Нова војна на Косово, реалност или фикција ?

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Seselj KRALJ bez razlika dali nekoj go saka ili ne go saka .KOSOVO SRPSKO SVIM SRCEM ZA KOSOVO !!!I moram pak da kazam deka cetnickiot pokret na Vojislav Seselj e posilen od ARM i UCK zaedno
:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:
Се собрале не повеќе од 20 будали и се замислуваат дека се нешто...башка и пијани, неизмиени, неизбричени, со опинци на нозете...Шумадиска класика од рурален тип.
Е баш за ова зборам цело време за таа западна пропаганда против Србија, но не е тоа толку страшто... Страшно е што има такви како тебе и веруваат во тие работи... Те жалам што си подпаднал под таа пропаганда...
За информација Срби имаше повеќе убиено или заклано од сите заедно, А ДА НЕ ЗБОРУВАМ ЗА ПРОТЕРАНИ СРБИ КОИ СЕ ДАЛЕКУ НАД СИТЕ ЗАЕДНО...!!!
И уште нешто... СРБИЈА водеше праведен рат како што впрочем и секогаш водела низ историјата... НИКОГАШ ОСВОЈУВАЧКИ... САМО ОДБРАМБЕНИ...!!!
Е овие работи дете не е лошо да ги знаеш, нема да испаѓаш глуп со твоите постови...
Секогаш се бранеле, да...
Значи, јас сум изгледа Наполеон, а?

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.975
Поени од реакции
5.590
Не ја одрекувам западната пропаганда против Србија..Тоа е факт, нема бегање..Ама јас тоа го гледам како мило за драго за тоа што го сакаа во Босна, Хрватска...Сакаш да грабаш туѓо, треба да бидеш подготвен да го изгубиш и своето...
За информација Срби имаше повеќе убиено или заклано од сите заедно, А ДА НЕ ЗБОРУВАМ ЗА ПРОТЕРАНИ СРБИ КОИ СЕ ДАЛЕКУ НАД СИТЕ ЗАЕДНО...!!!
А кој е крив за тоа Делија? Можеби Хрватите или Босанците се закренаа со тенкови и пешадија да го освојуваат Белград, или Ниш? Србите беа тие што напаѓаа и што сакаа туѓи територии..
И уште нешто... СРБИЈА водеше праведен рат како што впрочем и секогаш водела низ историјата... НИКОГАШ ОСВОЈУВАЧКИ... САМО ОДБРАМБЕНИ...!!!
Е овие работи дете не е лошо да ги знаеш, нема да испаѓаш глуп со твоите постови...
Одбранбен? Ако беше одбранбени што бараа во Хрватска, Босна итн? И масовните гробници ги сметап како праведна војна?? :tapp:

Д

Демијан

Гостин
Не ми ги променувај постовите (тоа е детски и простачки)...

Е баш за ова зборам цело време за таа западна пропаганда против Србија, но не е тоа толку страшто... Страшно е што има такви како тебе и веруваат во тие работи... Те жалам што си подпаднал под таа пропаганда...
Јас вака како доста незапознаен во врска со тие војни во Босна и Хрватска ако можеш да ми образложиш зошто биле овие војни.Не е ова никаква провокација само ме интересира твоето мислење се разбира покрепено со факти(ако уопшто ги имаш)

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Pa vo Hrvatska i BiH vo vojnite kniskina JNA ne stoese deka se vodea vojni, tuku deka se izveduvaa vojni vezbi!

Делија

Борец за ПРАВДА
Член од
17 јули 2008
Мислења
1.196
Поени од реакции
35
Не ја одрекувам западната пропаганда против Србија..Тоа е факт, нема бегање..

А кој е крив за тоа Делија? Можеби Хрватите или Босанците се закренаа со тенкови и пешадија да го освојуваат Белград, или Ниш? Србите беа тие што напаѓаа и што сакаа туѓи територии..
:tapp:

Хрватите и Босанците не тргнаа на Београд или Ниш... Но тоа незначи дека не тргнаа на Српска земја...!!! Не е само Београд и Ниш Српска земја... СТАРА СРПСКА ЗЕМЈА е и онаа што се наоѓа во денешна Хрватска и останатиот дел од Босна што е под муслиманска контрола...!!!

Да,да... Тие се ИСТОРИСКИ ФАКТИ, само малку треба да ги побарате по интернет или било каде... Немора од Српски автори, можете од било кои автор (само не денешен нормално)... Тогашните светски историчари ја сматрале Србија како нивен МНОГУ ВАЖЕН СОЈУЗНИК...!! И КАКО ГЛАВЕН И ЕДИНСТВЕН ДРЖАВОТВОРЕН ФАКТОР НА БАЛКАНОТ...!!!
Пред да почне 1-ва светска војна постоеле само Србија и Бугарија како држави на овие простори...
Па и ден денес Босанците тврдат како Гаврило Принцип бил нивни, а во Австроунгарските документи од тоа време убаво стои дека "Србин по име Гаврило Принцип го УБИ АВСТРОУНГАРСКИОТ ЦАР"... И со тоа Австроунгарија И ОБЈАВУВА ВОЈНА НА СРБИЈА и така почнува 1-ва светска војна... Нормално во тоа време Англија, Франција, Италија, Русија и други застануваат на страната на Србија под изговор дека... цитирам тогашни западни генерали, кралеви и председатели...: "СРБИЈА Е ВО ПРАВО, ЗАТОА ШТО СРБИЈА ПОСЛЕ ПРОПАЃАЊЕТО НА ОСМАНЛИСКОТО ЦАРСТВО ЗАСТАНА НА СВОИ НОЗЕ И ТРЕБА ДА СИ ГИ ВРАТИ И СВОИТЕ СРПСКИ ДЕЛОВИ КОИ СЕ НАОЃААТ ВО БОСНА И ХРВАТСКА..." -завршен цитат.

Е затоа мои мили Македончиња велам дека Србија си ги БРАНЕШЕ СВОИТЕ СТАРИ СРПСКИ ОГНИШТА...!!! И дека КОРДУН, БАНИЈА, КНИН, СЛАВОНИЈА и цела Босна е СРПСКА... И тоа за вас е националистичко, а кога некој ќе каже дека Косово не е Српско, зар тоа не е националистичко...???

Ве оставам со вашето верување, јас неможам тоа да го променам, нити па сакам... Вие денес само сакате да верувате во она што го велат западните сили на чело со САД... Ако со такво понашање се улизувате на запад, нека ви служи на чест... ЈАС СЕПАК ЌЕ ЈА ОДБЕРАМ ВИСТИНАТА, ПА МАКАР И ДА МИ ШТЕТИ МЕНЕ ЛИЧНО И НА МОЈАТА ДРЖАВА...!!!

Поздрав...

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
Делија, стара српска земја е и Македонија.

Славјаните треба да си се помират и да си живеат заедно, ако вака продолжиме за 100 години се ќе има на Балканот само славјански народи нема да има.
Едноставно е нели да се даде оваа прогноза, да не елаборирам.

Македонеро

Домаќин
Член од
15 декември 2008
Мислења
3.483
Поени од реакции
1.854
Кога сме кај стари земји чинам во Библијата од Балканот не се спомнуваше за Србија

Член од
26 август 2008
Мислења
2.165
Поени од реакции
58
Не ја одрекувам западната пропаганда против Србија..Тоа е факт, нема бегање..Ама јас тоа го гледам како мило за драго за тоа што го сакаа во Босна, Хрватска...Сакаш да грабаш туѓо, треба да бидеш подготвен да го изгубиш и своето...

Одбранбен? Ако беше одбранбени што бараа во Хрватска, Босна итн? И масовните гробници ги сметап како праведна војна?? :tapp:
da te popravam samo malku,ne bese Srbija vo Hrvatska,Bosna...tuku SFRJ.t.e.JNAi bese na teritorija na SFRJ,a Hrvatska i Bosna bea del od taa drzava,taka da JNA go imase sekoe legitimno pravo da bide tamu.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Хрватите и Босанците не тргнаа на Београд или Ниш... Но тоа незначи дека не тргнаа на Српска земја...!!! Не е само Београд и Ниш Српска земја... СТАРА СРПСКА ЗЕМЈА е и онаа што се наоѓа во денешна Хрватска и останатиот дел од Босна што е под муслиманска контрола...!!!

Да,да... Тие се ИСТОРИСКИ ФАКТИ, само малку треба да ги побарате по интернет или било каде... Немора од Српски автори, можете од било кои автор (само не денешен нормално)... Тогашните светски историчари ја сматрале Србија како нивен МНОГУ ВАЖЕН СОЈУЗНИК...!! И КАКО ГЛАВЕН И ЕДИНСТВЕН ДРЖАВОТВОРЕН ФАКТОР НА БАЛКАНОТ...!!!
Пред да почне 1-ва светска војна постоеле само Србија и Бугарија како држави на овие простори...
Па и ден денес Босанците тврдат како Гаврило Принцип бил нивни, а во Австроунгарските документи од тоа време убаво стои дека "Србин по име Гаврило Принцип го УБИ АВСТРОУНГАРСКИОТ ЦАР"... И со тоа Австроунгарија И ОБЈАВУВА ВОЈНА НА СРБИЈА и така почнува 1-ва светска војна... Нормално во тоа време Англија, Франција, Италија, Русија и други застануваат на страната на Србија под изговор дека... цитирам тогашни западни генерали, кралеви и председатели...: "СРБИЈА Е ВО ПРАВО, ЗАТОА ШТО СРБИЈА ПОСЛЕ ПРОПАЃАЊЕТО НА ОСМАНЛИСКОТО ЦАРСТВО ЗАСТАНА НА СВОИ НОЗЕ И ТРЕБА ДА СИ ГИ ВРАТИ И СВОИТЕ СРПСКИ ДЕЛОВИ КОИ СЕ НАОЃААТ ВО БОСНА И ХРВАТСКА..." -завршен цитат.

Е затоа мои мили Македончиња велам дека Србија си ги БРАНЕШЕ СВОИТЕ СТАРИ СРПСКИ ОГНИШТА...!!! И дека КОРДУН, БАНИЈА, КНИН, СЛАВОНИЈА и цела Босна е СРПСКА... И тоа за вас е националистичко, а кога некој ќе каже дека Косово не е Српско, зар тоа не е националистичко...???

Ве оставам со вашето верување, јас неможам тоа да го променам, нити па сакам... Вие денес само сакате да верувате во она што го велат западните сили на чело со САД... Ако со такво понашање се улизувате на запад, нека ви служи на чест... ЈАС СЕПАК ЌЕ ЈА ОДБЕРАМ ВИСТИНАТА, ПА МАКАР И ДА МИ ШТЕТИ МЕНЕ ЛИЧНО И НА МОЈАТА ДРЖАВА...!!!

Поздрав...
Колелото се врти от пармак на пармак.
Брже заборавивте шо правивте вие преди години.

Нова воjна може да стане,само ако србите решат,дека треба да се врати Косово или да цепи дел от Косово.

Член од
22 февруари 2008
Мислења
1.647
Поени од реакции
45
Лоши безбедносни сигнали од Косово

Политичарите од албанскиот блок проценуваат дека радикализацијата не е само поради наближување на изборите, туку и оти реално има големо незадоволство кај Албанците

Полицијата повторно трн во око на радикалните албански структури
Информациите дека Албанците во регионот ќе се радикализираат се реални, потврдуваат безбедносни извори на Косово. Дипломатски извори во Скопје цитираат извештаи на КФОР, според кои поранешната ОВК и таканаречената АНА сериозно се подготвуваат да го дестабилизираат регионот, а според истите извори, ниту „нивните браќа во Македонија“ нема да останат пасивни. Безбедносните информации говорат дека има раздвижување на теренот особено во триаголникот Прешево, Медвеѓа и Бујановац. Дипломатски извори велат дека очекуваната радикализација на македонските Албанци пред локалните и претседателските избори во март в година може да се амортизира со воспоставување дипломатски односи со Косово.

НЕЗАДОВОЛСТВО

Политичарите од албанскиот блок проценуваат дека радикализацијата не е само поради наближување на изборите, туку и оти реално има големо незадоволство кај Албанците. Иако проценуваат дека до изборите ќе расте радикализацијата на партиите на Албанците, сепак сметаат дека таа нема да се прелее на теренот и оти ќе остане во рамките на вербалните политички пресметки. На иста линија е и пратеникот на ДУИ и претседател на Здружението на ветераните на ОНА, Фазли Велиу. На заканите од Џезаир Шаќири-Хоџа дека ќе ја активира поранешната структура на ОНА поради полициските акции, Велиу вели: Само на филм може да ни се повтори 2001 година. И само лидерот Али Ахмети, кој беше врховен командант, може да ја активира ОНА. Но, сега е друго време. Се определивме за мултиетничка Македонија и за евроинтегративните процеси на земјава.

ОНА БУДНА

Но, вака не мислат и од Унијата на ветераните на ОНА. Нивниот претставник Бесим Хода предупредува дека ситуацијата може да ескалира, бидејќи поранешните припадници на ОНА не се „примероци за експерименти на полицијата“. Тој вели дека седум години по војната ниедна власт не ги рехабилитирала припадниците на ОНА и оти нема закон со кој ќе се регулира нивниот статус.

- Врв на незадоволството е однесувањето на полицијата. Нема да дозволиме полицијата да експериментира со нас и многу грешат ако мислат дека може да си играат со нас. Бараме албанскиот блок да се произнесе и да објасни зошто полицијата ги малтретира поранешните борци на ОНА - вели Хода.Тој вели дека помош ќе бараат и од меѓународните претставници и оти Унијата на ветераните потоа ќе реши што ќе преземе.

- Може да повикаме Албанците да ги бојкотираат институциите. Сметам дека Владата провоцира за повторно да се радикализираме. Со вакво однесување или премиерот не и' мисли добро на Македонија или власта е незрела за политика. Тогаш подобро е да биде полошо отколку вака. Али Ахмети треба да објасни што се случува, оти Албанците го гласаа за да ги брани, а не да молчи - порача Хода.Дипломатски извори ни потврдија дека синоќа повторно биле откорнати граничните камења кај Кодра Фура на косовско-македонската граница. Станува збор за дел од границата што треба да го контролираат косовските власти, но очигледно тие се' уште не може да обезбедат присуство на границата. Тој терен се смета за проблематичен и опфаќа околу 15 хектари. Владини извори велат дека мора да се реши и тоа последно техничко прашање и конечно да се парафира спогодба за границата.з Се смета дека а релаксирање на состојбите ќе помогнат воспоставувањето дипломатски односи меѓу Скопје и Приштина, формирање мешовити патроли на границата и затворање на целата правна рамка за соработка, како и потребата од размена на безбедносни информации меѓу министерствата за внатрешни работи на Македонија и на Косово.
ИНФО-ОВК и АНА на готовс
КФОР има информации дека поранешната ОВК и таканаречената АНА сериозно се подготвуваат да го дестабилизираат регионот. Унијата на ветераните на ОНА бара албанскиот блок партии да се произнесе и да и објасни зошто полицијата ги малтретира нејзините поранешни борци.Повторно инцидент кај Кодра Фура.
Христо Ивановски, Мариела Трајковска ИЗВОР

Немам коментар, а Вие ?

Sturmgewehr

gadget
Член од
9 март 2008
Мислења
537
Поени од реакции
35
Kosovo e zavrsena rabota en se trudete ako se rascepi del od Kosovo ( mitrovica ) golema Kurac togas kosovo ke se soedini so Albanija i neka si ja drzat Mitrovica tie a ke ima i drugi problemi vo balkanot ako to se sluci, znaci na kraj ispaga deka pak ke pobedime a ostaj faktot deka NATO uste 10 godini ke bide tamu najmalku drug fakt deka sega kosovo si ima svoja armija si ima svoja vojska i sve i imame svoe oruzje taka sto Srbite moze samo da se bunat toa ima ostanuva, sega zasega nisto nemalo i za nezavisnosta koga se objavi i za sve taka sto nama da ima nisto posto si Glavniot sojuznik Amerika Srbija ke sedi i ke gleda od nadvor.

Член од
22 јули 2008
Мислења
819
Поени од реакции
26
Kosovo e zavrsena rabota en se trudete ako se rascepi del od Kosovo ( mitrovica ) golema Kurac togas kosovo ke se soedini so Albanija i neka si ja drzat Mitrovica tie a ke ima i drugi problemi vo balkanot ako to se sluci, znaci na kraj ispaga deka pak ke pobedime a ostaj faktot deka NATO uste 10 godini ke bide tamu najmalku drug fakt deka sega kosovo si ima svoja armija si ima svoja vojska i sve i imame svoe oruzje taka sto Srbite moze samo da se bunat toa ima ostanuva, sega zasega nisto nemalo i za nezavisnosta koga se objavi i za sve taka sto nama da ima nisto posto si Glavniot sojuznik Amerika Srbija ke sedi i ke gleda od nadvor.
:tapp: :tapp: :tapp: :tapp: :tapp: :tapp: :tapp: :tapp:

:nesvest: :nesvest: :nesvest: :nesvest: :nesvest: :nesvest: :nesvest: :nesvest: :nesvest: :nesvest: :nesvest: :nesvest: :nesvest: :nesvest:
Fakti za "kosove"
Stapka na nezaposlenost 90%!!!
Industrija 0%
Energetski kapaciteti i proizvodstvo na energija 0%
Budzetski deficit trodupliran od 2003 koga vi dozvolia da se igrate drzava!!
Trgovski deficit iluzorno e i da zboruvame!!!
Najgolema stapka na kriminal vo Evropa e vo "kosoves"
Vasite " sojuznici " Amerikancite se povlekuvaat vo 2009 godina od "kosove"!!!
Nema da ve spasi seto oruzje na ovoj svet bidejki ste opkruzeni od site strani so slovenski drzavi koi imaat smetki za naplakjanje za se sto storivte vo izminative 20 godini!!!
A i ovoj Putin nesto ne ve mirisa bas bidejki vo sekoja izjava za Balkanov sto ja dava sekoja vtora e deka ke ja bombal Albanija zaradi voorozuvanje na teroristi tuka vklucuvajki ja i UCK!!!
LELE LELE ama filmovi ke se snimaat za vasiot egzodus evreite gomna da jadat so nivnote beganje od Egipet!!!

Sturmgewehr

gadget
Член од
9 март 2008
Мислења
537
Поени од реакции
35
:tapp: :tapp: :tapp: :tapp: :tapp: :tapp: :tapp: :tapp:

:nesvest: :nesvest: :nesvest: :nesvest: :nesvest: :nesvest: :nesvest: :nesvest: :nesvest: :nesvest: :nesvest: :nesvest: :nesvest: :nesvest:
Fakti za "kosove"
Stapka na nezaposlenost 90%!!!
Industrija 0%
Energetski kapaciteti i proizvodstvo na energija 0%
Budzetski deficit trodupliran od 2003 koga vi dozvolia da se igrate drzava!!
Trgovski deficit iluzorno e i da zboruvame!!!
Najgolema stapka na kriminal vo Evropa e vo "kosoves"
Vasite " sojuznici " Amerikancite se povlekuvaat vo 2009 godina od "kosove"!!!
Nema da ve spasi seto oruzje na ovoj svet bidejki ste opkruzeni od site strani so slovenski drzavi koi imaat smetki za naplakjanje za se sto storivte vo izminative 20 godini!!!
A i ovoj Putin nesto ne ve mirisa bas bidejki vo sekoja izjava za Balkanov sto ja dava sekoja vtora e deka ke ja bombal Albanija zaradi voorozuvanje na teroristi tuka vklucuvajki ja i UCK!!!
LELE LELE ama filmovi ke se snimaat za vasiot egzodus evreite gomna da jadat so nivnote beganje od Egipet!!!
evo ti si prviot Avtor na ovoj film BALLKAN U VOJNA bas jako scenario si isplaniral neznam kolku gi slusase izjavite na sekretarot na nato deka NATO uste najmalku 10 godini ke bide tamu ;) ili ne pratis nisto.

Imas bujna fantazija bate.

Kajgana Shop

На врв Bottom