Фан Клуб: Интер

• Креатор на темата Креатор на темата Адриано
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Едноставно заслуживте да тепате ама немавте среќа. Ај доста ви е и скудетото па и вие не претерујте :):):)

И покрај тоа што Интер нема да игра оваа година во финалето на Купот на Италија, треба да бидеме задоволни од вечерашниов натпревар, во голема мера среќата вечерва не беше на наша страна.
Да се надеваме дека во последниве 6 натпревари во Сериа А ќе ги освоиме потребните 9 бода.
ФОРЦА ИНТЕР !

Очекувано од моја страна е тоа што не успеавме да се пласираме во финалето, иако играта на Интер вечерва ме натера да се подзамислам малку и да очекувам пласман во финалето. Можеби ни фалеше малку среќа, имавме доста шанси Будисо, Ибра двапати, Круз...

Честитки за Сампдорија, се надевам дека ќе изгубат од Лацио, а ако победат, ние ќе бидеме тука идната година, на истото место, ќе ги чекаме да се бориме за Супер купот. Одлично игравме, Балотели се повеќе ме изненадува, игра прекрасно во последно време.

На крајот битно на CN се пееше ,, Si amo noi, campioni del Italia siamo noi... ''

Форца Интер !!!

Балотели се повеќе ме изненадува, игра прекрасно во последно време.

WHAT???
Дај не зезај , не ми е до зафрканција...
Тапа беше натпреваров...
Не е играч кој цврсто стои на нозе...
Прошлата утакмица го фалам - Денес е точак...

WHAT???
Тапа беше натпреваров...

Денеска имаше 3-4 добри продори, ме потсети на Адриано во времето кога ги разараше противниците во дуел 1 на 1. Покрај аут линија ги згази, не успеаа да го мрднат, воздушни дуели едно друго...

Кога ќе видиш бајги напредна последниве утакмици, за разлика од тоа што беше, последниве 2-3 утакмици игра одлично.

WHAT???
Тапа беше натпреваров...
За разлика од есенската полусезона кога Балотели беше многу посебичен, сега може да се речи дека малку созреал, за едно 2-3 сезони ќе биде еден од најдобрите во светот.

Што е тука е другари,најискрено не очекував дека ке влеземе во финалето,но спред играта вечерва,го очекував тоа со цело срце.Но,сепак среката некогаш не не сака,како вечерва што беше,Во второ полувреме со шансите можеа да отидат лесно во финалето,но сепак среката не беше на наша страна.Нема врска,одиме понатаму,Скудетото е наше,нема за што да жалиме.
Се надевам и сакам Лацио да го освои купот.Па Пандев да се радува како што му доликува на екстра играч,и македонче плус е.

Вчера на босанската телевизија-ХАЈАТ кажуваа дека во текот на оваа недела ке се раскинел договорот со Адриано преку неговиот менаџер кој ке допатувал во Милано.Епа ај со здравје Адриано,среќен ти пат и се најубаво.:smir:

Што е тука е другари,најискрено не очекував дека ке влеземе во финалето,но спред играта вечерва,го очекував тоа со цело срце.Но,сепак среката некогаш не не сака,како вечерва што беше,Во второ полувреме со шансите можеа да отидат лесно во финалето,но сепак среката не беше на наша страна.Нема врска,одиме понатаму,Скудетото е наше,нема за што да жалиме.
Се надевам и сакам Лацио да го освои купот.Па Пандев да се радува како што му доликува на екстра играч,и македонче плус е.

Вчера на босанската телевизија-ХАЈАТ кажуваа дека во текот на оваа недела ке се раскинел договорот со Адриано преку неговиот менаџер кој ке допатувал во Милано.Епа ај со здравје Адриано,среќен ти пат и се најубаво.:smir:
Од Адриано одамна кренавме раце, да се надеваме дека во нападот покрај Адриано нема да ги гледами ниту Креспо и Круз.

Од Адриано одамна кренавме раце, да се надеваме дека во нападот покрај Адриано нема да ги гледами ниту Креспо и Круз.

уживајте у нападот на Ибра ќе се придружи или Дрогба, или Милито.... тоа е сигурно... ако имаме среќа можеби и КУН

Не бев во можност да го гледам натпреварот али какви шанси сме имале (според видеово) :vozbud:
-Одличен гол на Ибра :cuc:
-Стативата на Ибра (1:09)
-Ударот со глава на Круз (1:34)
-Супер шут на Ибра (1:59)
-Шанса на Креспо (2:19)
-Повторно супер шут на Ибра (2:45)
-Бурдисо :tapp: (2:50)
И на крај Матераци...:duel:
Барем ќе биде интересно во Супер Купот (со Лацио се надевам)

Ако тепавме со Самп ќе требеше и во финале да победиме со Лацио и ќе играја Интер vs Интер Примавера за Супер Куп :pos:

Срамота за фудбалот.

Тоа е реченицата која ја опишува екипата на Сампдорија. Не, не го пишувам ова испровоциран од тоа што го исфрлија Интер, го пишувам од испровоциран од настаните на теренот. Фудбалерите на Интер, самите се виновни што испаднаа од Купот на Италија не ја барам кривицата на друго место. Една добра партија, ретко надоместува друга катастрофална, особено кога зборуваме за фудбал. Но, да се вратам на главното... натпреварот Интер-Сампдорија. Колку што сум запознаен, секогаш играчите кои симулираат биле казнувани... ништо ново, секоја екипа има по некој глумец, да не ме сфатите погрешно и тоа е дел од фудбалот, но кога се користи умерено. Она што го прикажаа СИТЕ играчи на Сампдорија, освен Касано беше резил. Какви театрални падови, какви летови без допир, па онака не скокаше Мајкл Фелпс кога ги освојуваше златните медали, какви пируети. Срамота за фудбалот ќе биде ако сето тоа помине неказнето, Џилардињо, Адриано, Тоти добивале и по неколку меча суспензија поради ЕДЕН СИМУЛИРАН ПРЕКРШОК НА НАТПРЕВАРОТ... тогаш се прашувам, дали ако има правда, уште еднаш ќе видиме играч на Сампдорија да стапне на зелениот тепих. Никаков мотив за играње на фудбал не беше прикажан од тимот на Сампдорија, како Касано да имаше индивидуален тренинг а кога и тој го напушти теренот веќе се виде јасно намерата на Сампдорија. Највиновен за фарсата која се случи вчера е главниот судија, кој имаше никаков критериум, кој дозволи повеќе време да се лежи по терен, отколку што имаше време за играње на активен фудбал. Сигурен сум, а за секој случај ќе побарам и во статистика, дали имаше чисти 60 минути играње на фудбал, или половина меч пројде во снимање на шпанската сапуница Сампдориус Театралос во главна улога на Пацини. Суспензија за неколку играчи и доведување во знак на прашалник на статусот на Орсато.

И да, веќе е официјално збогувањето на Адриано од синоцрниот дрес.

FC Internazionale statement regarding Adriano​
Friday, 24 April 2009 14:35:03
115918.jpg
MILAN - FC Internazionale announces that the contract with the player Adriano Leite Ribeiro has been terminated by mutual consent, with effect from 1 April 2009.
The documents were registered at the Italian Football League's offices this morning.
Inter thanks Adriano for his 74 goals and the 8 years spent together.

Срамота за фудбалот.

Тоа е реченицата која ја опишува екипата на Сампдорија. Не, не го пишувам ова испровоциран од тоа што го исфрлија Интер, го пишувам од испровоциран од настаните на теренот. Фудбалерите на Интер, самите се виновни што испаднаа од Купот на Италија не ја барам кривицата на друго место. Една добра партија, ретко надоместува друга катастрофална, особено кога зборуваме за фудбал. Но, да се вратам на главното... натпреварот Интер-Сампдорија. Колку што сум запознаен, секогаш играчите кои симулираат биле казнувани... ништо ново, секоја екипа има по некој глумец, да не ме сфатите погрешно и тоа е дел од фудбалот, но кога се користи умерено. Она што го прикажаа СИТЕ играчи на Сампдорија, освен Касано беше резил. Какви театрални падови, какви летови без допир, па онака не скокаше Мајкл Фелпс кога ги освојуваше златните медали, какви пируети. Срамота за фудбалот ќе биде ако сето тоа помине неказнето, Џилардињо, Адриано, Тоти добивале и по неколку меча суспензија поради ЕДЕН СИМУЛИРАН ПРЕКРШОК НА НАТПРЕВАРОТ... тогаш се прашувам, дали ако има правда, уште еднаш ќе видиме играч на Сампдорија да стапне на зелениот тепих. Никаков мотив за играње на фудбал не беше прикажан од тимот на Сампдорија, како Касано да имаше индивидуален тренинг а кога и тој го напушти теренот веќе се виде јасно намерата на Сампдорија. Највиновен за фарсата која се случи вчера е главниот судија, кој имаше никаков критериум, кој дозволи повеќе време да се лежи по терен, отколку што имаше време за играње на активен фудбал. Сигурен сум, а за секој случај ќе побарам и во статистика, дали имаше чисти 60 минути играње на фудбал, или половина меч пројде во снимање на шпанската сапуница Сампдориус Театралос во главна улога на Пацини. Суспензија за неколку играчи и доведување во знак на прашалник на статусот на Орсато.

И да, веќе е официјално збогувањето на Адриано од синоцрниот дрес.

Целта ги оправдува средствата, Сампдорија дојде да се пласира во финалето не да игра и да се надигрува со Интер. Тоа е факт и не треба многу да им замериме.

Иначе да Адри од 1 април не е играч на Интер. А што е пострашно Ибра вели дека сака нов предизвик. Освоил се што се освојува во Италија и поминал добри пет сезони. Се чуствувал исто како во периодот кога решил да го напушти Ајкас.

Па ако решил да си оди нека му е со среќа во Шпанија

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom