Чудата на Исус: Некомплетна листа

• Креатор на темата Креатор на темата kat.<3
  • Време на започнување Време на започнување
И, како? Замајувајќи ги луѓето? Вадејќи прстени „од ракав„? Тресејќи пепел од ваза?
Ајде, спореди ги чудата Христови и чудата Бабини и самиот ќе ја увидиш неспоредливата разлика меќу нив-и меѓу ликовите и меѓу нивните чуда..

Чудата на исус ги читам од превод на препишивач на непознати автори кои и не се нешто најдобро синхронизирани меѓусебе.
Саи баба може да го види чоек во живо или на ТВ. Исто и Дејвид Коперфилд или Крис Анџел.
На клиниката Свети Вид секоја година има стотици кои прогледале, по болниците докторите проодуват парализирани, излекуваат болни та дури и воскреснуваат мртви. Технологијата на Исус е веќе широко достапна. Луѓето летаат, одат по вода, нуркаат со часови и денови под вода, се искачија на месечината се гледаат и слушаат од крај на крај на светот и компресираат песни и музики од цели оркестри во малечки уреди.

Во Христа се ВЕРУВА, оти „..блажени се тие кои не виделе, а поверувале..., а Саи Баба и неговите лаги се ОЧИГЛЕДНИ.

Во Христа се ВЕРУВА, оти „..блажени се тие кои не виделе, а поверувале..., а Саи Баба и неговите лаги се ОЧИГЛЕДНИ.

И за Исус така велеа на почетокот.
И мајка му Марија го сметаше за луд и бараше да го врзат па сега што и фали - светица е.

„Да Го врзат„!? Ова е некоја твоја новотарија...
Дај, просветли ме.

21 Et cum audissent sui, exierunt tenere eum : dicebant enim : Quoniam in furorem versus est

Со тек на време преводите стануваат ... поинакви, обликувани, измазени. Вака напишано станува драматично, со сила, насилно да се загосподари со некој да се задржи со сила, да се спречи...

„Да Го врзат„!? Ова е некоја твоја новотарија...
Дај, просветли ме.

Sai Baba e 10 pati bolji fraer od Isus, i za nekoe chudo, od seto toa go pravi DENES, pred SITE, i site gi znaat negovite mokji.

Znachi, NEMORA DA VERUVAAT, tuku gi ZNAAT, posho VIDELE, a ti mokjta na Isus ne si ja videl, pa zatoa veruvash.

И, како? Замајувајќи ги луѓето? Вадејќи прстени „од ракав„? Тресејќи пепел од ваза?
Ајде, спореди ги чудата Христови и чудата Бабини и самиот ќе ја увидиш неспоредливата разлика меќу нив-и меѓу ликовите и меѓу нивните чуда..
Па тие бар ги вишле! И вие сте верници зашо сакате или зашо се плашите од него?
И за Исус така велеа на почетокот.
И мајка му Марија го сметаше за луд и бараше да го врзат па сега што и фали - светица е.
Да бе... и баба ми на слика ја има дома!

No comment ... Vernicinja ostanete si na svoeto ... Koj ke izdrzi ke se spasi ... Taka rece Gospod Isus ? Ostajte gi ovie nasite golemi umovi ... Ok be brat ne postoi Gospod , ne postoi pekol , ete se e laga ... A sto ako postoi ? m ? Znaes li kakov kur ke jajme ? Posto se zboruva za vecen ogan ... Pekol ... Mesto daleku od liceto na Gospod . Bog e nasekade . Ako se reci daleku od liceto na Gospod , znaes li kolku i picku mater e toa ? Edinstveno mesto kade sto Bog nema da bide prisuten - never agen . Sto ako postoi kazi mi ? Znaci povekje ti se isplakja da bides vernik :)

No comment ... Vernicinja ostanete si na svoeto ... Koj ke izdrzi ke se spasi ... Taka rece Gospod Isus ? Ostajte gi ovie nasite golemi umovi ... Ok be brat ne postoi Gospod , ne postoi pekol , ete se e laga ... A sto ako postoi ? m ? Znaes li kakov kur ke jajme ? Posto se zboruva za vecen ogan ... Pekol ... Mesto daleku od liceto na Gospod . Bog e nasekade . Ako se reci daleku od liceto na Gospod , znaes li kolku i picku mater e toa ? Edinstveno mesto kade sto Bog nema da bide prisuten - never agen . Sto ako postoi kazi mi ? Znaci povekje ti se isplakja da bides vernik :)

Ja ke si go ziveam segashniv zivot do JAJA, i nema nekoj zamislen fraer sho go duva promaja 24/7 da mi go skrati toa.
A posle, vo zadgroben zivot, nek me pika kaj saka. Eve ti moj odgovor, odgovor od ateist <3

Sai Baba e 10 pati bolji fraer od Isus, i za nekoe chudo, od seto toa go pravi DENES, pred SITE, i site gi znaat negovite mokji.

Znachi, NEMORA DA VERUVAAT, tuku gi ZNAAT, posho VIDELE, a ti mokjta na Isus ne si ja videl, pa zatoa veruvash.

Пред сите прави чуда, така? Токму така и Христос ги најави лажните месии, кои ќе прават „...чуда во пустина или во затворена соба...„ А разликата меѓу чудата Христови и чудата Бабини се повеќе од очигледни: Саи Бабе не восркеснува мртви, не лекува болни, туку ги „забавља„ насобраните глупаци со НАДВОРЕШНИ знаци, како материјалзирање ланчиња „од ракав„, истурање неограничена количина пепел од ваза и сл, кои (чуда) немаат блага врска со Христа, оти Он, Христос, дојде да ги спаси луѓето од нивните гревови а не да ги „забавља„ со испразни чудесии.
Кога и каде Саи Баба говори за гревот човеков!!!!???
Надевај се дека еден ден и самиот ќе ја увидиш таа непремостлива разлика.

Пред сите прави чуда, така? Токму така и Христос ги најави лажните месии, кои ќе прават „...чуда во пустина или во затворена соба...„ А разликата меѓу чудата Христови и чудата Бабини се повеќе од очигледни: Саи Бабе не восркеснува мртви, не лекува болни, туку ги „забавља„ насобраните глупаци со НАДВОРЕШНИ знаци, како материјалзирање ланчиња „од ракав„, истурање неограничена количина пепел од ваза и сл, кои (чуда) немаат блага врска со Христа, оти Он, Христос, дојде да ги спаси луѓето од нивните гревови а не да ги „забавља„ со испразни чудесии.
Кога и каде Саи Баба говори за гревот човеков!!!!???
Надевај се дека еден ден и самиот ќе ја увидиш таа непремостлива разлика.

LOL :)

Dechko, me mrzi da ti baram na youtube, tipci sho lechat slepi lugje, i sho prooduvaat invalidi, i tako dalje, lugje sho ti butaat raka u telo, i nikakva bolka ne osekjash, toa go praish dobrovolno, ne si na sedativi ni nisho slicno, i si iskachash bez rana, za vreme na operacijata ne ti teche krv. Vlagash bolen, iskachash zdrav.

I da, ova go pravat i pred kameri, i pred iljadnici lugje koj chekaat u redovi :)

Taka da Isus vo sporedba so niv, ne e nisho posebno, i ke poftoram, ovie postojat SEGA, mozes da gi VIDISH, ti za isus si chital od "zbirka na bajki"

Исус во споредба со нив е БОГ. Доволно кажано.

А за манипуланти кои имаш намера да ми ги прикажеш, немој, не се труди. Такви имало, има и ќе има, и за сите нив, шарлатантвото и измамата се заедничка категорија, оти Христос НАВРЕМЕ ни ги најави.

Чудо е нешто кое само БОГ може да го направи. Сотоната или ѓаволот е тој кој ИМИТИРА се со една цел: ЛУЃЕТО ДА ГИ ОТРГНЕ ОД БОГ И ДА ГИ ПРИДОБИЕ ЗА СЕБЕ.

На секого му предстои одлука дали ќе им веруваш на сотонските ЛАГИ од кои ЌАР немаш, или ќе му веруваш на Христос, преку кого ИМАШ Вечен Живот.

Одлуката е твоја!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom