Let 3
The Nipple Erector
- Член од
- 13 јули 2008
- Мислења
- 30.896
- Поени од реакции
- 31.280
Глеам вчера на ТВ тоа Коче шо е председник на педерите (и лезбејките - да не се налути понежниот пол) пак на некоја прес конференција бараше некакви закони да се заштитат педерите (и лезбејките - да не се налути понежниот пол), а сега како испомош беше накокорена на масата и амбасадорката на Холандија која ни се пофали дека имала некоја роднина лезбејка дека познава еден банкар геј и дека имала црнкињи за снаи. Мене ми е жал госпѓо за таквата ваша фамилијарна состојба, али да видиме како се тоа угрозени педерите (и лезбејките - да не се налути понежниот пол) во РМ. Смеат да патуваат, смеат да отвараат бизниси, смеат да се вработуваат смеат да пијат, да јадат , да возат коли, мотори, точаци, да изнајмуваат ДВД-а да даунлодираат МП3, да се капат да се бричат..... Исто како сите ние. Јас мислам дека дома може да си го секса партнеро како сака и колку сака. Во весник немам прочитано некои вести дека некој бил натепан, понижуван, избркан од работа... оти е педер (и лезбејка - да не се налути понежниот пол). Повеќе има вести дека маж натепал а богами и убил) жена, дедо - зет, снаја - свекрва. Значи повеќе се на удар хетеросексуалните заедници отколку заедници на педерите (и лезбејките - да не се налути понежниот пол). Дали во тој закон што педерите (и лезбејките - да не се налути понежниот пол) постои негде како нацрт или пројект да видам што бараат. Кон што се стреми заедницата на педерите (и лезбејките - да не се налути понежниот пол) во Македонија. Дали бараат и 2-3 места во парламентот, денот на педерите (и лезбејките - да не се налути понежниот пол) да биди национален празник (неработен ден) дали бараат некои пари од буџет за да се промовираат, некое место во некои буџетски установи, нели излегоа со бројки дека 20% популација во МК се педери (и лезбејки - да не се налути понежниот пол) па да не бараат и толку да бидат вработени во државни администрации (23% албанци, 20% педери (и лезбејки - да не се налути понежниот пол)....)
Дали и како и колку се навистина загрозени правата на еден таков човек во МК и како законот ќе му помогни?
Дали и како и колку се навистина загрозени правата на еден таков човек во МК и како законот ќе му помогни?