Каде ова лето? - прашања и предлози за туристички дестинации

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Не ми беше муабетот за плажите какви се и колку е солена водата. За плажите немам замерка, убави се, големи песочни... туку, морето како море, во споредба со сите останати на Балканов, убедливо е најлошото, мислење што го делиме 90% само од форумов. И затоа сите што сакаат мирна, чиста вода, да можиш раат да се капиш и без страв од медузи, го избегнуваат Црното море. Токму и затоа многу повеќе ќе забележиш млади луѓе, претежно од запад, дојдени да се журкаат и издуваат до максимум 10 дена, нешто што добар дел не го можат дома, а морето и капењето не им е толку важно.
Бил сум во Грциja почти на целиот северен брег например и можам убедливо да ти кажам,дека со ништо морето тамо не е поубаво от Црно Море... флора почти нема,фауна почти нема... тамо каде нема флора и фауна... да не сум луд да пливам jaс?! Лично на мене не ми оди да лежам на каминja или да пливам во море,кое нема бранови ...Кога немаш барнови и морето ти е спокоjно-баш е скучно. Тука не си прав дека само млади идат. Ако идеш во краja на Маj,Jни и почетокот на Септември,ке видиш масовно немски баби и дедовци. Се е до човек ...

M

macgowan

Гостин
Бил сум во Грциja почти на целиот северен брег например и можам убедливо да ти кажам,дека со ништо морето тамо не е поубаво от Црно Море... флора почти нема,фауна почти нема... тамо каде нема флора и фауна... да не сум луд да пливам jaс?! Лично на мене не ми оди да лежам на каминja или да пливам во море,кое нема бранови ...Кога немаш барнови и морето ти е спокоjно-баш е скучно. Тука не си прав дека само млади идат. Ако идеш во краja на Маj,Jни и почетокот на Септември,ке видиш масовно немски баби и дедовци. Се е до човек ...
И во Норвешка е убав брегот,илјадници фјордови и јаки воздушни струења...и во Брајтон во Англија и во Ирска има песочни долги плажи ама морето е ладно па и не чини за киснење во него...НЕСПОРЕДЛИВА е убавината било на Јадранското,Егејското,Јонското море со Црно море...не зборам од инает.Сум бил и на сите гореспоменати на повеќе места.Едно е плажата била убава,па песок па не знам флората..а друго е тиркизно море со сите одлики на топло убаво море за капење.Лично,бугарскиот брег тешко да ќе го посетам повторно кога би одел на патување типот летен одмор на море.Цените стануваат универзални секаде пополека на медитеранот па сега кога ке видам околината и какви убавини има и ја споредам цо Црноморскиот брег хмммм...тешка работа.Не знам кај си бил на северот од Беломорјето па било пустелија и камења ама еве оди еднаш ако ништо барем на Тасос,блиску ти е па провери,или Халкидики на вториот крак,да не зборам за Крф од другата страна во поблиската ни околина.

M

macgowan

Гостин
gejlada nema shansi

za samo 10.000 denari otidete 7 dena vo marmaris- poln pansion, vkluchen prevoz , bazeni, more---- DZABE -

http://112.bg.com/advertisement/nesting/129/kind/360/

Вистина е ефтино!Единствена за.ебанција е автобускиот превоз до таму-многу клацкање со бусот-јас би готкачил тој дел од аранжманот и по можност би одел со колата(цел егејски брег и југоисточна анадолија ја врвиш-има што да се види!)-ама секундарна работа е тоа кога одиш таму.Турција е феноменална!
Мармарис е супер,а и Бодрум и местата околу него No.1 во тој дел од Турскиот Егеј.

wild dolphin

Мал човек а голем ждерач
Член од
12 мај 2009
Мислења
1.702
Поени од реакции
229
Ме интереира дали некој бил Зрце, Хрватска. Велат дека била балканската Ибица.
Еве некое видео:
Одлично изгледа. Да не има некој информации за понуди, аранжмани за ова место?
:salut:
а ама е изгор скапо едно кафе и минерална 200 денари ако не и повеќе.

delfybuba

Schatje
Член од
22 октомври 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
93
Бев во голема дилема кај да отидам летово, првиот дел од одморот го поминав во Неа потидеа - местото е ОК, просечно, а вториот дел од Лефкада на Јонско море - дестинација која најискрено ја посакувам на секој оној кој сака да почувствува недопрена убавина - местото е најпрекрасно.

Прегледај го приврзокот 34065
Исто и јас бев таму-Неа потидеа...да не сме се виделе:vozbud:

M

macgowan

Гостин
Ako e kafe i mineralna 3,5EUR e dobro...ako odis za takov vid zabava tesko deka ke pominis so kafe i voda belkim?Ako sakas (a ke sakas) da potegnis nesto drugo se somnevam za ceni pod 5eur za sto bilo!A cenite Hrvatska,Grcija,Turcija se relativno isti-za nas standard e se visoko!

--- надополнето ---

Ako e kafe i mineralna 3,5EUR e dobro...ako odis za takov vid zabava tesko deka ke pominis so kafe i voda belkim?Ako sakas (a ke sakas) da potegnis nesto drugo se somnevam za ceni pod 5eur za sto bilo!A cenite Hrvatska,Grcija,Turcija se relativno isti-za nas standard e se visoko!

S

Sheldon Cooper

Гостин
Летово бев во Охрид (поради немање на пасош т.е повеќето од друштвото немаше пасош) а иначе здравjе за догодина планираме во Егеjска Македониjа или Бугариjа (Тасос или Златни Песоци).

Член од
5 мај 2010
Мислења
20
Поени од реакции
2
Рента а кар ти е најисплатлива варијанта за Грчките острови.Цените се од 22 евра на ден,па нагоре зависи од автомобилот.Неможеш без кола или мотор,премногу е жешко за да чекаш автобус,такси е скапо,затоа ако сте 4ца земајте кола и шетајте го островот.Ние мислевме дека треба меѓународна дозвола,но минеш со македонска.Моторите се втора варијанта,но многу се тесни улиците,со кривини при што има и многу жртви.Затоа кола ти е најдобра варијанта.Крадење нема,од проста причина што неможе да избега од островот :)
Бензинот не им е скап на Грците,ние за десет дена потрошивме околу 50 евра за него.И тоа цел остров го прошетавме,на секое можно место застанавме.Ти треба и за до маркет,Лидо се оддалечени од местата,па неможеш да влечкаш кеси.
Опасност има само ако незнаеш да возиш,се друго е позитивност.
Гледам Грција многу ти е на срце, ама сигурно и ти кат те прашат отдека си казваш Скопие...

Член од
29 март 2007
Мислења
6.820
Поени од реакции
238
Како е у грчка на вториот крак ситониа мислам се викаше?сум бил на првиот пред 10тина години еве утре идам на вториот нека каже некој како е

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.103
Ха, абе и председател да си нема да го измени фактот дека бугаринов е ебано во право :toe:
Тоа не им дава за право секоја можна прилика да ја користат за провокации... нека си го гледаат нивниот двор, а комшискиот нека не го чепкаат. Имаат среќа што имаме многу толерантни администратори.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Гледам Грција многу ти е на срце, ама сигурно и ти кат те прашат отдека си казваш Скопие...
Не бе какво Скопје,казвам блгарка.

--- надополнето ---

Ха, абе и председател да си нема да го измени фактот дека бугаринов е ебано во право :toe:
Ти можеш слободно да испаднеш од земјава и да прошеташ малце,да прошириш видици.

Kajgana Shop

На врв Bottom