Кои права на хомосексуалците треба да се бранат со закон?

• Креатор на темата Креатор на темата Let 3
  • Време на започнување Време на започнување
Ок, моја грешка што дадов филмски пример за хомосексуалец :smir:. Сум ги гледал хомосексуалните лица во Данска, Шведска, знам дека не се такви, не можеш ни да ги познаеш. Во право си, сето тоа е така. Ама бев револтиран со некои си закони, паради и слично. Зошто е тоа потребно, не знам. Едноставно не знам дека е или не е хомосексуалец, а не ме интересира. Закони нема потреба пошто никаде не стои дека е забрането за педери или никому ни на чело не стои такво нешто. Едноставно, премногу се фокусира општеството на вакви квазипроблеми (и некој погоре што спомна, и мене ми личи на предизборни манипулации), отколку на вистински проблеми како на пример здравствената заштита на население, социјална заштита и слично. Премногу минутажа во медиумите (ок, приватни се но сепак јавноста ги гледа), децата се подложни на разни влијанија, како кога ќе земеш глина да ја преобликуваш во нешто. Мислам за психата на моите и другите деца и млади во РМ, нема да остави добар впечаток постојано споменување на вакви (сепак за мене девијантни) појави.
И ја кога бев млад (во сфрј) имаше хомосексуалци, ваљда се дружеле меѓу себе, никој тоа не им го бранеше (јас најмалку). Но вакви барања, настапи, ... Мислам дека дури сега би се направила дискриминација со вакви закони, пошто има и други категории население со своја сексуална ориентација (не мислам само на педофилите) кои исто така би побарале закон и рамноправност и кои себеси се сметаат за сосем нормални. Би се отишло во премногу непознати води, а како што спомнав, не гледам нерамноправност, само слушам од некое лице претставник од масо кое постојано се жали. И никој друг.
Едноставно прашање, која е поентата доколку би се донел некој закон, закон за што?

се согласувам нема потреба од закони, има закон за граѓански здруженија кој овозможува на група граѓани со слични интереси да се здружуваат, и уставно е загарантирана слободата на јавни собири, така да некој ако сака јавно да се собира нека се собира

а боки е посебен феномен, не ги вреѓајте хомосексуалците, тие сепак се луѓе, а ваков мутант се раѓа еднаш во 100 години,

Ima i pogolem fenomen od nego i toa vo komsii,AZIS e licnost koja ja pretstavuva Evropska Bugarija :). Kaj nas dvocevkite nema sto da baraat prava,niti sme vo Evropa,niti sme nekoe moderno opstestvo a sepak imaat prava,nitu gi gi tepa nekoj nitu gi kole,se sto im pravat e samo cepenje na gazot :vozbud: a toa tie zelno go ocekuvaat? Ako saka nekoj topol brat da se kandidira za vo parlamentot i toa nikoj nema da mu go zabrani...Uzivajte i ne se zamarajte mnogu so nepotrebni raboti,gledajte vasiot odzak da dimi i da ne vi dojde takov zet ili snaa doma i da vi seta po tanga... :pos: :pos:

Ај да и разберам нив, ако они ме разберат дека имам хомофобија и во суштина неможам да ги сфатам.:pos2:

Ако може хомосексуалност, тогаш зошто да е хомофобијата проблем?

Хомосите се болест,тоа не се луѓе за да имаат човечки права :toe:

А тоа се нивни барања за закон?
Да смеат да регистрираат брачни заедмници и да посвојуваат деца или има уште.
Знае ли воопшто некој што бараат ?!

Сте знаеме како се добива дете(добро повеќето знаат).

Знаеме дека маж не може да добие дете, потребна е жена и нека се благословени жените што даваат живот на оваа планета.

Значи се до поновава историја за да се одгледа дете беа потребни маж и жена. Одеднаш, од нигде никаде се појавија хомосексуалците кои сакаат да одгледуваат деца. Првпат во историјата на човештвото се појавија луѓе кои сакаат да го сменат начинот на одгледување деца, од каде излезе ова?
Да требало и тие што се ебат со ист пол да имаат деца ќе постоела и таа можност, ќе можело да се избира, ама не може.
Значи не е природно човекот да биде израснат од родители од ист пол.

Ако некој сака да си се тепа во деветката , слободно нека си го практикува тоа , но тоа шо мене посебно ме иритира кај таквата популација е тоа шо во последно време се повеќе и повеќе се експонираат по разни медиуми низ цел свет а не само кај нас...се почесто гледаме тв серии и филмови каде главни ликови се педери и лезбејки...ок , јасно ми е мене дека за жал имаат огромно влијание во Америка ( а и општо во Западна Европа ) , но тоа не значи дека и ние во нашево ни државиче мора секој ден да гледаме и слушаме за нив...ко шо реков и погоре , слободно нека си се тепаат во деветката но тоа нека го прават дома , без да не замараат нас останатите нормални личности со нивните таканаречени “нарушени“ човекови права , иако јас воопшто не гледам дека некое човеково право им е нарушено..а тоа шо бараат да им се овозможи стапување во истополов брак и посвојување на деца , не смее во никој случај да им се дозволи не само овде туку и таму каде шо им е дозволено треба да им се одземи како право

А бога ми и вие Сервите кога сте им први слуги на "хелените", а не да ги тепате по Белград.
иди у софиски геј клуб, многу ги имате, можеш да бираш, садо или мазо или анал или орал или се комплет
Сине шо рече???????????????????
хеленса историја...????
А за кој к.. ќе ни е хеленската историја...кога си имаме наша ?
Кога некогаш сме рекле дека претендираме за такво нешто а??
Ај иди гони се... sa vаsih gejova tamo !

ovaj neo-nacionalizam vam je nachisto ubio svaki sens za humor. a i prvi put chujem da je helenizam isto shto i Grchka.:smir:
Nego, kad cje ta parada u Skoplju?

Јас начув дека сакаат да насанкаат некој психијатар, имаат снимка во која педерството го третира како болест... Ама апла местенка е, очигледно. Гејот е со пароли научени на памет:)

Јас начув дека сакаат да насанкаат некој психијатар, имаат снимка во која педерството го третира како болест... Ама апла местенка е, очигледно. Гејот е со пароли научени на памет:)

имаше неодамна еден многу уникатен психијатар од македонија, кој сакаше да ги лечи со мултивитамини, ама така е кога кај нас секој може да биде се и сешто, па и психијатар, го избркале од јавно здравство или си напуштил заради мала плата и си отворил мало канцеларииче и наплаќа 1200 ден за саат време празен муабет.

јас еднаш имав еден “психолошко-психијатриски“ проблем и прошетав 3 приватни ординации, дури ме пратија и кај еден психолог да ми прави психолошки профил, каде решавав некои глупи тестови за 1500 ден (пошто психијатарот не можел да разговара со мене дур не го прочитал мојот психолошки профил), и никој не можеше да ми помогне, и на крај им реков ај у пм, има понаивни од мене за лажење и сам си го решив проблемот, барем така мислам т.е. се убедив дека си го решив.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom