Нова војна на Косово, реалност или фикција ?

LordCalipso

Староседелец
Член од
10 септември 2008
Мислења
86
Поени од реакции
54
Pa mozebi i najdobro ke bide da i go dademe taka zapadniot del a nie vo unija so bugarija sekako samo steta imame od sponcive cel vek samo demek oni se vo pravo a cel svet gi podrzuva,Vaka samo zboruvam a ne mislam :pos2::pos2::pos2:

Член од
22 јули 2008
Мислења
819
Поени од реакции
26
so picki ko tebe ne se vodi dialog aj sega begaj pravo u knizhara i citaj koga albanija bila drzava i koj jastvoril nemam namera ta te ucam tebe a gledam od pocetok na diskusija se provociras i jades gomna sto znaci tvojata cel e cista provokacija i nema nikakva druga cel.
Na osnova na prilozenoto onoj koj treba da odi vo knizarnica si ti degenu , a ke ti kazam i zosto degence malo albansko.
Kako prvo Albanija e sozdadena vo 1912 godina od strana na Avstroungarija koja ne smeela da dozvoli Srbija da izleze na Jadransko More so sto ke gi zagrozela interesite na monarhijata.
Kako vtoro no mnogu povazno Zborot KOSOVO ima i e SLOVENSKI toponim i e lulka na srpskata kultura koja vie za samo nekolku godini ja unistivte do koren sramnuvajki do zemja povekje od 150 crkvi i manastiri i drugi objekti od ogromno znacenje za srpskata no i evropskata i svetskata kulturna i istoriska vrednost.
Za METOHIJA mozam da ti kazam deka e od grcko poteklo i vo prevod znaci Crkveno zemjiste ili zemja bidejki vo Metohija isto taka se naogja Pekjkata Patrijarsija koja edvaj kurtuli od takvi degeni kako sto si ti nepismeni i neobrazovani da ne ja zapalat i sramnat so zemja koja e pod zastita na UNESCO.Samo zatoa i uspea da se kurtuli od vasite kulturni pohodi na palenje na se sto ne e albansko i vie ste nesto.
Vie ste obicni nistarii koi ke platat za se sto storile na Balkanov vo poslednive 20 godini, ke platite za sekoja solza na sekoe slovensko dete,zena i starec, ke platite za sekoe zapaleno selo i manastir i crkva, za sekoe raseleno lice koe e izbegnalo od vasite balisticki bandi.
Odsekogas bilo taka i pak ke bide bidejki odsekogas ste bile so neprijatelite na Slovenskite narodi od turcite preku Germancite pa se do denes do Amerikancite koi ve izigraa kako mali deca i ve iskoristii za niven interes i nisto povekje.Da bevte malce popametni kako sto neste i da imavte malce popametni lideri namesto kriminalci od najvisok rang ke go znaevte toa.

E i uste edno prasanje za tebe i za tvoite sojuznici koi tolku mnogu gi sakas.
Kako toa majkata da najgolem procent od osiromaseniot uranium e rasprostranet isklucivo na prostorite na Kosovo i Metohija kade mnozinstvoto e Albansko nad 95%????

Razmisli degence malo okolu ova prasanje bi ti bilo popametno toa odkolku da vregjas!!! :tapp: :tapp: :tapp: :tapp: :tapp: :tapp: :tapp:

TMPO

Obraz
Член од
31 октомври 2007
Мислења
1.728
Поени од реакции
26

Делија

Борец за ПРАВДА
Член од
17 јули 2008
Мислења
1.196
Поени од реакции
35
so picki ko tebe ne se vodi dialog aj sega begaj pravo u knizhara i citaj koga albanija bila drzava i koj jastvoril nemam namera ta te ucam tebe a gledam od pocetok na diskusija se provociras i jades gomna sto znaci tvojata cel e cista provokacija i nema nikakva druga cel.

Знаеш... На некого кој не читал ништо му кажувам дека ДА НЕ БЕШЕ ХАРТИЈАНА ВО WC во живот немаше да фати книга... Ама тебе...??? Знам дека ни во WC не фаќаш книга... ...па така немам ни што да ти кажувам, ни докажувам... Живеј во своето незнаење... :tapp:

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
БРАВО ДРУЖЕ... МНОООГУ УБАВО КАЖАНО...!!! БРАВО...!!!

Ако сакаш да има мир на Балканот тогаш Бугарија треба да го отстапи ОКУПИРАНИОТ ДЕЛ НА МАКЕДОНИЈА, наречен Пиринска Македонија...!!!

Лесно ти е да збориш за мир на Балканот кога подржуваш да се одзима дел од туѓа држава... Да видиме колку си да се отцепи ПИРИН од Бугарија...??? Нормално се за мирот на Балканот за кој толку многу збориш...
Ако гледаш така и ние и вие и цел Балкан е окупирал територии на Турциja.

Ако си учел историја ќе си научел дека во сите војни: Двете Балкански, Прва и Втора светска војна сте го ЈАДЕЛЕ од Србија... Ти најде да збориш...
Во Прва светска војна после пробивање на Солунски Фронт 700.000 Бугарски војници се предале на 62.000 Срби... хехехехехехе!!! Тоа се твоите "храбри" прадедовци...:vozbud: Ако сакаш и доказ ќе ти дадам... :helou:
Тука се изфарли множко драги.Во првата балканска воjна БГ и СР са во соуз,лошо си прочитал или са те учили.

Косово е изпjaта песен.Србиja нема никакви права тамо,Србиja не може да упражни контрол нат тази териториja.Со един збор-ова е отделено от СР.Ако СР посака и проба да си го врати Косово по какавто и да е начин,треба да бидеш сигурен,дека Косово ке пламне отново,а подир това и Македониja.

Член од
1 ноември 2008
Мислења
57
Поени од реакции
0
ајде немој бре

A bre degen kakko mozele KOSOVO I METOHIJA da bidat vo "prostoriite" na Albanija koga ALbanija pred 1912 godina ne ni postoela???
Aj degen ako si pismen dali znaes od sto doagja imeto KOSOVO i dali toa e albanski toponim???
Istoto prasanje i za METOHIJA vazi za tebe koga ke objasnis pred site ovde sto znaci zborot Metohija ke razgovarame ponatamu!!!
зошто да не биле, па на истиот начин како една држава, создадена 1991 има претенции териториално кон соседите, на тај начин Албанците си сакат и те, проблем?

А инак Косово доага оттам дека доагат Проклетија, Куманово и ред други топоними... а ина Метох е на гр'чки Женски монастир, исто се користи и кај нас бугарите. Уште некој вапрос имаш, ке помагаме...

Sturmgewehr

gadget
Член од
9 март 2008
Мислења
537
Поени од реакции
35
Ако гледаш така и ние и вие и цел Балкан е окупирал територии на Турциja.

Тука се изфарли множко драги.Во првата балканска воjна БГ и СР са во соуз,лошо си прочитал или са те учили.

Косово е изпjaта песен.Србиja нема никакви права тамо,Србиja не може да упражни контрол нат тази териториja.Со един збор-ова е отделено от СР.Ако СР посака и проба да си го врати Косово по какавто и да е начин,треба да бидеш сигурен,дека Косово ке пламне отново,а подир това и Македониja.
bas taka ovoj 15 godisniot Srbin misli deka kaj sto vojuvala Srbija e Srska zemja samo posradi ona Kosovska bitka.

Kosovo se do 12 vek bila Albanska Zemja i turskata imperija ja smetale kako Albanska zemja Srbija i ALbancite tamu vojuvaa so Turcite i izgubija posler docna vo 1300 Srbite pocna od seite kraeva na srbija da idat vo kosovo za da napravat nekoj balans so Albanskata populacija no toa ne se sluci pocna da gradat crkvi i slicni nesta ne oti sum protiv crkvite posto pogolem del od Juzhna albanija e pokriena so crkvi i hristijani tuku Srbite poradi nivnite Crkvi sega ja sakat Kosovo nazad glluposti srbite ja okupiraa taa zemja sega Kosovo e ona sto e Srbite gi napravija edni od najgolemite Genocidi vo scvetot nema sto da barat u Kosovo i Hrvatska osobeno u bosnsa neka bidat zadovolni so Srbska Republiak tramu posto i toa im e mnogu za se sto storija tie, sega ti ide nekoj so ispran mozok od milosevic ili nekoja druga propaganda i ispaga deka tie bile zrtvi a fakticki kasapana napravija na site strani.

ne znam koj spomna deka cim toa bilo Jugoslavia JNA imala pravo da bide u bosna i da im se sporitstavi na bosancite so ila e toa ne e tocno posto Jugoslavia bese sojuz kako sto e EU i vo sojuz edna drzava koga saka moze da si izleze i nikomu nisto a Srbite ne sakaa da ja pustat bosna i pukaa po civili isto i vo Kosovo i Hrvatska sto kur barase Srbskata bojska u Hrvatska ostajte tie prikazni JNA, toa ne bese JNA kurov moj toa bese Srbska vojska i vo Hrvatska i vo Bosna JNA sto bese vo hrvatska premina vo redovite na hrvatskiot front i taka natamu.

Sega i Crna gora otide kojznae da ne letne i vojvodina an Hungarcite da ne im tekne nesto :P

Srbski Junaci:

Hrvatska llomi

СрбоЛегенда

Сами против свих
Член од
24 декември 2008
Мислења
2.694
Поени од реакции
123
А зошто се расправата со нижата арнаутска раса која само вреди за лижење газ? Море азијатски копилиња кога ние се боревме на Косово и Метохија вие се чешавте за глава ко мајмуни на Кавказот:pusk::pusk::pusk:

Косово и Метохија и порано кроз историја беа окупирани од страни сили но крајот останаа српски.Ова сеа што арнаутиве го прават е гола вода,пред нив беа турците,швабите,усташите и ред други.Али на крајот секогаш Србија икачаше на врв.Незнаат со кој се рчкаат арнаутите.:pop:

Делија

Борец за ПРАВДА
Член од
17 јули 2008
Мислења
1.196
Поени од реакции
35
bas taka ovoj 15 godisniot Srbin misli deka kaj sto vojuvala Srbija e Srska zemja samo posradi ona Kosovska bitka.

Kosovo se do 12 vek bila Albanska Zemja i turskata imperija ja smetale kako Albanska zemja Srbija i ALbancite tamu vojuvaa so Turcite i izgubija posler docna vo 1300 Srbite pocna od seite kraeva na srbija da idat vo kosovo za da napravat nekoj balans so Albanskata populacija no toa ne se sluci pocna da gradat crkvi i slicni nesta ne oti sum protiv crkvite posto pogolem del od Juzhna albanija e pokriena so crkvi i hristijani tuku Srbite poradi nivnite Crkvi sega ja sakat Kosovo nazad glluposti srbite ja okupiraa taa zemja sega Kosovo e ona sto e Srbite gi napravija edni od najgolemite Genocidi vo scvetot nema sto da barat u Kosovo i Hrvatska osobeno u bosnsa neka bidat zadovolni so Srbska Republiak tramu posto i toa im e mnogu za se sto storija tie, sega ti ide nekoj so ispran mozok od milosevic ili nekoja druga propaganda i ispaga deka tie bile zrtvi a fakticki kasapana napravija na site strani.

ne znam koj spomna deka cim toa bilo Jugoslavia JNA imala pravo da bide u bosna i da im se sporitstavi na bosancite so ila e toa ne e tocno posto Jugoslavia bese sojuz kako sto e EU i vo sojuz edna drzava koga saka moze da si izleze i nikomu nisto a Srbite ne sakaa da ja pustat bosna i pukaa po civili isto i vo Kosovo i Hrvatska sto kur barase Srbskata bojska u Hrvatska ostajte tie prikazni JNA, toa ne bese JNA kurov moj toa bese Srbska vojska i vo Hrvatska i vo Bosna JNA sto bese vo hrvatska premina vo redovite na hrvatskiot front i taka natamu.
:pos2::pos2::pos2::pos2:.... А бе Арнаут... Ова не ми е чудно од тебе со оглед дека сте сите неписмени и неуки, многу лесно се манипулира со вас... Јебига...:toe: За народ кој нема своја историја и не е чудно тоа... Арнаути ви е правото име... Прашајте ги Турците од каде ве донеле тука... Тие најдобро ја знаат вашата историја и што племе сте биле... Каде и да сте на оваа земјина кугла само бељи и убиства правите...
Криви се Србите, ДА... И јас ги кривам и тоа само за едно... Што не ве сотреа на време... НО... ... и тоа ќе дојде... ..полека... А Богами и ние Македонците ќе им се придружиме...

А за тоа што ставаш некои Усташи како фатиле Србин и не е некоја тајна... Можам и ја да ти дадам илјада снимки каде усташите плачат како п...и!!! А да не зборам за Арнаутите... Тие се познати по ПЛАЧЕЊЕ... и она познатото... Незнам ја ништо вала, ја сам био у подрум... или она... "Ај, куку ноне...!!!" :baeh:

Член од
22 јули 2008
Мислења
819
Поени од реакции
26
A be ajd so se nategate so toj neandertalec!!!
So da ocekuvate od toa pleme koga samata genetika im e takva ne se tie krivi i jas gi zalam navistina.
Ej Sturmgewehr odi te vika gazda Sande da mu iscepas edno 10 kubika drva odzadi vo supata!!!

Член од
22 февруари 2008
Мислења
1.647
Поени од реакции
45
ЕКСПЛОЗИИ, БЕЗРЕДИЈА, ПОВРЕДЕНИ ВО КОСОВСКА МИТРОВИЦА

Седуммина пожарникари се повредени ноќеска околу полноќ во северниот дел на Косовска Митровица во експлозија што се случила додека во населбата Бошњачка махала гаселе пожар, јавија српските медиуми. Животите на двајца од пожарникарите се во опасност. Пожарот избувнал во едно кафуле чиј сопственик е Албанец. Во мешаницата што настанала по експлозијата со повреди се здобила и новинарка на Телевизија "Мост" и нејзиниот снимател. "Состојбата на повредените е стабилна", изјави директорот на Здравствениот центар во северниот дел на Косовска Митровица Милан Ивановиќ. Ивановиќ за српските медиуми изјави дека во текот на ноќта во градот се случиле две експлозии. Две експлозии и насилни протести се случија доцна синоќа повторно во Косовска Митровица, јави БТА повикувајќи се на Ројтерс. Во една од експлозиите се повредени шест лица. Уништени се автомобили, а нанесена е и друга материјална штета. Полицијата изутринава соопшти дека првата експлозија причинила материјална штета врз седум автомобили крај една кафеана во српскиот дел на градот. Гневни Срби запалиле две албански продавници. Втората експлозија настанала кога пожарникарите почнале да го гаснат пожарот. Агенциите наведуваат дека шест лица, меѓу кои и тројца пожарникари, се хоспитализирани, но оти нивната состојба е стабилна. Војници на НАТО и полицајци од ЕУЛЕКС го воспоставија јавниот ред и во реонот патролираат воени транспортери. Полицијата не соопшти детали за експлозиите. ИЗВОР

На што ви мириса овде ?

P

Princ

Гостин
Секаде ги има друже, пред месец-два отепаа полицаец сред скопје.
Иронијата е контра-напад на оние како тебе кои во се и сешто гледаат основи за нова војна. Знаеш, пастираат вест за некој инцидент и на крај со болд букви и поголеми за 2-3 бројки од вообичаените прашуваат На што ви мириса овде? а очекуваат одговор како оној јас кој го дадов, минус иронија.

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
634
нова војна нема да има скоро, на чиче сем не му одговара...

а ако има принц го пракаме во битола сосе аватар :salut:

Kajgana Shop

На врв Bottom