Дали ви смета љубопитноста кај некои луѓе?

Член од
2 април 2009
Мислења
1.405
Поени од реакции
177
Љубопитна сум,но имам свои граници.Ги поставувам кога мислам дека треба,затоа што не е убаво чуството кога мене некој ме прашува нешто,а или нејќам да му кажам или неможам.Ми смета преголемата радозналост на некои луѓе,али и тоа најчесто се решава со еден поглед кој што вели: „Не прашувај ионака нема да ти кажам“ или па само ќе им се насмевнам и сами нека сфатат што сакам да кажам.:toe:

Член од
12 јануари 2009
Мислења
721
Поени од реакции
40
Ми смета многу ама само кај одделни луге многу ме нервираат

Alien_sr

Ultimate Survivor!
Член од
14 мај 2007
Мислења
2.978
Поени од реакции
143
Да многу! Ме нервират такви луѓе. Секогаш треба да се знае до каде е границата и да не се поминува преку неа.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Па на моменти да. Оти има некои работи кои не треба да ги знаат, ама они ти се упорни и ќе направат се за да ги дознаат. Треба и они самите да си постават некоај црвена граница.

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
Ако е во врска со мене, да ,тоа секој ме испрашува за мои лични работи, љубовни, професионални, да ептен ме нервира. Нормално, нема да му го кажам тоа на тој/таа што замара, ама ќе се осеќам непријатно кога некој постојано се интересира на пр. за мојот љубовен живот, врски, девојки...аман...:smir:

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Не ми смета, дури и понекогаш ми е интересно да си играм, како мачката што си игра со глувчето пред да го изеде :).

Член од
13 декември 2007
Мислења
2.409
Поени од реакции
428
Да!
Едноставно затоа што јас не сум (не оти ништо не ме интересира). И си ја ценам приватноста бе ... :) :helou:

.:TINA:.PINK

.:oksimoronka:.
Член од
17 август 2008
Мислења
354
Поени од реакции
16
Ne, ic ne mi smeta..nekako interesno mi e taka nekoj postojano da me prasuva nesto...samo bez preteruvanje i prekumerno opustane.:baeh:

*OSS*

Commentless.
Член од
13 мај 2007
Мислења
818
Поени од реакции
43
Смета.
Кога ќе се стокмиш за излегување и некое си небитно суштество да те праша кај ќе одиш.. Њтф? Знае многу да смета љубопитноста. Знае да биде некултурна, да се појави во неадекватни моменти, знае да провоцира, знае да биде булшит. Љубопитноста од иритирачки фаци најмногу знае да смета. Па, кај најдов јас денес, кога се ми смета да пишувам дека љубопитноста смета??!
Под прозор ми вијат мачки и сега ќе одам да им сметам со мојата љубопитност!!
Граници и интуиција, клуч кон љубопитност која не смета. :)

Член од
8 ноември 2008
Мислења
224
Поени од реакции
2
За среќа немам некои толку многу радознали комшии кои директно мене ќе ме прашаат каде одам што правам и слично, но сепак имам една комшивка која набљудува постојано и секогаш знае што како и зашто правам. Не и обрнувам многу внимание, но некогаш навистина знае да ме нервира со тоа што се сака да знае и многу оговара што уште повеќе ме нервира.

Oblivion

Matt Akisson
Член од
12 септември 2007
Мислења
3.526
Поени од реакции
128
Nope. Ако има нешто да се каже, ќе го кажам без да ме прашат. А ако веќе некој почна да стега за некое прашање, едно "кулирај" и не се замарам повеќе. :)

М

Мрак

Гостин
Ми пречат мноогу љубопитни суштества,што се сакаат да знаат,се да видат,се да чепнат..а оние кои не претеруваат,помалку се љуопитни..не ми пречат:)Прашања како .Кај одиш. .Како си. .Кај си бре. не ми пречат..па што може друго да ти рече некој кога ќе се сретнете на улица?Веднаш да ти отвори тема за зборување?:)

Член од
20 мај 2007
Мислења
1.139
Поени од реакции
153
Не ми пречи, напротив, интересни ми се таквите личности, кои секогаш сакаат се' да знаат. Затоа често се случува и да играм со нив на зборови, односно да допрам некоја тема за која знам дека ги интересира, но после тоа ко ќе стигнам до главното што би требало да го дознаат, да замолчам и да им речам да претпостават сами што и како... Хехе, го обожавам начинот на кој реагираат.=)

Член од
10 април 2009
Мислења
337
Поени од реакции
16
Имам една другарка во одд. зборуваш нешто со некој и ете ја настапува:
Еј, еј, што, што, како, зошто?

Грррррр сафритис! Се да се знаело!

acermk

лавот во сенка
Член од
18 јуни 2009
Мислења
1.926
Поени од реакции
839
Имам една другарка во одд. зборуваш нешто со некој и ете ја настапува:
Еј, еј, што, што, како, зошто?

Грррррр сафритис! Се да се знаело!
Мене мн ми смета поготово кај некои девојчиња на кои немоеш да им објасниш дека немоше да знаат за тоа нешто...

Kajgana Shop

На врв Bottom