Чудата на Исус: Некомплетна листа

• Креатор на темата Креатор на темата kat.<3
  • Време на започнување Време на започнување
Исус во споредба со нив е БОГ. Доволно кажано.

А за манипуланти кои имаш намера да ми ги прикажеш, немој, не се труди. Такви имало, има и ќе има, и за сите нив, шарлатантвото и измамата се заедничка категорија, оти Христос НАВРЕМЕ ни ги најави.

Sakash da mi kazes deka samo Isus imal mokji, i deka denes nema lugje so bio energija? Off lele...vernik neveruva :(

Чудо е нешто кое само БОГ може да го направи. Сотоната или ѓаволот е тој кој ИМИТИРА се со една цел: ЛУЃЕТО ДА ГИ ОТРГНЕ ОД БОГ И ДА ГИ ПРИДОБИЕ ЗА СЕБЕ.

На секого му предстои одлука дали ќе им веруваш на сотонските ЛАГИ од кои ЌАР немаш, или ќе му веруваш на Христос, преку кого ИМАШ Вечен Живот.

Одлуката е твоја!
Satana ne e gjavol :)
I ne e sOtona tuku sAtana, i kako toa Satana kje me otrgne od bog? Kje mi kaze, ej, ne veruvaj u ovoj, veruvaj u mene?

LOL :)

Dechko, me mrzi da ti baram na youtube, tipci sho lechat slepi lugje, i sho prooduvaat invalidi, i tako dalje, lugje sho ti butaat raka u telo, i nikakva bolka ne osekjash, toa go praish dobrovolno, ne si na sedativi ni nisho slicno, i si iskachash bez rana, za vreme na operacijata ne ti teche krv. Vlagash bolen, iskachash zdrav.

I da, ova go pravat i pred kameri, i pred iljadnici lugje koj chekaat u redovi :)

Taka da Isus vo sporedba so niv, ne e nisho posebno, i ke poftoram, ovie postojat SEGA, mozes da gi VIDISH, ti za isus si chital od "zbirka na bajki"

ГИ ИМАШЕ НЕКОЛКУ ПАТИ НА ТВ

имопресивно чоече ееееејјјјјјјјјјј

со тоа чаршавот ѓоа скенер ти гледа у тело

со прсти кине кожа бута рака оперира .....хаххах

ништо ...само памук мислам користеа............

..........и како што велиш ТОА Е СЕГА И ТУКА
............а не некој измамници да ни шиткаат легенди
..........што не праат и тие чуда да си го заработат лебот чесно

ГИ ИМАШЕ НЕКОЛКУ ПАТИ НА ТВ

имопресивно чоече ееееејјјјјјјјјјј

со тоа чаршавот ѓоа скенер ти гледа у тело

со прсти кине кожа бута рака оперира .....хаххах

ништо ...само памук мислам користеа............

..........и како што велиш ТОА Е СЕГА И ТУКА
............а не некој измамници да ни шиткаат легенди
..........што не праат и тие чуда да си го заработат лебот чесно

Ej, i sho e najbolje, kaj niv red se cheka OGROMEN, da te izlekuva da te sredi, i ne te boli nisho operacijata, ni krv ti teche. I toa go pravat i pred kameri koga kako, tipot na iljadnici lugje ima pomognato..Ama neeee! Isus e samo fraerot! Ovie prodavaat veter i magla :( Boze sachuvaj.

Sakash da mi kazes deka samo Isus imal mokji, i deka denes nema lugje so bio energija? Off lele...vernik neveruva :(

Satana ne e gjavol :)
I ne e sOtona tuku sAtana, i kako toa Satana kje me otrgne od bog? Kje mi kaze, ej, ne veruvaj u ovoj, veruvaj u mene?

- Исус има моќ, која доаѓа од Неговата Божја природа.
- Тие кои денес имаат „биоенергија„, се наркуваат „канализатори„ на демонската моќ и влијание во материјалниов Свет. Значи, биоенергијата не е нивна иманентна, вродена особина, туку особина која ја стекнуваат под силно демонско влијание.
- Сатаната не е ѓавол? А да не е млада невеста?

Чудата на Исус: Некомплетна листа
Листата за чудата на Исус не би била тоа што е ако не го додадеме наголемото чудо..она за кое сите други(исцелители што ги спомувате) може само да сонуваат...чисто за да ги разделиме смртниците од Бога..

Воскреснувањето на Исус
настанот...
Тогаш учениците пак се вратија дома. А Марија стоеше надвор, при гробот и плачеше; така, додека плачеше, погледна во гробот
и виде два ангела, како седат во бели облеки, таму каде лежеше Исусовото тело, едниот кај главата, а другиот при нозете.
Тие и рекоа: „Жено, зошто плачеш?” Им рече: „Го дигнале мојот Господ и не знам каде Го положиле?”
Откако го рече тоа, се обѕрна и Го виде Исуса, како стои; но не знаеше дека е Исус.
Исус и рече: „Жено, зошто плачеш? Кого Го бараш?” Мислејќи дека е градинарот, таа Му рече: „Господине, ако Го изнесе ти, кажи ми каде Го положи, и јас ќе Го земам!”
Исус и рече: „Марија!” Таа се заврти и Му рече: „Равуни!”- што значи: „Учителе!”
Исус и рече: „Не допирај Ме, зашто уште не отидов горе при Мојот Татко. Туку оди при Моите браќа и речи им: ‘Се враќам при Мојот Татко и вашиот Татко, при Мојот Бог и вашиот Бог.’
Марија Магдалена дојде и им јави на учениците, дека Го видела Господа и дека тоа и рекол.
сведоштво...
Зашто, ви го предадов најнапред она, што го бев и примил: дека Христос умре за нашите гревови, според Писмата, и дека е погребан и дека воскресна на третиот ден, според Писмата;
дека му се јави на Кифа, после на Дванаесетте.
Потоа им се јави еднаш на повеќе од пет стотини браќа, од кои повеќето се живи до денес, а некои - починаа.
целта...
Но сега, Христос воскресна од мртвите, како првенец на оние кои умреле. Бидејќи смртта дојде преку човек, така преку еден Човек дојде и воскресението од мртвите.
Зашто, како што сите умираат во Адама, така и во Христа сите ќе оживеат.

дали сведоците се запознати дека треба да ја зборуваат само вистината и дека подлежат на кривично гонење ако дадат лажен исказ?

дали сведоците се запознати дека треба да ја зборуваат само вистината и дека подлежат на кривично гонење ако дадат лажен исказ?
А да ќе заборавев...
Потоа им се јави еднаш на повеќе од пет стотини браќа, од кои повеќето се живи до денес, а некои - починаа.
Пред овие сведоците ...било извршено уште едно чудо...примиле сила од Светиот Дух....

А да ќе заборавев...

Пред овие сведоците ...било извршено уште едно чудо...примиле сила од Светиот Дух....

Зевс, Аполон, Озирис, Тор.. и итие се појавуваа пред сведоци и правеле чуда. И за то постојат пишувања. Значи ли то дека и тие постојат ?

Зевс, Аполон, Озирис, Тор.. и итие се појавуваа пред сведоци и правеле чуда. И за то постојат пишувања. Значи ли то дека и тие постојат ?
Да бе како митови и легенди..Заедно со модерните Спајдермен и Супермен...

Кои се тие записи , кои сведочат дека наведените измислени божества правеле чуда пред луѓе? Мене лично, таков запис не ми е познат.
А дека постојат, да , сигурно постојат-во главите од идолопоклониците.

Кои се тие записи , кои сведочат дека наведените измислени божества правеле чуда пред луѓе? Мене лично, таков запис не ми е познат.

Е то ти кажувам. Ти не си прочитал и не знаеш.
Не си информиран дека постојат и други божества кои правеле чуда, оживувале, фрлале со молњи, летале, биле бессмртни.
Ти си христијанин поради неинформираност а не порад информираност.
Си немал избор.

Да бе како митови и легенди..Заедно со модерните Спајдермен и Супермен...
А Исус е Инвизибл Мен :vozbud: Па и Исус е мит... кој ти потврдил СО СИГУРНОСТ дека праел чуда?

Кутриот јас, беда низаедна неинформирана...

Е па дај, посочи ги тие записи, не оти ми се важни во животот, туку чисто да видиме дали воопшто постојат, а се смоневам дека постојат.

А што се однесува до изборот, јас и сега имам избор. Можам да бидам, на пример, муслиман, а можам и кришнаист. Кој ќе ми забрани?

- Исус има моќ, која доаѓа од Неговата Божја природа.
- Тие кои денес имаат „биоенергија„, се наркуваат „канализатори„ на демонската моќ и влијание во материјалниов Свет. Значи, биоенергијата не е нивна иманентна, вродена особина, туку особина која ја стекнуваат под силно демонско влијание.
- Сатаната не е ѓавол? А да не е млада невеста?
Као може машко да биде млада невеста? :)

А како може сатаната да биде или машко или женско, кога е дух, а не со тело?

Поимот „млада невеста„ го наведов преносно, не својствено.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom