ТРЕНЕРОТ ТРЕБА ДА СЕ СМЕНИ,НЕ ЗНАЕ ВО ИСТ СОСТАВ ДА ГИ ВКЛОПИ РОНАЛДО, КАКА, БЕНЗЕМА,И РОНАЛДО НЕ Е КЛАСИЧЕН НАПАЃАЧ А ТРЕБА ИГУАИН ДА ГО СТАВА НА УТАКМИЦИТЕ ДА ИГРА,НЕКА ДОЈДЕ ГУС ХИДИНК ПА КЕ ВИДИМЕ ИМА РЕАЛ БАРСА СО 4-0 ДА ЈА ТЕПА.КЕ ВИДИМЕ У ПРОДОЛЗЕНИЈЕ НА СЕЗОНАТА АМА ПЕЛЕГРИНИ НЕ ОДИ ДОЛГО СО РЕАЛ.А и ПЛУС ТОА ТРЕБА ДА СЕ КУПАТ НЕКОИ СТАБИЛНИ ЛЕВИ БЕКОВИ ОТИ МАРСЕЛО НЕ МИ ИЗГЛЕДА КАКО ТАКОВ,ОН ВЛЕЧЕ НАКАЈ СРЕДИНА.А ДРЕНТЕ НЕ Е У ПРВА ЕКИПА
ОК, аман.
АМАН.
А-М-А-Н
Што очекувате вие од Реал Мадрид? Да ги победиме сите натпревари во сезоната? Можеби и тогаш нема да бидете задоволни доколку не тепаме со по 5 разлика.
Финтата е тоа шо тимот е НОВ.
На Барселона им требаа ГОДИНИ за да се уиграат како што треба, и за да ја достигнат играта што ја прикажуваат денес. Знаат кој каде се наоѓа со затворени очи. Меѓутоа јебига, тоа не се постигнува преку ноќ туку треба многу напорна работа и јебига треба да помине и време.
Вие мислите дека е ова како на Football Manager, ке купиш 5-6 играчи и ке прават партали. Абе ало, овие играчи прв пат играат заедно во ист тим. Некој од вас има ли спортувано? Треба време дури да се вклопат тие играчи еден со друг, да се уиграат.
Кој курац му го јадете на Пелегрини, човекот чуда направи со Виљареал, одкога замина тој Виљареал немаат победа ЦЕЛА СЕЗОНА.
Пред неколку години Чави, Иниеста, Пујол итн беа само млади талентирани играчи кои што се пробиваа во редовите на Барса на времето кога Реал владееше во галактико ерата. Потоа дојде Роналдињо и стана монструм, а таму беше и Меси цело време, но како втора виолина во тимот. Зборот ми е дека играчите се развиваат со време, а моментално го имаме Бензема и нормално е на човекот да му треба време да се прилагоди пошто:
1. Млад е (21 или 22 беше незнам)
2. Нов е.
А капацитетот што го поседува е неспорен.
Формацијата што ја практикува Пелегрини им е нова на сите, уште се учат кој каде да застане и кој каде треба да се движи. Нова екипа, нов тренер. Потенцијал има голем. Треба само време ебаго, не е ова флипер.
Голем к*р што сме загубиле од Севиља на гости, Севиља се во страшна форма и секој еден тим што им гостува (посебно од појаките) треба да биде загрижен. Вчера Барса едвај жива глава извади 0-0 со Валенсија, јас незнам што се палите сите толку.
Имаме супер состав (иако уште ми е криво за Робен), чекај малку, рано е да ги ставаме на бесилка и тренерот и играчите и се. Ц ц ц .
На Барселона и требаа ГОДИНИ за да станат тоа што се денес, исто и на Меси, Чави, Иниеста, Алвез (надежен бек уште во Севиља), Пујол (што на времето играл напаѓач) и така натаму.