Насилство и повредени на протестот во Скопје

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
24 јуни 2008
Мислења
1.705
Поени од реакции
75
Целта на некој икс чичко чие име не го знам а и не го знае никој во државава е остварена...

Мислам дека доста ни беа протести, дајте да ја оставиме Владата да ја оправи државата, подобро од нас го знае тоа.

Треба да им е срам на тие што организираат контра-протести во кои преку насилство замолчуваат граѓаните да си го искажат своето основно право на свое мислење и став.

Колку што разбрав и видов, организаторите на протестот решиле да прават мирен протест со кој ќе го свртат вниманието на јавноста и институциите кон нивното мислење.

А колку што разбрав и видов, организаторите на контра-протестот решиле да им ебат матер.
Е тука ќе се сложам и ја... СТРАМОТА... ГОЛЕМА!
Многу бе убав период за протести...да не е организиран случајно од спротивниот табор на ВМРО ДПМНЕ ??? Немој сега мене да ми продаваш семки, протести за вакви работи се срамни бе. Има фактори кои треба да го решат ова прашање по пат не толку долен, искористување студенти за правење глупости. Ете и јас сум од Скопје и јас сакам црква таму, а има и многу како мене, што правиме сега ќе се тепаме ??? Па кој победи а ? Мавнете си ги СДСМ и ВМРО од главите и почнете да размислувате за вас и земјата во која живеете, народот со кој живеете, а не е лошо да почнете и на верата да размислувате, оти ми се чини голем дел од вас ја изгубиле!

Член од
16 септември 2007
Мислења
1.486
Поени од реакции
338
A zosto ne protestirate koga islamska verska zaednica gradi dzamii niz cela Makedonija barem eden protest da imase sega koga treba edna crkva da se izgradi eve gi izrodite na Makedonija se javuvaat ajde da vidime kolku ve ima

Член од
9 септември 2008
Мислења
431
Поени од реакции
63
A zosto ne protestirate koga islamska verska zaednica gradi dzamii niz cela Makedonija barem eden protest da imase sega koga treba edna crkva da se izgradi eve gi izrodite na Makedonija se javuvaat ajde da vidime kolku ve ima

НЕ Е ПРОТИВ ЦРКВАТА,против локацијата е.ебате изродо..

Член од
24 јуни 2008
Мислења
1.705
Поени од реакции
75
Џамиите не се градат од владите на ВМРО и СДСМ ,не разбираш ?
Кога се во прашање партииве тогаш забораваме се бе брат, забораваме Македонија, забораваме вера, забораваме Мајка и Татко!

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Хех, колку тоа смешно делува кога му го кажуваш на оној кој во целата мешаница заработил потрес на мозокот. Следниот пат друже, повеќе селектирај ги идеите и ставовите за да не ги навредиш портокаловите, верниците, скопјаните, центарците, ниските луѓе, грдите, оние со IQ минус 75, луѓето што читаат љубовни романчиња, обожувачите на Том и Џери и особено внимавај на оние со говорна маана. Мој совет. :helou:
...И се убаци со твојот цинизам, онака, ради реда, и тотално неповрзано со цитатот :icon_lol:

А, може во иднина и да читаш што пишувам, пред бравурозно да поентираш.

Оn the other hand...гајле ми е :)

Виктор, супер совет :)
Очигледно насекаде гледаш сега непријатели, па не препознаваш кога некој ти дава подршка.

Иако се обидов човечки да продискутираме, иако НЕДВОСМСИЛЕНО ти кажав дека ве подржувам и ги осудувам "крстоносците", отфрлаш дискусија со зајадливи коментари.

Што е нели твое право, и ќе го почитувам. Само, за крај, да повторам...

Како и на протестот за името, така и сега, и тоа овојпат, многу поочигледно и поинтензивно, настрада вашата идеја поради лошото друштво и тајминг.
Фемгерила, Ленкаши...што очекувавте поред такви одроди загубени у време и место?
(и со ова НЕ ги оправудвам мајмуните што тепале, ниту на нив мислам, туку зборам за тоа како просечниот Македонец-спектатор, перцепира).

Повторно со истата багра, ќе добиете и иста перцепција кај просечниот човек, а вашата замисла и она што имате да го кажете, ќе остане lost in translation.

Член од
16 септември 2007
Мислења
1.486
Поени од реакции
338
читам и се чудам.... ФАКТИ ///////
1,ПРОТЕСТОТ НЕ Е ПРОТИВ ЦРКВА- туку против било какво градење на ПЛОШТАДОТ
Ajde de crkvata organizirala proslava i ne e protiv crkvata koj pameten go napisa ova ):):

Џамиите не се градат од владите на ВМРО и СДСМ ,не разбираш ?
Кога се во прашање партииве тогаш забораваме се бе брат, забораваме Македонија, забораваме вера, забораваме Мајка и Татко!
Vidi za nekoe vreme ce bideme malcinstvo 2020 god e sto ima vrska ako sega izgradi Gruevski crkva pa koga ce staneme malcinstvo kako sega albancite da ne mozat tie da ja srusat ajde neka mi odgovori nekoj ???

НЕ Е ПРОТИВ ЦРКВАТА,против локацијата е.ебате изродо..
Zatoa sto sakam da se izgradi edna crkva sum izrod, izrod e onoj koj se otkazuva od toa... pimer zema bugarsko drzavjanstvo toj e izrod a gi ima mnogu vo MK

Член од
24 јуни 2008
Мислења
1.705
Поени од реакции
75
Ajde de crkvata organizirala proslava i ne e protiv crkvata koj pameten go napisa ova ):):

Vidi za nekoe vreme ce bideme malcinstvo 2020 god e sto ima vrska ako sega izgradi Gruevski crkva pa koga ce staneme malcinstvo kako sega albancite da ne mozat tie da ja srusat ajde neka mi odgovori nekoj ???

Zatoa sto sakam da se izgradi edna crkva sum izrod, izrod e onoj koj se otkazuva od toa... pimer zema bugarsko drzavjanstvo toj e izrod a gi ima mnogu vo MK
Ако сакаш да не бидеш малцинство грижи се за Македонија и прави дечинја и воспитувај ги дека се Македонци и дека живеат на света земја. Добро што комунизмот беше 50 години кај нас, да беше повеќе ќе немаше да знаеме дека ова била Македонија некогаш.

Член од
16 септември 2007
Мислења
1.486
Поени од реакции
338
Ma jas se grizam ama gledam deka drugite ne se grizat primer se iseluvaat masovno ako si od Bitola primer gledas kolku odat vo Kanada Avstralija Svedska itd mnogu mladi i ne se zenat toa e fakt sto doveduva do toa sto go napisav a ako si go cital sto pisuva sega novoosvesten bugarin Ljupco Georgievski za albancite se e tocno kako da se spasime i da se razgranicime so niv ama nisto ne se slucuva na taa tema ..Sto mislis kako ce projdeme ako bideme malcinstvo slusas vesti sto se pravi vo Struga e se ti e jasno i na kosovo bese isto

Член од
9 септември 2008
Мислења
431
Поени од реакции
63

и јас сакам црква..да не се разбереме погрешно.ама како прво и прво не е ДРЖАВАТА таа која треба да гради цркви.догодина ќе речат ај па сеа џамија итн.тоа во ред ли е кажи?ние сме СЕКУЛАРНА држава,појди од тоа

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
Многу бе убав период за протести...да не е организиран случајно од спротивниот табор на ВМРО ДПМНЕ ??? Немој сега мене да ми продаваш семки, протести за вакви работи се срамни бе. Има фактори кои треба да го решат ова прашање по пат не толку долен, искористување студенти за правење глупости. Ете и јас сум од Скопје и јас сакам црква таму, а има и многу како мене, што правиме сега ќе се тепаме ??? Па кој победи а ? Мавнете си ги СДСМ и ВМРО од главите и почнете да размислувате за вас и земјата во која живеете, народот со кој живеете, а не е лошо да почнете и на верата да размислувате, оти ми се чини голем дел од вас ја изгубиле!
Не знам од кого е организиран, имаш овде еден од учесниците, со него разговарај за тоа.

Не е моја работа да ги познавам сите организатори на протести во државава. Ама нешто што ме загрижува е неможноста да се одржат тие протести.

Може и цела Македонија да е за изградба на таа црква но ако јас како поединец сум против можам слободно да излеам на плоштад и да држам транспарент, да викам и да урлам и никој не смее ништо да ми направи бидејќи законот го дозволува тоа, во случај јас уредно да сум го пријавил протестот.

Ти човече тотално си избегал во одговорот на мојот коментар, викаш протести за вакви работи се срамни, а? Демократија, демократија друже, нешто што е загарантирано со Устав. Ако сакам ќе протестирам и за изметот врз кој сум згазнал вчера додека сум одел кон маалската продавничка па не можеш да ми го оспоруваш тоа.

Викаш сакаш црква, има многу како тебе па што ќе сме правеле, ќе сме се тепале... Па токму тие твоите со размислување „за“ црква ги тепаа оние кои имаат спротивно мислење. Дај аман не ми зборувај за продавање семки!

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
Очигледно насекаде гледаш сега непријатели, па не препознаваш кога некој ти дава подршка.

Иако се обидов човечки да продискутираме, иако НЕДВОСМСИЛЕНО ти кажав дека ве подржувам и ги осудувам "крстоносците", отфрлаш дискусија со зајадливи коментари.

Што е нели твое право, и ќе го почитувам. Само, за крај, да повторам...

Како и на протестот за името, така и сега, и тоа овојпат, многу поочигледно и поинтензивно, настрада вашата идеја поради лошото друштво и тајминг.
Фемгерила, Ленкаши...што очекувавте поред такви одроди загубени у време и место?
(и со ова НЕ ги оправудвам мајмуните што тепале, ниту на нив мислам, туку зборам за тоа како просечниот Македонец-спектатор, перцепира).

Повторно со истата багра, ќе добиете и иста перцепција кај просечниот човек, а вашата замисла и она што имате да го кажете, ќе остане lost in translation.
Abe kakvo covecko diskutiranje be, daj ne mlati prazna slama, si se fatila ko pijan za ograda ( zaedno so ostala ekipa, Trn, Bratot...), de femgerila, de lenkasi, de milcin, cilcin, ismail, kurci palci. Pa koj kur e be nekoj seljak od pickesimaterine da sudi za toa sto i kako se milcin, gero, gjuner, gelevski i kompanija?

Pa sto i ako samo tie zaedno so SDSM bile organizatori na protestot? Koj moze da im go zabrani toa pravo? Samo podrzuvacite na pastirot gvujo imaat pravo na soptven stav vo ovaa ebana drzava? Dali toa vie ste svesni sto zboruvate ili ne?

Kur me zabole kraj kraeva za custvata na nekoi, jas imam svoe pravo i do kraj ke si teram....i tacka.

Postoi Ustav, postojat zakoni... spored niv sekoj eden graganin na ovaa drzava ima pravo da protestira i instituciite se dolzni da mu obezbedat sigurnost.
Toa ne bese slucaj zavcera. Policijata potfrli. Instituciite zaedno so premierot isto taka. Kelesite od studentski sojuz isto taka. I tie se edinstvenite kon koi treba da se nasoci vinata i revoltot nash.
Stavete prst u toa glavite, i razmislete, sto znaci ova, kon sto vodi ova... Vo sprotivno ke kukate utre, zadutre .... aman-duman-zaman... sto stana..:toe:

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Abe kakvo covecko diskutiranje be, daj ne mlati prazna slama, si se fatila ko pijan za ograda ( zaedno so ostala ekipa, Trn, Bratot...), de femgerila, de lenkasi, de milcin, cilcin, ismail, kurci palci. Pa koj kur e be nekoj seljak od pickesimaterine da sudi za toa sto i kako se milcin, gero, gjuner, gelevski i kompanija?

Pa sto i ako samo tie zaedno so SDSM bile organizatori na protestot? Koj moze da im go zabrani toa pravo? Samo podrzuvacite na pastirot gvujo imaat pravo na soptven stav vo ovaa ebana drzava? Dali toa vie ste svesni sto zboruvate ili ne?

Kur me zabole kraj kraeva za custvata na nekoi, jas imam svoe pravo i do kraj ke si teram....i tacka.

Postoi Ustav, postojat zakoni... spored niv sekoj eden graganin na ovaa drzava ima pravo da protestira i instituciite se dolzni da mu obezbedat sigurnost.
Toa ne bese slucaj zavcera. Policijata potfrli. Instituciite zaedno so premierot isto taka. Kelesite od studentski sojuz isto taka. I tie se edinstvenite kon koi treba da se nasoci vinata i revoltot nash.
Stavete prst u toa glavite, i razmislete, sto znaci ova, kon sto vodi ova... Vo sprotivno ke kukate utre, zadutre .... aman-duman-zaman... sto stana..:toe:
Ај ти не млати празна слама и читај што сум напишала, ако уопште ми се обраќаш.

Патем НИКАДЕ не го оспорив правото на протест, ниту реков дека направиле нешто погрешно со тоа што протестирале.
Се разбира, за да го дознаеш тоа беше доволно да го прочиташ она што си го цитирал, но не...ко хистерична тетка скокаш на слепо.

Што, уосталом, не е ни важно, затоа што му се обраќав на Серпико, кој верувам дека, за разлика од тебе, сфаќа што му посочувам.

Фалачаопријатно.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.415

Абе чоек, ти изгледа не разбираш некои работи. Тоа ти е исто ко да се организира протест пред општина Чаир, за подршка на враќање на Косово под Српска Управа и притоа протестантите да носат кокарди и да викаат, ај да не кажувам што сега, пошто можеш да се навредиш. И после ќе ми кажеш ти прв тука, дека јаделе ќотек затоа што провоцирале. Ма нема да јадат ќотек, ќе јадат калаши.

Па милчин фем кочо и компанија се провокација за некои луѓе со самата појава. Фалеше уште Геро (или не фалеше незнам). Никој не збори за правото на протест, туку за тоа дека некои луѓе го искористија моментот (токму наведените), за промовирање на лични, скриени агенди. Додека од другата страна имаше толку наивна реакција, што според мене, треба ДПМНЕ да бара одговорност од тие членови што го режирале овој сопствен дебакл. Во све ова се маргинализира вистинската идеја.

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
635

Кога Македонецот се кара..ШОКОТ СЕ СИЛИ...

ШТО НЕ СЕ БУНИШ ЗА ЏАМИЈАТА ВО ТЕТОВО БРЕ

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom