MACEDONIA TIMELESS - new PR video

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Одлично, само повеќе да се емитува по светскиве телевизиски канали и ќе биде добро, зошто кога ќе видам пример на FTV или EuroSport како се рекламира Црна Гора, а нас никаде не нема, ми иде да се убијам.

Член од
2 јуни 2007
Мислења
5.704
Поени од реакции
3.266
Мислам дека е далеку подобар од првиот спот!

Член од
24 јуни 2008
Мислења
1.705
Поени од реакции
75
Браво за делото!!! Алал вера и само напред, ми се исполнува душата со секој еден ваков мал ама значаен чекор за промоција на убавините и квалитетите кои ги имаме, а и промовирањето на НАШАТА историја!
На кои телевизии ќе оди???

:oeoeoe::pehar:

Бај д Веј : „грците ни украле по некоја идеа од нашиот прв спот, нивниот е 5000 год грееце и наместо довјчето кое го имаме ние, тие ставиле момче со лубеница“

Член од
15 мај 2008
Мислења
947
Поени од реакции
99
Одличен спот, браво, поубав ми е од претходниот. Треба што повеќе да се дадат пари за рекламирање на странските телевизии. Само со агресивна пропаганда можат да се привлечат странците.

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Одлично. :vozbud:
И двата спота се убави, но овој повеќе ми се допаѓа сепак.

Убава ни е државава, а ние пола од овие убавини ги немаме посетено.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Може некој да ми каже која е песната во позадина на спотот што оди? Дали е тоа преработка на некоја стара македонска народна песна или специјално новокомпонована за овој спот?

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.813
Се наежив кога го гледав....

Е ова е спот за туристичка презентација...а не Милчо не претстави како варвари со неговитот "уметнички талент"!

Член од
6 август 2008
Мислења
646
Поени од реакции
17
Ми се допаѓа. Браво ! Само следниот спот мислам дека треба повеќе да се осврне на летниот и зимскиот туризам...

Soreno

Big Brother
Член од
14 јануари 2009
Мислења
530
Поени од реакции
19
Spotot e super ,naistina e mnogo dobre napraven..!!
Bravo na tia deka sa go pravili.
Edinstveno ne mojem da razberem za kakvo e celata taa isteria ,kato che li e stanalo devetoto chudo na svetot.
Pa tova e samo edin TV spot be hora..

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
Edinstveno ne mojem da razberem za kakvo e celata taa isteria ,kato che li e stanalo devetoto chudo na svetot.
Кога е Македонија во прашање мора се да биде совршено. :)

Член од
17 јуни 2007
Мислења
37
Поени од реакции
1
Еј, а бе за гревој сте!!! Супер бил, ваков бил, таков бил. Можи и да е добар спотот, но 200.000 евра за 75 сек. спот, е што е многу многу е, навистина. Со тие пари и игран филм се снима или пак документарец, ако не и два. А ако некој мисли дека со овие 75 сек. ќе ја претставиме Македонија, уште и дека пак ќе привлечеме туристи многу се лажи. Ќе се изврти еден месец на ЦНН и толку. Ова е чисто перење на пари и ништо друго.

П.С.
И за да не трошам повеќе време и простор за одговори. Не не сум член на СДС, ниту пак ги симпатизирам, но за жал, овие навистина претеруваат.

MAKEDONEC_PP

ПОБЕДАШ
Член од
7 декември 2007
Мислења
778
Поени од реакции
74
Се наежив кога го гледав....

Е ова е спот за туристичка презентација...а не Милчо не претстави како варвари со неговитот "уметнички талент"!
А бе брату ти си бил буквалиста!!!! Од милчо спото беше географско-историско претставување на МКД. И овај спот е преубав ама и старио ич не е за фрлање!!!

Ми се допаѓа. Браво ! Само следниот спот мислам дека треба повеќе да се осврне на летниот и зимскиот туризам...
Братче...МАКЕДОНИЈА е единствено конкурентна во борбата за странски туристи како земја која нуди културно наследство, историја и алтернативен туризам во автентичните села со МАКЕДОНСКИ традиционални јадења!!! За класичен туризам реално немаме капацитети!!!!

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Се согласувам со забелешката, џабе е убав спот кога не кореспондира со реалноста.

Посебно “главниот“ град кој повеќе личи на гето предградије.
Па затоа спотот и не е снимен во гавниот град...

Мора да се исчисти и среди малце старата чаршија и нема да биде толку лош...

Esobar

Македонија над СЕ !
Член од
12 февруари 2008
Мислења
4.895
Поени од реакции
453
Само што го видов спотот и искрено повеќе ми се допаѓа овој од претходниот на милчо :smir:

а мора да биде на Милчо за да биде убав спотот? затоа му сечеа кадри каде што ги заборавил рефлекторите...
Не реков дека мора Милчо да режира за да биде убав спотот :smir: само пишав дека Изи го режирал пошо на првите страни имаше коментари како браво Милчо се поправил бла бла

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443

Што има врска па и ти ...
Спотот го финансира владата , значи НИЕ, па мислам дека сме заслужиле до толку да коментираме за тоа каде и како ни се трошат парите...

Kajgana Shop

На врв Bottom