Фан Клуб: Реал Мадрид

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
21 септември 2008
Мислења
14.617
Поени од реакции
14.490
Ме натера овој меч да пишувам овде, а не сакам фановите на Реал да го сватат како провокација или нешто слично.

Реал потроши ова лето над 250 милиони за засилувања од калибарот на Кристијано Роналдо. Океј е тоа, играчите вредат. Ама џабе се потрошени тие 250 милиони кога на клупата редат тренер кој не може да го носи притисокот на еден голем тим. Пелегрини е тотална утка на тренерската позиција во Реал. Не знае да чува водство од 1:0, а го чува Игуаин на клупа, немам повеќе коментари. Да беше на негово место Гус Хидинк, Фабио Капело, Жозе Мурињо и ред други поголеми стратези, резултатот немаше да биде ваков, но што е тука е.

Друго, гледам само неколкумина пореални фанови на Реал што го прифатија поразот без бунтовање. Инаку без лутење:smir: ако ги гледате постовите пред натпреварот против Милан ќе видите како ги подценивте и колку летате во воздух со тоа што го имате најдобриот состав по имиња, но како што кажав погоре без тренер кој може да ги води истите(без лутење,прифатете ја критиката). Се надевам дека не навредив никого, а доколку некој се почуствува навреден однапред нека го прими моето извинување.:helou:
Аман, и ти ли. Читни 2-3 страни поназад, Игуаин е повреден, не беше ни на клупа !

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.242
Поени од реакции
8.142
Некој се задоволува со љубов, некој со титули. Пронајдете се кај сте.

На повеќето фудбалот им е работа, како што викаше Хајнце на времето. Не навивам за Реал, играм за Реал. Љубов кон клубот има кај тие играчи што се од мали навивачи за Реал, што цел живот го пратат Реал. И да, да играа сите за љубов немаше да зимаат толкави плати.

Вистиснката љубов, е кај навивачите, тој што плаќа да го гледа клубот, што лее солзи кога му губи тимот. Секој што го плаќаат игра за пари, не за љубов. Така да, кога ќе имате играч во клубот што игра беспари, тогаш дојдете да го масирате за љубов.
Само ќе ти кажам дека сум убеден дека ти, доколку си верен фан на Реал, вечерва се чувствуваш полошо од Кака и Роналдо. Со други зборови нив к***т ги боли што Реал изгубил а и покрај тоа на крајот на неделата тие ќе си ги земат своите енормни плати. Јас да сум Перез, на толку вложени пари, на секој пораз би ги казнувал со месечна плата од прв до последен. Ама изгледа и него го боли к***т зошто парите не се негови.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Со тоа сакам да кажам дека сеуште е рано да се прогласувате за најјаки во групата. Го победивте Реал, ја добивте оваа битка, но не и војната, а сите одма почнувате да славите како сте ја освоиле ЛШ, и како да не знаете уште колку има да се игра..

Најубаво на душата ми е кога ќе го видам Реал прв на табела..
Добро и што ако го видиш Реал прв на табела со сите овие катастрофални понижувачки срамни порази од далеку помали екипи од Милан. Кога џабе ви се парите и играчите со милијарди едвај трчаат и играат без срце. Истата приказна се влече со години наназад Реал е едноставно срам. Треба сите да ги продадете и да донесете играчи кои што ќе го ценат името и дресот што ќе го носат, како што кажав и претходно.

gooner

дежурен топџија
Член од
10 јуни 2008
Мислења
169
Поени од реакции
6
Сфатете го ова како сакате ама еден збор мора да чуете од мене:
ПЕРЕЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗ

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.617
Поени од реакции
14.490
Добро и што ако го видиш Реал прв на табела со сите овие катастрофални понижувачки срамни порази од далеку помали екипи од Милан. Кога џабе ви се парите и играчите со милијарди едвај трчаат и играат без срце. Истата приказна се влече со години наназад Реал е едноставно срам. Треба сите да ги продадете и да донесете играчи кои што ќе го ценат името и дресот што ќе го носат, како што кажав и претходно.
Кој се тие екипи ?

Madrid

Timeless
Член од
23 март 2008
Мислења
3.899
Поени од реакции
154
Приметуваш разлика во играта на Кака од таа што беше во Милан и сега?
Импресиониран си од неговата игра во моментов? Или задоволсто ти причинува да се фалиш дека имаш дрес од него, само затоа што бил платен 100 мил евра и дека му го откраднавте највредниот играч на вечерашниот ваш противник
И да, нека ти биди јасно дека се игра од љубов кон клубот, пред се`
Ха? Во Реал игра 2 месеца, во Милан играше 6 години, и ти веќе правиш разлика во настапи? Честитки другарче, гениј си.

Не ме радуваат такви бедни работи како тие што ти ги наброја, не мењај тема.
А кога ќе ми каеш играч шо игра за кило кикирики а не за милиони годишно, ќе праиме муабет за љубов кон клуб и се, дотогаш, воздра.

Nikolic

Џентлмен
Член од
8 април 2008
Мислења
1.576
Поени од реакции
68
Нешто многу фудбалски експерти во последно време на форумов...

И викате не е се во парите а момци ?:pipi:

Член од
31 јули 2008
Мислења
2.065
Поени од реакции
666
Ха? Во Реал игра 2 месеца, во Милан играше 6 години, и ти веќе правиш разлика во настапи? Честитки другарче, гениј си.

Не ме радуваат такви бедни работи како тие што ти ги наброја, не мењај тема.
А кога ќе ми каеш играч шо игра за кило кикирики а не за милиони годишно, ќе праиме муабет за љубов кон клуб и се, дотогаш, воздра.
Вака сега да ти кажам нешто.
Во Милан се калемеше, растеше, развиваше.Се прослави пред некаде 2-3 год.Значи си изгради свој стил на игра.Станува збор за светска класа на играч, а тоа подразбира континуирано надоградување на својата игра, а не уназадување.Ти се тешиш со фактот дека Кака не е прилагоден на временските услови во Мадрид? Или пак на тревата????? Еве и тоа да е.Малку се 2 месеци за прилагодување на играч од типот на Кака? Смешки на кило.

Ќе го земам Роналдо за пример.Немој да ми тврдиш ни под разно дека и тој уште не е прилагоден во Реал.Ја негува истата своја игра како и кога играше во Јунајтед
Значи да те потсетам, станува збор за светска класа на играчи кои го достигнале врвот на својата кариера и сега треба да носат титули на клубот за кој настапуваат, а не да чекаме да се прилагодуваат на терен

Шурикен

Hard Core !
Член од
8 ноември 2008
Мислења
6.559
Поени од реакции
4.072
Ај објаснете ми го ова вие што сте коментирате за љубовта...
Љубовта го прави фудбалот? Сите играчи денес играат од љубов... па зашто сите викаат доколку не ми ја покачат платата напуштам?Ме мрзи да набројувам случаи, али многу ги респектирам играчите (Адебајор го земам во случајов) кој сам рече не играм од љубов за Арсенал туку играм само за пари. Реално опишува како гледа на работите. Не велам дека нема играчи кои играат за љубов кон клубот, али тоа останало кај некој од многу одамна што играле, а ова ваша политика со љубовта изумира. Може не се сите како Адебајор, али многумина мислат на таа варијанта само кој има гз да каже у случајов. Не трипајте дека играат сите од љубов. Нема шанси!

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.942
Поени од реакции
23.426
Знам дека боли вистината

И ќе заборавев Роналдињо коа мава прв нека не ми бега ко пичка.Коа собра храброст да го мавне Раул и тоа сред Мадрид нека тера до крај а не да бега одма.

Хаха за Роналдињо и за тепачката најде да се фатиш бе, :tv:

Смешни ми се навивачиве на Милан бе, го тепале Реал, и се креваат во облаци. Полека, смирете се. Реал барем без проблем си ги тепа екипите како Марсеј и Цирих, Милан и со тие се мачи, така да нека гледаат против нив да не кикснат.

Со бод во Милано сум среќен како мало дете на божиќ..
Толку мал пост а толку многу бисери, и контрадикторност кон самиот себеси :toe:

Брат а бе јас не реков ништо за Роналдињо нему му помина времето одамна само сакав да ти кажам дека Рубин не е мал тим и не е за потценување, бољи се од пензионерите :helou:

Ти ТАТАРСТАН да мчиш, барем вие немате право на збор у темава

Aбе ај на Милан и така и така, ги разбирам до негде, цела сезона 5-6 гола имаат дадено, сеа дадоа 3 против Реал на гости, и ја би бил екстатичен на нивно место :)

Овие другиве шо се ситат не можам никако да ги разберам.

Ајде ајде доста плачење главата горе, јаки сте вие

Некој се задоволува со љубов, некој со титули. Пронајдете се кај сте.

На повеќето фудбалот им е работа, како што викаше Хајнце на времето. Не навивам за Реал, играм за Реал. Љубов кон клубот има кај тие играчи што се од мали навивачи за Реал, што цел живот го пратат Реал. И да, да играа сите за љубов немаше да зимаат толкави плати.

Вистиснката љубов, е кај навивачите, тој што плаќа да го гледа клубот, што лее солзи кога му губи тимот. Секој што го плаќаат игра за пари, не за љубов. Така да, кога ќе имате играч во клубот што игра беспари, тогаш дојдете да го масирате за љубов.
Ретки се денеска фудбалерите што играат за љубов. Порано имало случаеви у денешно време нема. Нема више играчи како Раул, Малдини, Сколс, Дел Пиеро итн.
А и тие што го раководат фудбалот се криви , и тие што до дозволиле ликови како арапиве и Роман да влезат во фудбалот и да прават квази големи екипи, кој сакаш да ти игра од љубов за Челзи, Ман Сити и тн.

Madrid

Timeless
Член од
23 март 2008
Мислења
3.899
Поени од реакции
154
Вака сега да ти кажам нешто.
Во Милан се калемеше, растеше, развиваше.Се прослави пред некаде 2-3 год.Значи си изгради свој стил на игра.Станува збор за светска класа на играч, а тоа подразбира континуирано надоградување на својата игра, а не уназадување.Ти се тешиш со фактот дека Кака не е прилагоден на временските услови во Мадрид? Или пак на тревата????? Еве и тоа да е.Малку се 2 месеци за прилагодување на играч од типот на Кака? Смешки на кило.

Ќе го земам Роналдо за пример.Немој да ми тврдиш ни под разно дека и тој уште не е прилагоден во Реал.Ја негува истата своја игра како и кога играше во Јунајтед
Значи да те потсетам, станува збор за светска класа на играчи кои го достигнале врвот на својата кариера и сега треба да носат титули на клубот за кој настапуваат, а не да чекаме да се прилагодуваат на терен
Каков терен бе лепи, не бладај, зборуваме за 2 сосем различни фудбалски системи, оној во Милано и оној во Мадрид, италијански и шпански фудбал се толку различни што човек ќе помисли дека станува збор за различен спорт. Ти очекуеш он да диригира игра по неполни 2 месеца играње во Реал Мадрид? Секоја чест за тебе.

Баш памтам, имаше вакви скептици како тебе и во почетоците на Зидан, по 3-4 утакмици го направија утка на годната, а и стварно имаше лош почеток, а натаму сите знаеме што тој пружаше на играта на Реал. Така да, не би избрзувал многу се анализите да сум на твое место.

BATISTUTA 9

Fiorentina-Partizan-Real
Член од
17 мај 2008
Мислења
2.085
Поени од реакции
266
Нешто многу фудбалски експерти во последно време на форумов...

И викате не е се во парите а момци ?:pipi:
aaaaa toa da koj od koj se pogolemi se...
sepak ke recam cestito zasluzena i cista pobeda na milanezite :smir:
rekov uste vcera deka se 2 razlicni planeti vo italia i LS...
do sea me nemase i bev nervozen poso zagubiv ogromni pari ali ne e bitno veke...
sepak ako nesto nemi se dopadna vo ovoj natprevar e definitivno sudijata trebad a go kaznat uopste veke da ne sudi u LS posto so nekoi odluki sam go resi natprevarot da dosudese penal (od avion se gledase) drugo ke bese...
a pravdata im se zadovoli na milan za regularniot gol...
sepak da ne bea mnogu pari kaj mene u prasanje i da ne bev navivac na real definitvno mislam deka ova ke bese natprevar za uzivanje,slobodno do kraj na godinata ke bide vo top 3 natprevari za 2009/10 bravos:smir:
a inaku da prokomentiram i za real malku... za malku ke pomisliv deka benzema bi se popraval poso pokaza znaci na zivot u prvo poluvreme, ama koa nekoj si e dupka dupka ke si ostane... ah kako be se povredil Higuain :kesa:
i posle pak nesto recete dobro za albiol samo slep covek nema da zabelezi deka bese los a denes imase mnogu kolegi so ime na pepe ramos ALONSO I GRANERO a casilas nemase svoj den i se oseti toa koga go primi prviot gol
edinstveni za pofalba se samo RAUL :smir: LASS I DRENTHE...
drugite slobodno neka se prasaat sto pravea vo madrid ovoj den... ako se exkurzija da im doplatime uste nekoj milion dobri turisti se :kesa:
zalno e ova da se pisuva ama ne sum ic zadovolen od site ovie... ah kade se sega ROBBEN ,SNEIJDER, ronaldo i higuain...:uvo:

Член од
31 јули 2008
Мислења
2.065
Поени од реакции
666
Каков терен бе лепи, не бладај, зборуваме за 2 сосем различни фудбалски системи, оној во Милано и оној во Мадрид, италијански и шпански фудбал се толку различни што човек ќе помисли дека станува збор за различен спорт. Ти очекуеш он да диригира игра по неполни 2 месеца играње во Реал Мадрид? Секоја чест за тебе.
тешко тебе
Ќе чекаш да новиве играчи да се склопат во мозаикот на Пелегрини, па дури тогаш да биде се` ко шо треба?
Ќе се изначекаш.
Дотогаш ќе гледаш во тилот на Барселона или Валенсија

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.617
Поени од реакции
14.490
zalno e ova da se pisuva ama ne sum ic zadovolen od site ovie... ah kade se sega ROBBEN ,SNEIJDER, ronaldo i higuain...:uvo:
Робен е повреден, и губи со својот Баерн во Бордо, а Снајдер е во Милано, и одигра нерешено на вчерашниот натпревар против Динамо Киев.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom