Не сакам тука некој да бранам, а не осбено лидер на некоја политичка партија ама:
1.Заслугата за тоа што цел свет не исмеваше за Хунзите
Тебе нешто да не ти е криво за тоа а? Впатем Груевски не ги донесе Хунзите, гледај малце скајнет.
2.За реформите во аграрната економија
Не се разбирам многу во економија, јас сум учен битпазарски, купиш денар продадеш два, но ако насадиш две тикви и за нив добиеш 20 ден од тиква тогаш е голем плус за земјоделците.
3.За спектакуларните апсења без судска разрешница
Јас би апсел могу повеќе, да знаеш пипците на октоподот колку длабоко се влезени....
4.За паднатата крф за време на предвремените парламентарни избори
За ова ќе ги прашаш Ахмети и Џафери, како што знам крв не падна каде имаше Македонци, во Штипско дури изборите ги оценија како најмирини и најдемокрадски во светот ( исто како во скандинавските држави )
5.За чвргата во Букурешти прифаќањето на трајно име Република Македонија Скопје наместо да се избори за компромис и поволна позиција тој предлог да стане како привремен
Ти дечко на што си?
6.За сите непријатели стекнати во ЕУ парламентот и плукање по Меѓународната Заедница
Заедница на Педофили? таа заедница попрво ќе се распаде отколку Македонија ќе влезе во ЕУ. Не викам дека социјалното уредување на таа заедница не чини... ама има нешто труло таму.
7.За упадот во Дневник од страна на Протуѓер и барањето на телефони и информации од новинарите
Не гледам вести а и не пратам штампа, особено пред избори, дај малце подетално за ова.
8.За пригушувањето на слободата на говорот
Ете ти пљукаш по власта и што? Те пригуши некој? Освен јас со контра аргументи дека всушност не си во право.
9.За игнорирањата на предупредувањата од ММФ и прогласуваќи ги сите неистомисленици за државни непријатели или персона нон грата
Наброј ми една земја која ММФ им има помогнато, всушност, знаеш што е воопшто ММФ? Тоа ти се најголемите богаташи собрани на едно место и ти дават 10000$ за да не умреш ама за 10 године ќе вратиш 20000$, ти ќе вратиш 15000$ но реално уште 5000$ не можеш да вратиш па затоа на тие 5илјадарки ке ти удрат уште камата и... глава нема да можеш да дигнеш, ако ти рачат натрти се ти ќе се тртиш.
10.За кавгите меѓу Македонија и Грција и провокациите кон светот
Ти дечко да не дуваш нешто?
11.За откажувањето на Американската позиција да не турка напред во преговорите со нивна помош во спорот со Грција околу името
А бе види сега, Америте не признаа под уставното име, ние им дадовме наши профи луѓе, се додека е така така ќе биде.
12.За скандалот Бруто Плата
Ако добро размислиш супер е бруто плата, а знаеш што е бруто плата, го имаш прочитано законот?
13.За ширење етничка и верска омраза помеѓу средношколци и поделба на средношколците со воведување на етнички смени
Ти текнува за територијалната поделба? Знаеш што се случуваше во струга тогаш? Знаеш кој беше тогаш на власт?
Треба ли уште да му припишеме на фирерот?
Пааа според она што го напиша очигледно е дака Груевски го браниш