Quark
brr,brr...zbrc
- Член од
- 12 март 2008
- Мислења
- 3.489
- Поени од реакции
- 156
Jas mnogu ubavo go sfativ toa sto si go napisala, ama ocigledno ti ne si go sfatila toa sto jas sum go napisal.Ај ти не млати празна слама и читај што сум напишала, ако уопште ми се обраќаш.
Патем НИКАДЕ не го оспорив правото на протест, ниту реков дека направиле нешто погрешно со тоа што протестирале.
Се разбира, за да го дознаеш тоа беше доволно да го прочиташ она што си го цитирал, но не...ко хистерична тетка скокаш на слепо.
Што, уосталом, не е ни важно, затоа што му се обраќав на Серпико, кој верувам дека, за разлика од тебе, сфаќа што му посочувам.
Фалачаопријатно.
Ti ne go osporuvas pravoto na protest. Vistina.
Gi osuduvas napadite od neandertalcite. Vistina.
Ama fintata e deka celata vistina sakas da ja zamackas so nekoja mi ti emotivna dimenzija, demek bile infiltrirani nekoi odrodnici, i tuka zgresile organizatorite zosto go dozvolile toa.
E sega jas prasuvam: sto kur i ako bile infiltrirani tie luge? Koj ste vie, stanko, janko, pretko, kurle murle, da presudite za toa dali nekoj e odrodnik ili ne? I ako navistina se takvi, tie pak imaat polno legitimno pravo da protestiraat, da bidat bezbedni pri toa i nikoj ne smee da im go osporuva toa pravo.
Taka da, koga navistina ke sakas da bides realna, fino lepo ke priznaes deka vinata i odgovornosta za zavcerasnite nastani edinstveno treba da ja snosat: neandertalcite koi mavaa po zenski, policijata koja nesoodvetno reagirase, kelesot od premier koj ne gi osudi vistinski nastanite, dudlacite od studentski...
Se do togas si neobjektivna.
Thank you very much. Baknez. :back:
Ne e bas soodvetna komparacijata... ama i pri takov slucaj policijata ke bide primorana da gi obezbedi tie protestanti, a eventualnite napagaci ke bidat vinovni... se razbira, se dodeka nekoj od protestantite ne pocne da pcue, da navreduva, da frla so nesto ili od koj da znam... zavcera protestantite ne navreduvaa, ne provociraa, tuku fino lepo i mirno so plakati vrace si go kazaa nivniot stav.Абе чоек, ти изгледа не разбираш некои работи. Тоа ти е исто ко да се организира протест пред општина Чаир, за подршка на враќање на Косово под Српска Управа и притоа протестантите да носат кокарди и да викаат, ај да не кажувам што сега, пошто можеш да се навредиш. И после ќе ми кажеш ти прв тука, дека јаделе ќотек затоа што провоцирале. Ма нема да јадат ќотек, ќе јадат калаши.
Па милчин фем кочо и компанија се провокација за некои луѓе со самата појава. Фалеше уште Геро (или не фалеше незнам). Никој не збори за правото на протест, туку за тоа дека некои луѓе го искористија моментот (токму наведените), за промовирање на лични, скриени агенди. Додека од другата страна имаше толку наивна реакција, што според мене, треба ДПМНЕ да бара одговорност од тие членови што го режирале овој сопствен дебакл. Во све ова се маргинализира вистинската идеја.