Компромисно име за Македонија - ДА или НЕ?

Дали би прифатиле компромисно име за Македонија кое нема да го загрози идентитетот?

• Вкупно гласачи
    199

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.563
Поени од реакции
281
Кои заслуги можеш да му ги препишеш на Груевски?
1.Заслугата за тоа што цел свет не исмеваше за Хунзите
2.За реформите во аграрната економија
3.За спектакуларните апсења без судска разрешница
4.За паднатата крф за време на предвремените парламентарни избори
5.За чвргата во Букурешти прифаќањето на трајно име Република Македонија Скопје наместо да се избори за компромис и поволна позиција тој предлог да стане како привремен
6.За сите непријатели стекнати во ЕУ парламентот и плукање по Меѓународната Заедница
7.За упадот во Дневник од страна на Протуѓер и барањето на телефони и информации од новинарите
8.За пригушувањето на слободата на говорот
9.За игнорирањата на предупредувањата од ММФ и прогласуваќи ги сите неистомисленици за државни непријатели или персона нон грата
10.За кавгите меѓу Македонија и Грција и провокациите кон светот
11.За откажувањето на Американската позиција да не турка напред во преговорите со нивна помош во спорот со Грција околу името
12.За скандалот Бруто Плата
13.За ширење етничка и верска омраза помеѓу средношколци и поделба на средношколците со воведување на етнички смени
Треба ли уште да му припишеме на фирерот?

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Секако, па ако не биде така,веднаш пастирот нека рече СТОП!!! на преговорите, нека батали и нека не преговара.

Чим преговараме, некој краен исход мора да има, јебеш.:toe:
Знам дека може да ја спомнеш двојната формула, и јас ја сакам, ама реалноста е друга.
Добро, може ли малце да исконтролираш политичко поентирање.

Ме интересира чисто логички, без разлика која и да е партија:

Дали за смена на меѓународното име( прифаќање на поинакво меѓународно име) , е потребна промена на Уставот со цел внесување во функција?

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.423
1.Заслугата за тоа што цел свет не исмеваше за Хунзите
2.За реформите во аграрната економија
3.За спектакуларните апсења без судска разрешница
4.За паднатата крф за време на предвремените парламентарни избори
5.За чвргата во Букурешти прифаќањето на трајно име Република Македонија Скопје наместо да се избори за компромис и поволна позиција тој предлог да стане како привремен
6.За сите непријатели стекнати во ЕУ парламентот и плукање по Меѓународната Заедница
7.За упадот во Дневник од страна на Протуѓер и барањето на телефони и информации од новинарите
8.За пригушувањето на слободата на говорот
9.За игнорирањата на предупредувањата од ММФ и прогласуваќи ги сите неистомисленици за државни непријатели или персона нон грата
10.За кавгите меѓу Македонија и Грција и провокациите кон светот
11.За откажувањето на Американската позиција да не турка напред во преговорите со нивна помош во спорот со Грција околу името
12.За скандалот Бруто Плата
13.За ширење етничка и верска омраза помеѓу средношколци и поделба на средношколците со воведување на етнички смени
Треба ли уште да му припишеме на фирерот?
:eek:ftopic:

По илјадити пат.

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
Добро, може ли малце да исконтролираш политичко поентирање.

Ме интересира чисто логички, без разлика која и да е партија:

Дали за смена на меѓународното име( прифаќање на поинакво меѓународно име) , е потребна промена на Уставот со цел внесување во функција?
Никако! Што има да менуваме во Устав, кога Уставното име си стои непроменето.

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Почекај, немора да играш за некого.

Остави јас да се разберам со Стрелецот, а подоцна ќе ти дадам аргументи зошто оставив празен простор под “заслугите“ на Груевски.

Не се истрчувај.

Не се ни осмелувај да ми кажеш дека играм за Стрелецот, јас и неговите ставови сме вода и масло кое што не се мешаат. Многу добро го знаеш тоа. Како што ме иритираат неговите ставови, така ме иритира и ставот кога некој брани политички субјект само поради фактот дека е помало зло. Сепак е зло.
А аргументи за Гвујо..хехех :) ај ќе ти шепнам една тајна на таквите заслуги (кои што беа на едните, па станаа на другите) доколку сакаш да ја слушнеш. И зашто и едните и другите не се за бранење, идолизирање.

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.563
Поени од реакции
281
Македонците прашањето за името го решија со референдумот од 1991ва година
тоа е
Република Македонија
а тоа што некои поради лични интереси сакаат да го променат тоа е нивни проблем
но македонскиот народ не треба да прифати ниедно друго име освен нашето едно и единствено МАКЕДОНИЈА
значи мојот одговор е НЕ!!!
Кој рекол дека името е сменето?Името е тоа што е за билатерални односи меѓу Македонија и Грција а тоа што некој би не нарекол БЈРМ е грешка и те каква.Во ОН се водиме како Македонци и како земја Македонија и никако поинаку.

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Кој рекол дека името е сменето?Името е тоа што е за билатерални односи меѓу Македонија и Грција а тоа што некој би не нарекол БЈРМ е грешка и те каква.Во ОН се водиме како Македонци и како земја Македонија и никако поинаку.
со Рубинчо из Србије не сакам да дискутирам во врска со мојата земја Македонија
неговиот став одамна ми е јасен

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Никако! Што има да менуваме во Устав, кога Уставното име си стои непроменето.
Устав мора да промениме доколку прифатиме националните селекции да бидат под меѓународното име, а не Уставното.

Значи го менуваме Уставот,а тоа отвора МНОГУ други потенцијални можности.

Не се ни осмелувај да ми кажеш дека играм за Стрелецот, јас и неговите ставови сме вода и масло кое што не се мешаат. Многу добро го знаеш тоа. Како што ме иритираат неговите ставови, така ме иритира и ставот кога некој брани политички субјект само поради фактот дека е помало зло. Сепак е зло.
А аргументи за Гвујо..хехех :) ај ќе ти шепнам една тајна на таквите заслуги (кои што беа на едните, па станаа на другите) доколку сакаш да ја слушнеш. И зашто и едните и другите не се за бранење, идолизирање.
Не реков дека намерно го правиш тоа, но свесен си дека му помагаш на тој начин.
И мене ми е јасно која му е целта, а ако единствената опција и излез за замена на Груевски е Црвенковски........ тогаш јас самиот ќе си сменам во Мухамед Бајрамовски и ќе земам Албанско државјанство.

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.563
Поени од реакции
281
Устав мора да промениме доколку прифатиме националните селекции да бидат под меѓународното име, а не Уставното.

А знаеш дека во последниот пакет решение Северна Македонија не постои такво нешто?Еве за момент ќе те демантирам дека Грција се согласува со идентитетот и нацијата доколку Македонија прифати Северна Македонија референца со географска одредница.

Грчката страна, која нема забелешки во однос на предлогот на Нимиц за името „Северна Македонија“, се очекува да повтори дека преговорите со Скопје ќе се водат само во врска со името на Македонија, а не за прашања поврзани со националноста и јазикот како што бара македонската страна.

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
А знаеш дека во последниот пакет решение Северна Македонија не постои такво нешто?Еве за момент ќе те демантирам дека Грција се согласува со идентитетот и нацијата доколку Македонија прифати Северна Македонија референца со географска одредница.
Србин
гејлада не го прифати тој предлог

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645

образложи зашто.

Kajgana Shop

На врв Bottom