- Член од
- 23 јуни 2008
- Мислења
- 4.002
- Поени од реакции
- 4.245
Филмов одамна се канам да го гледам но ете сега го земав и имав шанса да ја гледам оваа неверојатно добра комедија. Впрочем за неа насекаде слушав само пофални зборови па морав и такво нешто да очекувам, сепак и неколку номинации и награди за Оскар ми беа уште поголема привилегија а комедија која добила некаква награда на Оскар мора да биде феноменално. И моите очекувања се исплатија, филмов е нешто прејако, една одлична реална комедија, патување исполнето со баксузни ситуации и предобра глума. Одличен саундтрак и оригинални дијалози. Абигаил Бреслин, девојчето кое се повеќе ме воодушевува, а и заслужено си ја доби номинацијата за Оскар таа година, и останатите улоги беа предобри, посебно оној братот на Олив, молчел девет месеци поради тоа што сакал да стане авијатичар и на крај дознава дека е далтонист и се оди у п.м
Оцена: 8,8/10
Се мислев дали да го земам овој филм, и поради солидната снимка решив да го гледам, сепак има одлични оцени на ИМДБ а и филмските критичари го најавија како ептен квалитетен филм и добар. Така да и наградите за Оскар и Златен Глобус оваа година сигурно ќе бидат неизбежни, бидејќи легендарната улога на Шон Пен мора да добие некакво признание. Тој повторно ме воодушеви со неговата улога, исто како и во I AM SAM каде што одлично одигра ретардиран, овде хомосексуалец ептен јако го направи. Харви Милк, според вистинска приказна, политичар хомосексуалец кој се бори за правдата на геј луѓето. Ми беше чудно да гледам бакнежи помеѓу Шон Пен и друг маж, но со текот на филмот се навикнав, и видов дека одличната глума засенува се, неверојатно филмско дело. Браво.
Оцена: 8.5/10