Македонија VS Шпанија

Тип

• Македонија победник

Гласови: 207 43,7%
  • Шпанија победник

Гласови: 138 29,1%
  • Нерешено

Гласови: 129 27,2%

• Вкупно гласачи
    474
Статус
Затворена за нови мислења.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.671
Поени од реакции
59.777
Нормално е колку посилна репрезентација, толку поголем интерес за натпреварот. Секаде е тоа така, не измислувајте топла вода. Сепак се оди пред се за Македонија. Ако не беше така, стадионот немаше да биде исполнет на пријателски натпревари со Украина, Босна... квалификациони со Израел итн...

Сум бил скоро на сите наптревари, и на оние со Англија и со Молдавија на пример. Работата е во тоа што, стадионот секогаш ќе се наполни за Англија, Шпанија и слични репрезентации. Но стадионот секогаш беше полн и за неатрактивни репрезентации, кога имаше добра атмосфера во репрезентацијата. Секогаш кога сеуште имаме надежи за висок пласман, играме добро во серија и тн...

Околу 16-17 000 публика доаѓаа за Македонија. Сега ќе имаме двојно поголем стадион, но со поевтини цени за билети, пак ќе се исполнува и за помалку атрактивни противници. Се надевам дека конечно ќе им текне дека не може да биде картата 1000 денари за 3-4 блок 10 ред, и за 1-6 блок 45-ти ред. Многу им е комплицирано изгледа, ама зависно од блокот и од висината, треба да си има различни цени, па секој си знае каде сака и колку би платил.

Тоа е за друга тема. Сега се 200 денари, отварање на стадион, прослава на јубилеј и така... тоа е добро.

bama

† Револуционер †
Член од
1 февруари 2007
Мислења
2.040
Поени од реакции
362
а може ли да се купи некако преку интернет или заостанати сме со тоа ?

• Ми се допаѓа
Reactions: Ike
Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Нормално е колку посилна репрезентација, толку поголем интерес за натпреварот. Секаде е тоа така, не измислувајте топла вода.

У Англија си видел како е? Кога играа со Андора постигнаа рекорд во посетеност. Затоа јас ги ценам као вистински навијачи и љубители на фудбалот англичаните кои не гледаат кој е противник туку си ја сакаат репрезентацијата и секогаш го исполнуваат стадионот и ја пратат на гости каде и да игра.

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
зошто мислиш дека нема да продаде?
затоа што ако искочи надвор да продава ќе го фати полиција а да продава само по пријатели нема теоретски шанси да продаде 1500 карти од кај толу пријатели:toe:

Хаха може сме правеле муабет:). Дека мене ме цитираше, мислев мислиш на мене, па да одговорам:).
Другиве од сега ќе знаат како е, карти купување уште првиот ден, после се може да се случи.

јас знам како е :smir:
ќе нема потреба од прв ден за карти нема да играме пак со шпанија:toe:
нареда утакмица што ќе е игра на филип втори карти ќе се купуваат пред самиот почеток на мечот ќе видите дека така ќе биде сега е вака само заради шпанците:tapp:што е и страмота да се каже:jaj:

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.671
Поени од реакции
59.777
Зоте, ти си посебна легенда на форумов и глупаво е човек и да ти одговара. Реплицираш дури и тогаш кога некој го напишал истото што го мислиш и ти.

И јас викам дека се доаѓа за Македонија. Само треба да се внимава на цените, да се организира продажбата нормално, и да има атмосфера. Ти наведов и примери: со Украина, Босна, Израел... неатрактивни противници, полн стадион.

Примерите ти се мешање баби и жаби. Навивачите доаѓале за Англија. Па во цел свет навивачи би ја гледале Англија, кај год да игра. Англија е силна, има еден куп ѕвезди. Затоа си ја глеадаат. Зошто не ја гледаат англичаните нивната репрезентација во кошарка по 30 000. Зошто појма немаат од кошарка, па нема што да видат. А да им дојде NBA Dream-teamot на гости, ќе се тепаат за карти.

Спореди не со други репрезентации од балканов, види што е како е кај нив... се трпи форумов...

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Се зборува дека карти за атрактивниот фудбалски дуел се делеле по општинските комитети на владејачката ВМРО-ДПМНЕ, но партијата вчера одби да коментира

http://www.vest.com.mk/?ItemID=06834D94E561AE43AF7782CC55979D4E

Еве ви зашто нема карти :helou:

V

Viktoranius

Гостин
Па у право е дечкото, да игравме со Сан Марино ни 1000 луѓе ќе немаше на стадионот. 90 посто од тие што ќе одат ќе одат да ја гледат Шпанија.

Член од
17 септември 2008
Мислења
822
Поени од реакции
19
Па у право е дечкото, да игравме со Сан Марино ни 1000 луѓе ќе немаше на стадионот. 90 посто од тие што ќе одат ќе одат да ја гледат Шпанија.
Абе ако картата е ефтина и ако нашата репрезентација игра добро и има шанси за првите две места во групата и на натпревар против Сан Марино ќе има доста публика. Само педериве да не направар карта 500 денари како што беше против Исланд, тогаш да беше 200 сигурно ќе беше полн стадионот.
Иначе да, стадионот ќе се наполни заради атрактивноста на Шпанија, но сите таму ќе идат да навиваат за Македонија.
И мене ми смета тоа што некои што не се ни разбираат од фудбал дошле до карта и ќе идат како да идат на циркус, а некои што пратат и иделе на стадион не купиле карта. Ама тоа е тоа, за две-три години вајда ќе дојде уште една голема репрезентација, па памет за тогаш.

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
епа и ја цело време јадам гом*а за ова.
разберете дека повеќе од пола стадион доаѓа по прв пат само за да ги види торес,пујол,рамос,виља а пандев,седловски, и другите кој ги шиша

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.671
Поени од реакции
59.777
Зошто сите се фаќате бе за Сан Марино и Андора?

За секој нормален противник стадионот е полн. Ви дадов примери, нели? Ептен кога ќе се растури атмосферата некогаш, се случува да не се наполни. Или кога ќе претераат со цени за влезници.

Со Шкотска не беше полн? Со Израел? Со Украина (пријателска)? Со Босна (пријателска, во зима, кочан ладно...). Има публика што си оди да ја бодри нашата репрезентација.

Нормално е Шпанија и Англија да предизвикаат поголем интерес. Секаде би предизвикале голем интерес. Примерот што го тропна Зоте во негов стил, дека Англичаните си ја сакале Англија и биле супер навивачи што оделе на стадион, е тотално мешање баби и жаби. Англија и во Занзибар да игра против Таџикистан, стадионот ќе биде полн.

Дај примери со околниве држави со кои имаме сличен менталитет и квалитет. Србија, на која стадионот и е стално празен кога игра. Со Црна Гора кога игравме во Подгорица, полн беше стадионот?

Никаде не се полни стадионите за неважни натпревари освен на Островот (Англија, Ирска, Шкотска...). Дури ни Италијаните не ги полнат. Шпанија има убава тактика. Со Македонија имаше 70 000 гледачи во некое мало градче (му заборавив име). Со понеатрактивни противници играат во места каде што не биле. Бидејќи се голема држава и не може секој да ги гледа редовно, во тие места е атракција кога ќе дојде репрезентацијата. Си прават план луѓето, не одат на „патриотизам“. И се тоа е нормално.

Само овде запнале некои ѓоа навивачи кои биле со Андора зошто беше бесплатно, да им јадат бурек на другите што сакале да одат на Шпанија.

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
епа и ја цело време јадам гом*а за ова.
разберете дека повеќе од пола стадион доаѓа по прв пат само за да ги види торес,пујол,рамос,виља а пандев,седловски, и другите кој ги шиша
А и што е битно за кого одат?
Битно ќе одат на стадион и ќе ја бодрат Македонија.
Ти да не нема да бидеш среќен што на 5 метри од тебе ќе ги гледат шпанскиве ѕвезди? Сигурно ќе си задоволен.
Точно дека треба да ја бодриме репрезентацијата во секоја пригода, но ова е спектакл така да сеедно луѓето за што одат битно да биде цел стадион црвено-жолт и да ја бодриме Македонија. :oeoeoe:
Кој навреме си купил карти и се потрудил тој ќе оди. Некој навивач ако го мрзело да стане во петокот и да купи билет и на негово место сега седи некоја девојка што дошла Торес да го гледа кој е крив тука? Типот што си поспал до покасно и што му ги купиле картите. Девојката си станала си платила и што и е гајле.
А половина карти се раздадени на спонзори нормално, ако не платеа спонзорите карта ќе беше 1500.

И доста тупите за кого оделе навивачите, кога сите сме среќни што Шпанија доаѓа да игра фудбал со нашата земја. Сите соседи ни љубоморат за ова а ние се караме зашто ќе сме оделе на Шпанија а во помал број не имало на Андора. Па тоа секаде е така.
Италија-Шпанија ако играат е џган на стадион. Италија-Узбекистан помалку од пола стадион ... јасно :pos:

Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.965
Поени од реакции
23.141
Смеам ли да донесам пиво внатре??

GTFO

Pushing the button
Член од
3 април 2009
Мислења
5.654
Поени од реакции
4.579
Јас сеуште барам карта, требаше да најдам преку ФФМ, ама - НЕМА !
Сега во моментот, би купил и за 500, а не 300, воопшто не ми е гајле кој и каков е тој шо ги продава. Вреди и над 500 за Шпанија на Север.
Зошто да не ги продаде?Да отиде пред врата на Градски у среда нема да даде 1000 карта на црно ?
Тие пари што ке ги земе за во болница да ги даде крв им ебам земале по 2000 карти и сега ке наплаќаат по 500 ден.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom