Чудата на Исус: Некомплетна листа

• Креатор на темата Креатор на темата kat.<3
  • Време на започнување Време на започнување
А како може сатаната да биде или машко или женско, кога е дух, а не со тело?

Поимот „млада невеста„ го наведов преносно, не својствено.
Не е дух.. ако знаеш добро ќе знаеше дека тој е најдобриот и најубавиот господов ангел кој од завист потемнел! Значи имал тело типацот.. и по фраер е од господ...

А како може сатаната да биде или машко или женско, кога е дух, а не со тело?

Поимот „млада невеста„ го наведов преносно, не својствено.

Па се вели “На сатаната му се клањаат“ а не на Сатаната И се клањаат“
Значи машко е.

Не е дух.. ако знаеш добро ќе знаеше дека тој е најдобриот и најубавиот господов ангел кој од завист потемнел! Значи имал тело типацот.. и по фраер е од господ...

А да не имал две тела? Или само едно?

Па се вели “На сатаната му се клањаат“ а не на Сатаната И се клањаат“
Значи машко е.

Тоа што изразот „сатана„ во македонскиот јазик е именка од женски род, не значи дека лукавиот е женска „особа„. Па самиот израз „ѓавол„ е од машки род, а тоа би значело дека лукавиот е машко. Нити е машко, ниту е женско, туку е дух.

А да не имал две тела? Или само едно?

Тоа што изразот „сатана„ во македонскиот јазик е именка од женски род, не значи дека лукавиот е женска „особа„. Па самиот израз „ѓавол„ е од машки род, а тоа би значело дека лукавиот е машко. Нити е машко, ниту е женско, туку е дух.

И Исус беше маж. Не се роди како амеба (бесполово суштество)
А кога воскресна, воскресна и со телото значи со се заби, очи, плуќа, панкреас, желудец, дебело црево, колено, раце, прсти и пенис.
Се ојде на небото.

Ja ke si go ziveam segashniv zivot do JAJA, i nema nekoj zamislen fraer sho go duva promaja 24/7 da mi go skrati toa.
A posle, vo zadgroben zivot, nek me pika kaj saka. Eve ti moj odgovor, odgovor od ateist <3

More man , ti mislis jas od v manastir ti pisuvam ? sednat sum vo kjelijata , lap-topot pred mene i od tamu vi vikam : Ceda moi SVETOTO PISMO E VISTINATA ? . Abe kolku so imam furano sranja do sega ti cel zivot nema da furas tolku . Jas samo se interesiram so e kaj e , a ne deka ne pram so mi saka k***t .

И Исус беше маж. Не се роди како амеба (бесполово суштество)
А кога воскресна, воскресна и со телото значи со се заби, очи, плуќа, панкреас, желудец, дебело црево, колено, раце, прсти и пенис.
Се ојде на небото.

А што друго (кој род) би требало да биде Исус?

Како што Синот Божји е Син на Отецот, а не ќерка на Отецот на Небесата, така и на Земјава, Синот Божји се роди во машко тело, а не во женско. Така, Синот е Син Божји и на Небесата но и Син човечки на Земјава.

А Исус е Инвизибл Мен :vozbud: Па и Исус е мит... кој ти потврдил СО СИГУРНОСТ дека праел чуда?
Читај малце повеќе...имаш и библиски и небиблиски докази од историчари, од апостоли и верници..

А што друго (кој род) би требало да биде Исус?

Како што Синот Божји е Син на Отецот, а не ќерка на Отецот на Небесата, така и на Земјава, Синот Божји се роди во машко тело, а не во женско. Така, Синот е Син Божји и на Небесата но и Син човечки на Земјава.

Значи и на небеса ги има сите машки “обележја“?

Исус нема никакви моќи бидејки е преварант и шарлатан денес таквите луѓе ги нарекуваме магионичари

Исус нема никакви моќи бидејки е преварант и шарлатан денес таквите луѓе ги нарекуваме магионичари

ЕРЕТИКУ !!!

Крис Енџел и Дејвид Коперфилд не се преваранти и шарлатани !!

Значи и на небеса ги има сите машки “обележја“?

Да, Исус воскресна целосно: со тело, душа и дух.
А Синот Божји и понатаму останува Бог-дух.

ЕРЕТИКУ !!!

Крис Енџел и Дејвид Коперфилд не се преваранти и шарлатани !!

Не се преваранти, тие се демоноопседнати. Уште полоши од преваранти...

Demek prevarant Isus a ? Aj imajte malku isav :) A koga vekje odime do tamu togas jas ke gi sjebam site i Dejvid Koperfild i Kris Ejndzl - JAS NEMA DA UMRAM , ne deka ke umram pa ke voskresnam - TUKU UOPSTE NEMA DA UMRAM :) Da ne ima nekoj so ke me sjebe mene ? :)

Demek mu ja potpisa dusata na nekoe demonce za da mu praj finti na narodot a ?

Demek prevarant Isus a ? Aj imajte malku isav :) A koga vekje odime do tamu togas jas ke gi sjebam site i Dejvid Koperfild i Kris Ejndzl - JAS NEMA DA UMRAM , ne deka ke umram pa ke voskresnam - TUKU UOPSTE NEMA DA UMRAM :) Da ne ima nekoj so ke me sjebe mene ? :)

Demek mu ja potpisa dusata na nekoe demonce za da mu praj finti na narodot a ?

Мање-више, така е.

Дали воскресна со се дупки од шајки на рацете со издраскано чело од круната од трње и грбо целио во рани од камшици и нозете и со раната од копјето кои ги имаше во моментот на смртта ил му се залечија тие ко во ононие филмои ко ќе ги пукаат тие надприродни суштества а тие се смејат и од раните им испаѓаат куршумите и зацелуваат?

У момент ми текна (кој читал библија ќе ме сфати) Исус ко се роди ко наполна 7 дена го однесоа во ерусалемскиот храм каде го обрежаа (му ја остранија кожичката од врвот на пенисот. Библијата не ни кажува што стана со таа света кожичка и кои се воопшто еврејските обичаи дали ја чуваат дали ја фрлаат... али она што мене ме интересира , кога исус го распнаа тој по 3 дена воскресна и телесно и духовно и после се вознесе со слава на небесата па каков е ставот на црквата околу кожичката како дел од телото на Исус. Дали и таа воскресна или не? Дали му се придружи на остатокот на телото на небото?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom