Македонија VS Шпанија

Тип

• Македонија победник

Гласови: 207 43,7%
  • Шпанија победник

Гласови: 138 29,1%
  • Нерешено

Гласови: 129 27,2%

• Вкупно гласачи
    474
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
18 јули 2009
Мислења
6.774
Поени од реакции
6.569
абе викам ја тој 14 години не го слушсајте појма нема само татко ми татко ми вика нешо.Иначе за карти има препродавачи тоа е факт и ги даваат поскапо али има луге им купуваат само да за влезат на стаидон по е јака утакмица.Ја си земав карта уште во петокот и за ова се криви ффм што дозволија еден човек да земе колку сака карти памет за другпат им е ова сеа нз како ке се справат си тие идитои кој купиле 3000 карти мозе и ке ги препродават само недај бозе да видам празни трибини ке ни се смеат шпанците ако не биде исполент стадионот

Член од
25 септември 2008
Мислења
8.785
Поени од реакции
1.556
абе викам ја тој 14 години не го слушсајте појма нема само татко ми татко ми вика нешо.Иначе за карти има препродавачи тоа е факт и ги даваат поскапо али има луге им купуваат само да за влезат на стаидон по е јака утакмица.Ја си земав карта уште во петокот и за ова се криви ффм што дозволија еден човек да земе колку сака карти памет за другпат им е ова сеа нз како ке се справат си тие идитои кој купиле 3000 карти мозе и ке ги препродават само недај бозе да видам празни трибини ке ни се смеат шпанците ако не биде исполент стадионот
Ок другар извини,не знаев дека неможам да дискутирам со постари се знаат.:(

Член од
30 октомври 2008
Мислења
1.046
Поени од реакции
35
незнам оти мислите дека тој што купил 1500карти нема да ги продаде????
арно рековте погоре во постовите прост народ сме и пред стадион ќе се дава и по 500денари за карта а не да не се продадат туку усте 1500да има ќе ги продаде тој типот

Член од
7 јануари 2009
Мислења
679
Поени од реакции
30
Јас сеуште барам карта, требаше да најдам преку ФФМ, ама - НЕМА !
Сега во моментот, би купил и за 500, а не 300, воопшто не ми е гајле кој и каков е тој шо ги продава. Вреди и над 500 за Шпанија на Север.
Зошто да не ги продаде?Да отиде пред врата на Градски у среда нема да даде 1000 карта на црно ?

Член од
17 август 2006
Мислења
1.531
Поени од реакции
123
A zasto ne razmislite deka na ljudi bliski do Hari sa daeni tija karte i Hari da si kari na kartite.Pred javnosta ispadna extra za so Spanija 200 denara karta a usvari on si gi preprodava poskupo.Ipak da ima kar od edna karta 5 evra da recemo,3000 karti na crno ete mu 15.000 evra ni luk jadel ni luk mirisal, ova e samo edna moja pretpostavka btw:smir:

Член од
18 јули 2009
Мислења
6.774
Поени од реакции
6.569
Тоа викам друзе има попалени луге што сакаат да идат на утакмица и ке платат 500 денари еве признавам и ја да немав карта ке купев за 500 зс ваква утакмица не се пропушта еднаш ги гледам шпанциве друга шанса тешко дека ке има.Реков ја за ова се криви ффм и сеа користат идиоти да препродаваат карти тоа ти е таква дрзава имаме се надевам ке има 25 000 на стадион

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.015
Поени од реакции
5.680
Море не се криви ФФМ, тие требаше картите да ги направат по 5.000 денари. Еднаш играла Шпанија, па што ако игра Шпанија, што има тоа врска, јас одам да ја гледам Македонија, а дали игра против Андора или Шпанија мене ми е сеедно.

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Море не се криви ФФМ, тие требаше картите да ги направат по 5.000 денари. Еднаш играла Шпанија, па што ако игра Шпанија, што има тоа врска, јас одам да ја гледам Македонија, а дали игра против Андора или Шпанија мене ми е сеедно.
Тогаш ке почнеа да викаат, “ајде бе партали ли ке гледам!“!!!

Никој не го интересира за нашите момци, туку сите ги спремаа апаратчињата за Торес, Чави, Рамос ......, нешто слично како со Англија, и оној манекенот Бекам коа беше!:toe:

Ама ајде сега оправдано ке биде, оти нели 100 годишнина ни е на Фудбалот во Македонија, (шо како шо гледам никој не го ни спомнал тоа, а камоли па нешто друго !)

Али ај нема везе, сега не е моментот, битно е да биде добра атмосфера!:smir:

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Јас сум била на натпревари нималку привлечни, аутсајдерски натпревари :) и навивале 300 или 500 луѓе и просечна атмосфера иако сепак репрезентација е.
Но Шпанија е европски шампион, овој натпревар ќе е случување број 1 можеби оваа година. Ние сме мала држава без многу средства и гостувањето на некоја позната селекција или нека не биде спорт ете музика, култура за нас е спектакл.
Така да јас би рекла сепак иако е репрезентација сепак не е исто Македонија кога игра со Андора и кога игра со Шпанија, исто како што не би била иста победата на Македонија над Андора и победата над Шпанија. :)

Сепак иако сите ќе ја бодриме Македонија (ако има ненормални што ќе ја подржуваат Шпанија тоа е друго) сепак сите идеме и да ги видиме фудбалските ѕвезди, едни од најдобрите во светот. И тоа не е нeгативно и срамно. Сепак еднаш во животот можеби ја имаме оваа шанса. Ние немам добар клубски фудбал за да се натпреваруваме со светските фудбалски екипи, ни доволно пари за да викнеме за пријателска добра селекција, затоа ова сите со срце го чекаме :)

A ништо ново не е тоа со препродавање карти и накачување на цените. Ова го има секаде во светот, нормално и кај нас. Па ако те мрзело да одиш во петок да купиш карта или не си ни побарал некој да ти купи, тогаш ќе си бараш поскапо на црно. Се се плаќа што на време не е направено.
Јас мислев првично цените ќе се околу 1500 (споредбено со Англија што беа 1200) и пак ќе ги дадев. Немаше да јадам цел месец ама ќе одев :icon_lol:

jkd

one name one country united macedonia
Член од
13 септември 2007
Мислења
1.261
Поени од реакции
27
извини но шпанија игра по втор пат на градски првиот беше далечната 94/5 кога го игравме првиот квалификациски циклус и тогаш изгубивме на градски 2-0 така да не е прв пат

A zasto ne razmislite deka na ljudi bliski do Hari sa daeni tija karte i Hari da si kari na kartite.Pred javnosta ispadna extra za so Spanija 200 denara karta a usvari on si gi preprodava poskupo.Ipak da ima kar od edna karta 5 evra da recemo,3000 karti na crno ete mu 15.000 evra ni luk jadel ni luk mirisal, ova e samo edna moja pretpostavka btw:smir:
итоа држи вода но незнам како ќе излезат на крај со пандурите кои почнаа и да апсат

Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
Што бидна со картите што ги заплени полицијата ќе ги даваат на навивачи на билетара или ќе ги земат за нив.

eве го судијата што ќе суди

За пријателскиот натпревар Македонија - Шпанија што ќе се одигра на 12. Август на Националната Арена Филип Втори со почеток во 21.30ч. делегирана е судиска тројка од Холандија:

Питер Винк,
Ари Бринк,
Коен Дросте,
Четврти судија е нашиот интернационалец Александар Ставрев .

Член од
29 февруари 2008
Мислења
729
Поени од реакции
6
нели утакмицата почнува во 10 а не во 21-30?

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
нели утакмицата почнува во 10 а не во 21-30?
Веројатно свеченост по повод 100 години ФФМ ќе има во тие 30 минути.
Мож и говор на Грујо, без него не иде :pos:

Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
Ќе има опростување на Шакири од репрезентација и друго нешто ќе даваат затоа пишува на картата од 21:30.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom