Фан Клуб: Интер

• Креатор на темата Креатор на темата Адриано
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
"One is a coach with a 30-year career, the other with a three-year one. The one with 30 years has never won anything; the one with three years has won a lot. The one who has coached for 30 years has an enormous career; the one with three years has a small career. The one with a 30-year career will be forgotten when he ends it; the one with three could end it right now and he could never be erased from history. This could be the story of a donkey who worked for 30 years but never became a horse".

Ајде, чија е изјавава дадена 2005 . . . :vozbud:
:pos2:

p.s. :cuc:

:pos2::pos2::pos2::pos2: Кој може
jose_mourinho_narrowweb__300x493,0.jpg

Бај д веј, не очекувам да идеме понатаму, зашто сепак 3-0 е 3-0 али со нашиве никад се незна, така да ќе видиме вечер. Едно нешто што сакам да видам е ПОЖРТВУВАНА игра, гарант горенаведениот :) ќе ги мотивира. И да додадам нешто, можеби некој ќе се пронајде коа ке го чита ова ZERO TITULI :toe:

Според fcinternews, составот би бил следниов

INTER : 12 Julio Cesar, 39 Santon, 2 Cordoba, 26 Chivu, 6 Maxwell, 4 Zanetti, 19 Cambiasso, 14 Vieira, 33 Mancini, 8 Ibrahimovic, 45 Balotelli.

A disposizione: 1 Toldo, 16 Burdisso, 23 Materazzi, 47 Krhin, 9 Cruz, 18 Crespo, 21 Obinna. All. Mourinho.

Од една страна, супер за нас што го гледаме Мансини помеѓу повиканите, од друга не сум сигурен дека би го започнал мечот ( поради неодамна залечената повреда ) иако со неиграњето на Дејо, Мунтари, Фиго оваа опција е дури и предвидлива . Во случај да не почне од стартот, мислам дека Балотели ке ја завземе позицијата позади напаѓачите а напред би биле Круз/Креспо и Ибра . Ништо чудно и Крхин да го видиме, Мур и се е можно, баш ме интересира што играч е .

Пишав и на темата на Лацио, за да оди Интер понатака потребно е чудо бидејки за да победат потребни им се 4 гола, не дека тоа не е изводливо, али од една страна треба да се игра ултра офанзивно од друга треба да бидат сопрени Пацини - Касано т.е. не треба да се прими гол . . . . како и да е, не очекува супер дуел .

Ќе треба бајги да се намачиме за да стигнеме до финалето во купот, во кое се сомневам дека е реално достижно. Треба да притиснеме од самиот старт, гол во почетните минути дополнително ќе влијае врз мотивацијата на играчите, но не смее да се заборави на инзворедниот напад на Сампдорија, опасните Касано и Пацини. Затоа треба да се внесат поискусните играчи во одбраната и плус еден деструктивец во средината за да му помага на Камби. Јас вака би ја поставил формацијата:

-----------------Цезар------------------
-----------------------------------------
Занети------Киву----Кордоба----Максвел
---------Виера--------Камбијасо---------
--Балотели----------------------Мансини
----------Ибра--------Круз/Обиња-------

Ваквата формација не прави многу офанзивни но и цврсти во одбраната и средината, пред се пораи дуото Виера-Камбијасо. Е сега под знак прашање е како ќе функционира нападот и дали ќе биде доволно поврзан со средината ( нема играч за врска - Станковиќ ). Мансини е докажан на таа позиција, а Балотели мислам дека би играл солидно и како крило, а исто така може да игра и Обиња на таа позиција пред се поради неговата брзина. На крајот на краиштата мислам дека Мурињо ќе ја постави стандардната формација и ќе се игра офанзивен фудбал, се разбира подеднакво претпазливо ќе се игра во средината и одбраната.

Со среќа :smir:

П.С. Тука можете да ѕирнете како му се прават копачките на Ибра, и ѕирнете ја неговата брзина, интересно видео :)

Не ми се верува дека се експериментира во овој меч со формацијата која е слична како онаа на Џенова па и Сампдорија, со тројца централно во одбраната т.е. 3-4-1-2, нешто во тој стил .
Прво кога го видов составот со Кордоба, Матераци и Бурдисо мислев дека Бурдисо ке биде поставен како деструктивец, нешто што Манчио на времето го правеше, али еве гледам сите играат во последниот ред . . . затоа е и тиња играва во првите 20 минути, не се глеа, booooring .

edit : Il Genio за 1-0

Не знам дали е веќе спомнато, пренос има на Наша ТВ и фала му на бога што не е Јанко коментатор :vozbud::vozbud:

Леле Ибра која мајсторија :vozbud:

Балотели е се подобар и подобар, лета низ терен.

лелеееееееееееее ибрааааааааа ..... штета дефинитивно гол на годината во италија ќе беше ова

Круз сјеба добра шанса за гол. Мурињо којзнае на што дрога е :)
Добра игра, пожртвувана - ретко имаме прилика да гледаме ваков Интер кој се бори за секој сантиметар на терен. Два гола можеме лесно да дадеме во второ полувреме.

Идемооо идемоо ајдеееее... лелеле вака не сум се возбудувал уште од мечот со ман , како пожртвувано играме , добри шанси имавме , Бурдисо е во Интер поради неговата борбеност , лууд е човекон , Ибра нема што да кажам , Балотели иднина на Интер , детено секој натпревар е подобар и подобар , гледаме добар фудбал и ако првите 20 мин беа :tapp: , се надевам на 2-3 гола.

Форцааааа Интер !!!!

Круз сјеба добра шанса за гол. Мурињо којзнае на што дрога е :)
Добра игра, пожртвувана - ретко имаме прилика да гледаме ваков Интер кој се бори за секој сантиметар на терен. Два гола можеме лесно да дадеме во второ полувреме.
Убаво ја удри Курз, т.е. добра замисла имаше а и тешка беше таа ситуација, е сега си викате, ех да беше Креспо наместо Круз за тој удар :D. Не бе, само Креспо у таа ситуација финишира, никој друг ( кога се играчите на Интер во прашање ) .

Иначе, беа потребни 20 минути за да се навикнат на новата формација, цела одбрана па и средина уз бековите беа збунети, последните 25 минути по голот беа на ниво, со неколку шанси на Ибра па и Круз на крајот . Круз разочара, т.е. не, се знаеше дека вака ке изигра, лошо, и онака знаеме дека е играч кој може да реши меч по влегувањето во игра од клупата, вака како стартер не го бива .

Очекувам интересни втори 45 минути, па што биде нека биде .

Син ми го зеде зборот, ех да беше Креспо, со врзани очи ќе дадеше гол да беше на местото на Круз :)

Би сакал да влезе што поскоро Креспо во игра, итака гледам играчиве повеќе форсираат игра со нафрлени топки, па стариот добар Хернан може лесно да се најде во ситуација која нема да ја промаши.

Едит: Балотели во продорите ме потсеќа на Адри, а овој Круз веќе почна на нерви да ми оди...

Пак едит: Креспо ќе влага, се надевам нема да ме разочара :)

Матераци главен напаѓач ,имаме замена за Адријано огдогина :sekss::sekss:

Браво за пожртвеноста, едноставно требаше 20-30% повеќе среќа за ова да помине, според мене сите дадоа повеќе од максимум на натпреваров. Браво!

Тоа е тоа, ке мора да се задоволиме со Скудетото . . . . :vozbud:

Едноставно нели, Интер со овој тим и оваа средина пред Се нема капацитет да напаѓа и да игра ултра офанзивен фудбал а со тоа и да анулираат ваква голема предност .

Смешно беше што Матераци во последните 10 минути беше стриктно во нападот, а мечов т.е. двомечов, Сампдорија отиде заслужено понатака поради одличниот прв меч, честитки за нив и се надевам дека Лацио ке го освои Купот :) .

п.с. Мурињо и Касано премногу . . . преееемногу добро стојат .

Хм....
Матераци сепак е добар , но Марио - ете прошлиот пат го фалев...овој пат да е пред мене со палка би го мавал...
Добро бе , што беше она ??
Ке покажуваме кои способности ги имаме како дриблери??
Водиме 5-0 па можеме да правиме што сакаме?
Разочаран сум од судијата....за картонот врз Занети....
Се виде дека одеше на топка , а не го ни допре играчот , немаше таква намера...
Туку волон се сопна сам на топката и го пожолтеа (Што би рекол оној - ВОЛ од коментатор на НАША ТВ) - Уште беше напоменато дека на многу неспортски начин се обидува да дојди до топката...
ГОСПОДЕ?!

Важно Скудетото е наше!!!!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom