Довичински
TheTruth
- Член од
- 8 февруари 2009
- Мислења
- 3.833
- Поени од реакции
- 1.325
Silva подобро ни дошол од Ди Мариа
Мислам дека од постот треба да им се разјаснат работите на луѓето кои не играле, туку само гледале фудбал. Јас лично сум задоволен од Валенсија од досега прикажаното, ај минус последните утакмици, ама мислам јасно ви е на сите кој беше царот против Хал, така да не ни очекувам секоја утакмица Валенсија да направи "нешто" најбитно, од проста причина што не е донесен како замена за Роналдо. Центаршутот му е добар, за брзина можда само Руни би се рамнел со него, премногу е брз (и стартна брзина нормално) и има добар удар. Дури и се нервирам понекогаш кога не ги претрчува дефанзивците, како Тиери Анри шо праеше, пример. Треба да игра без страв. А и на крај краева, кој би играл десно крило 90 минути, а Валенсија да седи на клупа?Стварно мислите дека незнае да ја употребува левата нога или пишувате колку да билдате постови? Кажете ми кој професионален фудбалер со посебни квалитети (во случајот Валенсија, бидејќи неможеш да настапуваш за Манчестер Јунајтед, а да немаш некој посебни квалитети кој би те одвојувале од другите) незнае да ги употребува двете нози за шут или за центаршут... тоа само некој што не е играл или не гледал фудбал може да го напише... Бидејќи 90% од шутевите и центаршутевите на Гигс се со лева нога, тоа според вас би требало да значи дека на Гигс десната нога му служи само за "качување во автобус"?... Точно дека секој фудбалер има "посилна" нога, но Фудбалер што незнае да игра фудбал со двете нози, неможе да се смета како професионален фудбалер, а не па да настапува за Светски тим...
Сите фудбалери не се исти... скоро сите се разликуваат по начинот на игра... некој се пофизички спремни (одбранбените играчи) , некој фудбалери се растурачи на игра (Макерано, Гатузо...), некој се брзи и експлозивни (крилните напаѓачи)... а многу ретко има фудбалери што изведуваат егзебиции (Роналдињо, Роналдо...), Валенсија можеби не е фудбалер за егзебиции... јас би го ставил во класата на брзи и експлозивни играчи... така да можеби Валенсија неможе да придонесе многу за тимот со тоа што ќе направи егзебиција, но може да помогне да се постигне гол со едноставен дриблинг и центаршут...
Незнам од каде тоа дека секој што пишува против Валенсија, не играл фудбал, а оние кои го фалат демек се професионалци во играње фудбал. Едно да се зборува за инает заради ничии постови и мислења, а друго е да дискутираш за свое мислење. И јас не се сложувам со оние кои милсат дека Валенсија е добар, но за никој не реков дека е патетичен, прост или дека никогаш не видел фудбал и сл. Форумот е да разменуваме мислења, а не да се правиме паметни на туѓа сметка и да омаловажуваме други. И за жал оние кои сакаат други да омаловажат, уште повеќе самите се копаат. Не е важно како, кога, колку, и дали сум играл фудбал, оние кои приватно ме знаат тоа им е појасно, немам намера на некој да му се докажувам. Да се разбериме, јас не мислам дека Валенсија не е добар играч, но во последно време е отповеќе форсиран, игра по секоја цена и кога му оди и кога не му оди, а за неговата слаба игра има улога влијанието на неговата психа. Убаво си кажа ти дека има набиено комплекси дека е новиот Роналдо, а во никој случај не се сложувам дека тој е замена за Роналдо. Јас од него очекувам да прави пробиви затоа што има добра брзина, и од тоа да има продуктивност, а тоа значи да испрати центаршут од кој ќе има можеби шанса за гол и нормално гол. Се сложувам и јас дека центаршутот му е добар како што велиш, но на сите ни е јасно дека ретко успева да испрати центаршут. Или го блокираат, или не го годи шеснаесетникот, или од мртов агол сака да постигни гол (во минатите постови коментирав за неговата себичност). Е од таков играч колку да е добар ние немаме корист, и се виде дека со неговата замена, комплетно се промени играта, стилот, ефикасноста и резултатот. Побарајте во предходниот пост и ќе видите дека кога пишував за него, напишав "барем засега". Кој може тоа да го свати, ќе знае дека јас не мислам оти Валенсија е за во трета лига, но со него треба психолошки да се поработи. Сепак мислам дека премногу чекавме да си ја среди психата и да се навикни на стратегијата на Манчестер Јунајтед. Не можеме само по постигнатите голови да ги оценуваме играчите (и за ова коментирав). И сепак секој си има право на свое мислење, и убаво е да читаме тука различни мислења, но кога реплицирате, имајте малку почит и култура кон другите. Не мора да се сложувате со некој пост, ама тоа убаво кажете го. Не може сите исто да мислат.Мислам дека од постот треба да им се разјаснат работите на луѓето кои не играле, туку само гледале фудбал. Јас лично сум задоволен од Валенсија од досега прикажаното, ај минус последните утакмици, ама мислам јасно ви е на сите кој беше царот против Хал, така да не ни очекувам секоја утакмица Валенсија да направи "нешто" најбитно, од проста причина што не е донесен како замена за Роналдо. Центаршутот му е добар, за брзина можда само Руни би се рамнел со него, премногу е брз (и стартна брзина нормално) и има добар удар. Дури и се нервирам понекогаш кога не ги претрчува дефанзивците, како Тиери Анри шо праеше, пример. Треба да игра без страв. А и на крај краева, кој би играл десно крило 90 минути, а Валенсија да седи на клупа?
@Kanal89, можда самиот Валенсија има набиено комплекси дека е печена замена за Роналдо, па затоа и шутира толку често, т.е сака да постигне гол .
П.С. Иначе честито победа со задоцнување, сега на ред е Виган. Мој тип 3:0.
http://sportdenes.com/mеdjunarodеn-fudbal/Аnglija/nani-go-napush-Аta-mantcеstеr-junajtеd-vo-januari.html
Според ова до Бенфика одбиле размена на Ди Мариа со Нани, а 30 милиони да платиме не верувам. Инаку спомнато е дека е можно да го дадеме за размена со Агуеро + доплата од наша страна, нормално. Инаку сигурен сум 99% дека Нани ќе си замине јануари, само ќе биде добро да се искористи како замена да правиме со некој играч, со што би ја намалиле цената.
Инаку прочитав и дека жена му на ВДС преживеала срцев удар. Се надевам што побргу и подобро ќе закрепне. :smir:
А, за тоа со Видич дека е можно да оди во Реал, можно е. Беше поврзуван со Барселона, Реал а и многупати со напуштање на Олд Трафорд. Јас лично не би го сакал тоа, но ако се случи тоа ќе треба да бараме соодветна замена.
И јас мислам како тебе дека Нани не треба да го испуштиме, но на оваа и на твојата реченица многу тука ќе се смејат . Токму Нани можеше да го замени барем приближно Роналдо, а не Валенсија како што се пишуваше погоре, ама нешто друго е во прашање. Тоа само Нани и Фергусон го знаат и тука ние не можеме ништо. Сепак не можеме да се лутиме и да плукаме по Нани ако си замине, бидејќи во најубавите години кога теба да се доразвива, тој е на клупа. Нека оди во некој клуб каде што ќе го сакаат ценат повеќе и нека биде од корист и за себе и за клубот кој ќе ја има таа среќа од господ да го добие Нани. Здравје боже после извесно време ќе дискутираме (плачеме) за Нани кога ќе го видиме во друг клуб.Голема грешке е тоа да Фергусон дозволи Нани да го напушти Олт Трафорт бидејќи Нани ако добива поголема шанса за настап то ќе стане еден од најдобрите фудбалери кој може да ги има некој екипа ,а што се однесува до Видич,Реал и Барса можат да сонуваат за да го гледаат во нивните состави,тоа е можно ако и Видич се измами за некој милон повеќе како Роналдо и заборави кој му помогна на Видич да стане тоа што е .
Дефинитивно добар играч, јас многу сакам да дојде во Реал али ете Перез има други планови :kesa: Мислам дека ќе се вклопи во играта на Манчестер, игра и лево и десно крило нешто слично како што играше и Роналдо. Има добра техника брз е и прави добри пасови. Од Нани е подобар дефинитивно.:salut:Фала богу!
Иначе тој Ди Мариа не сум го гледал..ако е добар играч добро би било да дојде..
Само Сити ако не заебат во Карлинг Купот, со овие другиве ако кикснеме... :tap: А и мора да му вратиме на Барнли. :kesa:Ауу, ја осеќам серијата Хул, Виган, Лидс, Шити, Бирмингем, Барнли.Ќе ги згазиме на сите
Пффф, ќе не заебат Македа, Велбек ќе ги скинатСамо Сити ако не заебат во Карлинг Купот, со овие другиве ако кикснеме... :tap: А и мора да му вратиме на Барнли. :kesa:
Друже, ако си сфатил нешто лично во мојот пост извини. Зборот ми беше дека во целост се сложувам со постот на Mile ReD Devil, затоа и го цитирав. Дека не може професионален фудбалер да игра со една нога, а камоли во светски тим. А тоа за Валенсија кој што сака нека си пишува, јас неам ништо против, јас си го кажав моето мислење и не очекувам сите овде да мислат така.Незнам од каде тоа дека секој што пишува против Валенсија, не играл фудбал, а оние кои го фалат демек се професионалци во играње фудбал. Едно да се зборува за инает заради ничии постови и мислења, а друго е да дискутираш за свое мислење. И јас не се сложувам со оние кои милсат дека Валенсија е добар, но за никој не реков дека е патетичен, прост или дека никогаш не видел фудбал и сл. Форумот е да разменуваме мислења, а не да се правиме паметни на туѓа сметка и да омаловажуваме други. И за жал оние кои сакаат други да омаловажат, уште повеќе самите се копаат. Не е важно како, кога, колку, и дали сум играл фудбал, оние кои приватно ме знаат тоа им е појасно, немам намера на некој да му се докажувам. Да се разбериме, јас не мислам дека Валенсија не е добар играч, но во последно време е отповеќе форсиран, игра по секоја цена и кога му оди и кога не му оди, а за неговата слаба игра има улога влијанието на неговата психа. Убаво си кажа ти дека има набиено комплекси дека е новиот Роналдо, а во никој случај не се сложувам дека тој е замена за Роналдо. Јас од него очекувам да прави пробиви затоа што има добра брзина, и од тоа да има продуктивност, а тоа значи да испрати центаршут од кој ќе има можеби шанса за гол и нормално гол. Се сложувам и јас дека центаршутот му е добар како што велиш, но на сите ни е јасно дека ретко успева да испрати центаршут. Или го блокираат, или не го годи шеснаесетникот, или од мртов агол сака да постигни гол (во минатите постови коментирав за неговата себичност). Е од таков играч колку да е добар ние немаме корист, и се виде дека со неговата замена, комплетно се промени играта, стилот, ефикасноста и резултатот. Побарајте во предходниот пост и ќе видите дека кога пишував за него, напишав "барем засега". Кој може тоа да го свати, ќе знае дека јас не мислам оти Валенсија е за во трета лига, но со него треба психолошки да се поработи. Сепак мислам дека премногу чекавме да си ја среди психата и да се навикни на стратегијата на Манчестер Јунајтед. Не можеме само по постигнатите голови да ги оценуваме играчите (и за ова коментирав). И сепак секој си има право на свое мислење, и убаво е да читаме тука различни мислења, но кога реплицирате, имајте малку почит и култура кон другите. Не мора да се сложувате со некој пост, ама тоа убаво кажете го. Не може сите исто да мислат.
А за муабетите дека Руни или Гигс биле слаби немам коментар.
Незнам дали погрешно ме свати, ама јас не мислев на тебе (во врска со навредите) туку општо пишував. Твојот пост баш ми се допадна, и затоа и јас реплицирав и кажав мое мислење.Друже, ако си сфатил нешто лично во мојот пост извини. Зборот ми беше дека во целост се сложувам со постот на Mile ReD Devil, затоа и го цитирав. Дека не може професионален фудбалер да игра со една нога, а камоли во светски тим. А тоа за Валенсија кој што сака нека си пишува, јас неам ништо против, јас си го кажав моето мислење и не очекувам сите овде да мислат така.
И не знам зашто тие навреди ги спомнуваш? Јас не пишувам тука за да навредувам некого ниту навредив, само читам новости околу Јунајтед, и чат пат пишувам некое мое мислење. Не глеам никаде да сум се направил паметен во постот, напротив многу е едноставен за сфаќање.
Валенсија играше по секоја цена бидејќи Фергусон беше задоволен од неговата игра, а и пак прашувам: кој ќе игра наместо него 90 минути, а тој да седи на клупа? Јас не гледам таков играч на располагање. Па тие ни се играчите, немаме 100 ебаго. За тоа дека ретко успевал да испрати центаршут, па кој е тој што секогаш успева да центрира успешно? Ај ќе го земеме Бакари Сања можда подобри ќе сме . Мислиш дека премногу сме чекале да си ја среди психата, јас мислам дека Нани 20 пати повеќе го чекавме, па не покажа ни колку Валенсија што има покажано за толку краток период.
Фала Богу дека секој има право на свое мислење, па и јас нормално, и како што реков претходно не очекувам сите исто да мислат. Реплицирав најнормално, и секогаш имам почит и култура кон другите без разлика кој што напишал или колку години има. И мојата реплика беше сложување со некој пост, и јас тоа убаво го кажав. Ајде сега поздрав:smir: