Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Статус
Затворена за нови мислења.

Чоста ^

Good looking boy
Член од
23 август 2009
Мислења
1.999
Поени од реакции
48
Да играш три години во Манчестер Јунајтед, а да немаш десет натпревари одиграно целосно, а притоа да ти е тренер Сер Алекс Фергусон... значи не вредиш! Многу логично, незнам зошто не сакате да сфатите... или мислите дека Фамилијата на Нани не е во добри односи со Фергусон и овој намерно не го става во игра за да го уништи??? Ха, Ха, Ха, Траги-комедија... дај Боже да го продадат во Атлетико Мадрид, мислам дека во овој тим ќе се снајде Нани, а и може да го искористиме како мамка за да доведеме некој добар напаѓач... :toe:

Кој вели дека Валенсија не е корисен во Манчестер Јунајтед само бидејќи "незнае" да испраќа центарушти или бидејќи "незнае" да игра со левата нога? Па зарем Валенсија е корисен само кога би испраќал центаршутеви и би шутирал и со лева нога?... Мислите дека не е корисен кога се враќа во дефанзива, кога ѓи покрива дупките
итн?
Море брат,не сфаќај се буквално...Тоа барем лично мене,ми претставува компарација помеѓу него и играчите од голем калибар со кои тој се споредува.Далеку од тоа дека е за никаде,али ипак не е она што се очекуваше......многу,ама многу често гуши акција,малку ке се отворат 3 на 4,и ќе му додје на лева, ќе се заврти,ојде акцијата.....не го имам видено еден центаршут да испрати со лева......Единствено мислам дека повече може да се докаже ако игра од спротивната страна,па иако не може да центрира,или било што,како што е брз ќе може да бега во десно,и ќе може да ја употреби својата "појака" нога,т.е.десната......Пак ќе речам,има време,оваа слика не мора ништо да значи,али сепак не ги оправда очекувањата кои се очекуваа од него....

Член од
17 февруари 2009
Мислења
728
Поени од реакции
60
Море брат,не сфаќај се буквално...Тоа барем лично мене,ми претставува компарација помеѓу него и играчите од голем калибар со кои тој се споредува.Далеку од тоа дека е за никаде,али ипак не е она што се очекуваше......многу,ама многу често гуши акција,малку ке се отворат 3 на 4,и ќе му додје на лева, ќе се заврти,ојде акцијата.....не го имам видено еден центаршут да испрати со лева......Единствено мислам дека повече може да се докаже ако игра од спротивната страна,па иако не може да центрира,или било што,како што е брз ќе може да бега во десно,и ќе може да ја употреби својата "појака" нога,т.е.десната......Пак ќе речам,има време,оваа слика не мора ништо да значи,али сепак не ги оправда очекувањата кои се очекуваа од него....

Токму така!, Ова е вистинскиот одговор за Валенсија. Не е тоа што сите го замислуваат, а на Манчестер му треба многу повеќе и поинаку од него. Ако успее да се "изделка" можеби ќе ни биде од корист. Но додека трае "делкањето", не сакам да не кошта бодови, резултати и титула.

Член од
16 август 2009
Мислења
2.214
Поени од реакции
1.714

Момак, ај кажи ми ти ШТО СЕ ОЧЕКУВАШЕ од Валенсија? И со кој ти уствари го споредуваш? Кои се тие играчи од голем калибар? Наброј ми?

И ајде доста веќе го утепавте човекот, сменете тема ае...ајде од сега ќе зборуваме за Де Лает.

Гробар Мкд

Не дамо Титулу !!!
Член од
19 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.442
Вака сега... кажете ми кое крилен играч во моментот е појак од Валенсија во Манчестер Јунајтед и кој би бил покорисен за тимот, и зошто?

Бидејќи гледам се замислувате Фергусон на форумот, па да слушнам ваше размислување како големи стручњаци...???

G

Gray Foxx

Гостин
Токму така!, Ова е вистинскиот одговор за Валенсија. Не е тоа што сите го замислуваат, а на Манчестер му треба многу повеќе и поинаку од него. Ако успее да се "изделка" можеби ќе ни биде од корист. Но додека трае "делкањето", не сакам да не кошта бодови, резултати и титула.
Бидејќи има разлика од "вистински" до вистински одговор ке ти понудам малце статистика која очигледно си ја занемарил.
Како тоа Валенсија не кошта бодови не ми е јасно? Првиот гол кој го даде за Манчестер е против Болтон- гол кој се покажа како победнички, уште одма следната утакмица против Цска на гости во 86 минута тој се наоѓа во позиција и го постигнува единствениот и победничкиот гол, во 92 минута дава гол со Цска дома за да го спаси тимот од срамен пораз( ако ова не е доволно за оправдување на очекувањата, тогаш јасно е дека голем дел од форумов имале ПРЕГОЛЕМИ очекувања), со Евертон го дава 3 гол за запечатување на победата, интересно е што во поразот од Бешикташ дома Валенсија не играше а пази не коштал бодови. Потоа иде утакмицата со Вест Хем каде повторно постигнува гол, и сега пази во киксот и губењето на поени во утакмицата со Вила каде што ке повторам е крив цел Јунајтед, он само се спои во сивилото на тимот бидејќи не е човекот од кој се очекува да го вади Манчестер од калта нели? Руни е тој човек нели? Ама него никој не го критикува, no siray Руни е богот како така да го критикуваме.
Е сега пази во следната утакмица против Вулвс според тебе фудбалерот кој не ги оправдал очекувањата повторно дава гол. И после тоа иде утакмицата со Фулам каде што се знае причината за пораз, ама изгледа Валенсија и затоа ти е крив. :)
Со Хул не изигра нешто посебно и јас се сложувам за тоа, а исто и Фергусон оти го извади до 60 минута нешто што најверојатно немаше да се случи ако стварно му беше милениче како што мислиш ти нели?
Да не ги спомнам и асистенциите на Валенсија. За прв гол со Виган, он му нафрлува на Руни за гол и тн и тн и тн....
Ако ова за тебе е играч кој не ги оправдал очекувањата тогаш едно интересно прашање- како тоа за тебе Нани ги оправдал очекувањата и треба да игра пред Валенсија со само една утакмица изиграна добра и тоа пази која немаше ни мал притисок на гости со Волфзбург каде што од милион нафрлани топки он конечно го најде Овен за да даде гол???

Chombe_United

Да ми бричите ташаците!
Член од
14 декември 2007
Мислења
8.809
Поени од реакции
452
А бе Ферги најдобро си знае, јас искрено сум задоволен од Валенсија во досегашниот тек од сезоната, постигнува голови, асистира и за прва сезона е сосема солиден. Под палката на Ферги ќе научи уште многу и мислам дека ќе стане одличен играчманутд

Гробар Мкд

Не дамо Титулу !!!
Член од
19 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.442
Бидејќи има разлика од "вистински" до вистински одговор ке ти понудам малце статистика која очигледно си ја занемарил.
Како тоа Валенсија не кошта бодови не ми е јасно? Првиот гол кој го даде за Манчестер е против Болтон- гол кој се покажа како победнички, уште одма следната утакмица против Цска на гости во 86 минута тој се наоѓа во позиција и го постигнува единствениот и победничкиот гол, во 92 минута дава гол со Цска дома за да го спаси тимот од срамен пораз( ако ова не е доволно за оправдување на очекувањата, тогаш јасно е дека голем дел од форумов имале ПРЕГОЛЕМИ очекувања), со Евертон го дава 3 гол за запечатување на победата, интересно е што во поразот од Бешикташ дома Валенсија не играше а пази не коштал бодови. Потоа иде утакмицата со Вест Хем каде повторно постигнува гол, и сега пази во киксот и губењето на поени во утакмицата со Вила каде што ке повторам е крив цел Јунајтед, он само се спои во сивилото на тимот бидејќи не е човекот од кој се очекува да го вади Манчестер од калта нели? Руни е тој човек нели? Ама него никој не го критикува, no siray Руни е богот како така да го критикуваме.
Е сега пази во следната утакмица против Вулвс според тебе фудбалерот кој не ги оправдал очекувањата повторно дава гол. И после тоа иде утакмицата со Фулам каде што се знае причината за пораз, ама изгледа Валенсија и затоа ти е крив. :)
Со Хул не изигра нешто посебно и јас се сложувам за тоа, а исто и Фергусон оти го извади до 60 минута нешто што најверојатно немаше да се случи ако стварно му беше милениче како што мислиш ти нели?
Да не ги спомнам и асистенциите на Валенсија. За прв гол со Виган, он му нафрлува на Руни за гол и тн и тн и тн....
Ако ова за тебе е играч кој не ги оправдал очекувањата тогаш едно интересно прашање- како тоа за тебе Нани ги оправдал очекувањата и треба да игра пред Валенсија со само една утакмица изиграна добра и тоа пази која немаше ни мал притисок на гости со Волфзбург каде што од милион нафрлани топки он конечно го најде Овен за да даде гол???
Ах, бе Deno^ зошто ги вадиш овие информации кога очигледно е дека Валенсија не кошта поени, победи, титули... :kesa:

Тотално се согласувам со ова... после ова мислам дека тој што малку го разбира фудбалот, ќе нема да реплицира :smir:

Член од
1 август 2007
Мислења
1.193
Поени од реакции
37
Mене ми се допаѓа Валенсија како играч, секако дека ќе неможе да биде како Роналдо но сепак дава придонес во играта и дава голови. Според мене подобро се покажа и од очекуваното.

Чоста ^

Good looking boy
Член од
23 август 2009
Мислења
1.999
Поени од реакции
48

И вовчерашниот и во денешниот пост напишав СПОРЕД МЕНЕ Т.Е. МОЕ МИСЛЕЊЕ..секој си има свое мислење и најискрено не планирам да изигрувам Фергусон,па да се расправам со некого поради што размислувам поинаку од него.....:smir:

G

Gray Foxx

Гостин
[/b]

И вовчерашниот и во денешниот пост напишав СПОРЕД МЕНЕ Т.Е. МОЕ МИСЛЕЊЕ..секој си има свое мислење и најискрено не планирам да изигрувам Фергусон,па да се расправам со некого поради што размислувам поинаку од него.....:smir:
Бачко гледам си фан изгледа на Реал, и не знам од кај најде ти толку време да го следиш Валенсија и да тврдиш дека е промашен трансфер кога очигледно е дека не си го следел........И НЕ Е ПРОМАШЕН!!!
Ете ти факти, пред фактите и боговите молчат.

Чоста ^

Good looking boy
Член од
23 август 2009
Мислења
1.999
Поени од реакции
48
Мислам дека болдираниот дел самиот кажува дека не реков така.........и верувај го пратам и знам Валенсија.....многу ,многу подобро отколку што мислиш:smir::smir:

G

Gray Foxx

Гостин
Мислам дека болдираниот дел самиот кажува дека не реков така.........и верувај го пратам и знам Валенсија.....многу ,многу подобро отколку што мислиш:smir::smir:
Епа погрешно прашање ти поставив, кажи ми тогаш кои ти беа очекувањата од тој трансфер? Зар ти се исти очекувањата од Роналдо и од Валенсија?

Чоста ^

Good looking boy
Член од
23 август 2009
Мислења
1.999
Поени од реакции
48
Епа погрешно прашање ти поставив, кажи ми тогаш кои ти беа очекувањата од тој трансфер? Зар ти се исти очекувањата од Роналдо и од Валенсија?
Па мене најлогично ми беше да Валенсија го замени Роналдо,поготово сега,кога само тој и Гигс "функционираат" колку - толку и играат на задоволително ниво....но сепак таа цена која е платена за него(25мил. мислам дека беа),претставува задача + за Валенсија,да ја оправда таа цена......Беше купен веднаш по Роналдо, а и беше пратен долго време од Манчестер......Додека играше во Виган,значи стојам зад тоа,бече предобар...можеби дека имаше голема слобода,помал товар над грбот.....и уште од тогаш се сметаше за 1 потег од страна на Манчестер ако замине Роналдо,што и се случи........Млад е,а пред се и талентиран,така да се надевам дека е во прашање на недостаток на искуство во подобар тим,па кога ќе го стекне тоа искуство,да коментираме за неговите утакмици како најдобар асистент иman of the match...:smir::smir:

K

kaiser soze

Гостин
Кога сме кај Нани и Валенсија,мислење на фан на британскиот форум каде што и јас членувам.Патем речено,фан со професионално фудбалско искуство.

Anyway, Valencia is a decent crosser but I don't think he's even the best at United. On his day, Nani is a superb crosser of the ball, although his decision making is woefully poor so that essentially lessens his effectiveness. Valencia is probably on a similar level to Giggs in terms of crossing. I think Neville and Rafael are better crossers if we're including fullbacks as well.

With all that said, I do think Valencia is our best winger, and indeed one of the best true out and out wingers in the League. He's got explosive pace, the ability to beat a man, and a wicked shot. His only real problem is his complete lack of a left foot which means he constantly checks back onto his right and has to use the outside of his boot when it would be far more efficient to use his left.

Член од
17 февруари 2009
Мислења
728
Поени од реакции
60
Не сум занемарил статистика, туку не коментирам од гледна точка на обожавател на Валенсија. Убаво од твоја страна што ни ги раскажа сите голови на Валенсија. Накратко ќе се повторам од некои предходни постови во кои реков и "и јас да бев толку себичен како него, да шутирав од секаде на голот дури и од мртов агол, со други зборови кажано да ми беше битна индивидуална слава, можеби ќе постигнев и повеќе голови од Валенсија". Значи не реков дека нема постигнато голови, точно е дека тие голови некогаш значеле победа, а некогаш не, затоа што не биле единствени. И јас кога реков дека не кошта бодови, не мислев на постигнатите голови, туку на сите ситуации во кои не се постигнал гол благодарение на него, кога наместо да биде себичен и да шутира, имал наш слободен играч пред празен гол кој 99.9% би го погодил голот. Јас ги снимам сите натпревари, и можам кога сакам тоа да го погледнам. Кој е во можност, нека "си го врати филмот" и нека погледне, па ќе ви биде јасно за што зборувам. А немам намера никакви докази да презентирам. Докази презентирам недај боже на суд ако одам за нешто :). И сакаш да кажеш дека од Бешикташ изгубивме затоа што не играше Валенсија? Па со Бешикташ настапи тимот кој е наменет за во Карлинг купот. Ако се сеќаваш натпреварот со Бешикташ е еден од оние натпревари заради кои го критикував Фергусон, а не Валенсија. И ако ги изгледаш сите ситуации каде Валенсија се пробива и треба да нафрли (да асистира), ќе видиш дека од 10 такви ситуации, него само во една или во две ситуации му успева да испрати топка во шеснаесетникот (реков да испрати а не дека ја додал до некој наш играч). Во сите останати осум-девет ситуации него најчесто го блокираат како во кошарка или ракомет, или (затоа што е себичен) шутира на гол, дури и од мрви агли, но асистенција НЕМА. Ете затоа не кошта бодови.

А за споредбата со Нани, ќе ти кажам дека не можеме да ги споредуваме. Тоа е исто како да го споредуваме Валенсија со мене или со тебе. Како што ние ги гледаме натпреварите на телевија, така и Нани ги гледа од клупата. Кога ќе добијат иста минутажа и ТОЛЕРАНЦИЈА за грешење на теренот, тогаш можеме да споредуваме. А вака е споредба на баби и жаби. Тие што "многу го разбираат" фудбалот ти кажаа дека Нани има "само 10 натпревари изиграно во 3 години" :). Само една реченица твоја ќе ја потенцирам за Нани. Велиш "на гости со Волфзбург каде што од милион нафрлани топки он конечно го најде Овен за да даде гол". Ти благодарам што признаваш дека Нани испратил милион топки во шеснаесетникот, значи никој не му направил "банана" :). Успеал да нафрли, не бил себичен на гол, асистирал, и нормално дека ако не повеќе ама една топки ќе заврши во голот. Инаку јас го критикувам (кога ќе има потреба за тоа) и Руни и Сколс, и Гигс и било кој дури и Фергусон. Истото го прават многу тука, само јас сум подиректен и веројатно затоа ви смета. Дали премногу факти ви наведувам или нзнам во што е проблемот. Не мора да се сложувате со моето мислење. Ете и јас не се сложувам, ама сепак убаво си разменивме мислења. "...после ова мислам дека тој што малку го разбира фудбалот, ќе нема да реплицира..." Јас ти реплицирав бидејќи не спаѓам во нив :pos2:. Поздрав!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom