na forum ke se stepate, a ne pa na stadion sakate da nema prepucavanja.Kako
prvo Komiti imaat bojkot na Reprezentacija taka da...I ne mora da se ceka se na nas organizirajte se i vie drugite grupi ako mozete:pos2:Posto gleam i ovde ke se tepate a ne na stadion pa.:pos2::pos2:

C c c....Ne znam zasto uste temava postoj brsete ja nisto ne funkcionira.Vie na forum se prepucavate da mozete da se istepate i na forum ke se stepate, a ne pa na stadion sakate da nema prepucavanja.Kako
prvo Komiti imaat bojkot na Reprezentacija taka da...I ne mora da se ceka se na nas organizirajte se i vie drugite grupi ako mozete:pos2:Posto gleam i ovde ke se tepate a ne na stadion pa.:pos2::pos2:

A koj pa pobara od Komiti da go organiziraat toa?Procita vo nekoj post nesto takvo...A inace bez zdrava diskusija nema niti realizacija!Toa sto vo nekoi raboti ne se slozuvame site,ne znaci deka ke se ispotepame..Jas duri i mislam deka koga vaka ovde sto polemizirame,bi sednale na ista masa i bi zboruvale so ladni glavi,mnogu pobrzo bi dosle do resenije..:)

Аман бе свестетесе веќе еднаш, вака ништо нема да се направи, баш од овие препукувања. Ниту еден не испадна паметен, изгледа не ја знаете баш убаво поговорката "Паметниот попушта"...
Вие на форум се изпоколивте и изнавредивте, а што останува во живо или на терен...ц ц ц ц...:tapp:

ПАМЕТНИОТ НИКОГАШ НЕ МОЖЕ ДА ПОПУШТИ, КОЛКУ ШТО БУДАЛИОТ МОЖИ ДА ОПТЕГНИ!!!
:pos2:
Е сега шо има лошо ако некој, на пример АМС, помогни при организацијата???

Кој ги носеше Мајмуни, Чкембари, Комити и Војводи во Задар?!?!?!? АМС ги носеше!!!
Се бунеше некој тогаш?!?!?!?
НЕ!!!
Се направи брука поради немањето заедничка стратегија, платформа и програма?!?!?!?
ДА!!!
Треба да се повтори истото и во ПОЛСКА?!?!?!?!
НИКАКО!!!!

Значи во Задар се беше во ред само уште навивачките групи да беа координирани...Е сега, зошто да не се седни под покровителство на некоја авторитетна организација како АМС (која помага и онака) и да се испеглаат разликите?

Ако нема помош од никој, наши навивачи во Полска че бидат само туристите и гастербајтерите кои неорганизирано че појдат таму!!!Колку навивачи (Комити, Мајмуни, Чкембари...) во МАКЕДОНИЈА имаат по 1000 евра да потрошат за Полска????
А мора да признајме дека од државен интерес ни е да бидиме многу бројни таму и да го развиориме знамето со сонцето и обединета Македонија. Значи логично е работите од државен интерес да ги помага и државата!!!

Подобро е според мене да појдат макар и само Комити без пари или за некоја симболична сума, отколку да не појди никој!!!

А најдобро би било да се истурка еден ваков проект!!!

Прво за да успее ова треба да се тргнат сите таканаречени водачи на навивачките групи :tapp: зашто реално тие го прават најголемиот проблем,едноставно не сфаќам зашто интересите на клубот се ставаат пред интересите на репрезентацијата :toe: треба сите заедно да ја бодриме без разлика за кој клуб навиваме,додека во првенството повторно ќе бидеме на спротивните страни :smir:

Прво за да успее ова треба да се тргнат сите таканаречени водачи на навивачките групи :tapp: зашто реално тие го прават најголемиот проблем,едноставно не сфаќам зашто интересите на клубот се ставаат пред интересите на репрезентацијата :toe: треба сите заедно да ја бодриме без разлика за кој клуб навиваме,додека во првенството повторно ќе бидеме на спротивните страни :smir:

од оваа навивачка група најмногу би се офајдила НАЦИОНАЛНАТА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА!!! во било кој спорт, шо е наш приоритет, нели??? или не??? замислете како би било организирано во полска за време на натпреварот со грција да излезат преку 1000 македонски навивачи со знамиња од сонцето од пела (вергина) и на обединета македонија и со едно громогласно и ЗАЕДНИЧКО НАВИВАЊЕ на му покажиме на европа и светот кои сме и КАКО СЕ ВИКАМЕ а сигурно нема да им биде сеедно и на то грчките пе...и, а на нашите играчи би им дало ОГРОМЕН ПОТТИК!!!:pishtoldz

Поздрав до сите МАКЕДОНЦИ што ја мразат ПОБЕДА!!!:tapp:

Љубовта кон МАКЕДОНИЈА нека биди посилна од омразата кон ПОБЕДА!!!

ДА СЕ ОБЕДИНИМЕ И ДА МУ ПОКАЖИМЕ НА СВЕТОТ КОИ СЕ МАКЕДОНЦИТЕ!!!

СЛОБОДА ИЛИ СМРТ
ИМЕТО ИЛИ СМРТ
МАКЕДОНЦИ ДО СМРТ

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom