Нова војна на Косово, реалност или фикција ?

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Хора,Косово си отиде от Србиja.Ова треба да се разбере и треба да се приеми.Нема сила во светот,коja да ги накара албанците от Косово да се вратат во Србиja.Това дека има мал дел срби во Косово,това незначи дека треба Косово да се дели.Ако е така цел Балкан треба да се дели наново.Идеите за чисти етнически држави е лудост.Во интерес на сите ни е да има стабилност на Балкан и да одат сите напреш,па не назад.

Делија

Борец за ПРАВДА
Член од
17 јули 2008
Мислења
1.196
Поени од реакции
35
:tapp: :tapp: :tapp: :tapp: :tapp: :tapp: :tapp: :tapp:

:nesvest: :nesvest: :nesvest: :nesvest: :nesvest: :nesvest: :nesvest: :nesvest: :nesvest: :nesvest: :nesvest: :nesvest: :nesvest: :nesvest:
Fakti za "kosove"
Stapka na nezaposlenost 90%!!!
Industrija 0%
Energetski kapaciteti i proizvodstvo na energija 0%
Budzetski deficit trodupliran od 2003 koga vi dozvolia da se igrate drzava!!
Trgovski deficit iluzorno e i da zboruvame!!!
Najgolema stapka na kriminal vo Evropa e vo "kosoves"
Vasite " sojuznici " Amerikancite se povlekuvaat vo 2009 godina od "kosove"!!!
Nema da ve spasi seto oruzje na ovoj svet bidejki ste opkruzeni od site strani so slovenski drzavi koi imaat smetki za naplakjanje za se sto storivte vo izminative 20 godini!!!
A i ovoj Putin nesto ne ve mirisa bas bidejki vo sekoja izjava za Balkanov sto ja dava sekoja vtora e deka ke ja bombal Albanija zaradi voorozuvanje na teroristi tuka vklucuvajki ja i UCK!!!
LELE LELE ama filmovi ke se snimaat za vasiot egzodus evreite gomna da jadat so nivnote beganje od Egipet!!!

БРАВО ДРУЖЕ... МНОООГУ УБАВО КАЖАНО...!!! БРАВО...!!!

Хора,Косово си отиде от Србиja.Ова треба да се разбере и треба да се приеми.Нема сила во светот,коja да ги накара албанците от Косово да се вратат во Србиja.Това дека има мал дел срби во Косово,това незначи дека треба Косово да се дели.Ако е така цел Балкан треба да се дели наново.Идеите за чисти етнически држави е лудост.Во интерес на сите ни е да има стабилност на Балкан и да одат сите напреш,па не назад.

Ако сакаш да има мир на Балканот тогаш Бугарија треба да го отстапи ОКУПИРАНИОТ ДЕЛ НА МАКЕДОНИЈА, наречен Пиринска Македонија...!!!

Лесно ти е да збориш за мир на Балканот кога подржуваш да се одзима дел од туѓа држава... Да видиме колку си да се отцепи ПИРИН од Бугарија...??? Нормално се за мирот на Балканот за кој толку многу збориш...

Член од
1 ноември 2008
Мислења
57
Поени од реакции
0
Косово је ли Србија?

БРАВО ДРУЖЕ... МНОООГУ УБАВО КАЖАНО...!!! БРАВО...!!!

Ако сакаш да има мир на Балканот тогаш Бугарија треба да го отстапи ОКУПИРАНИОТ ДЕЛ НА МАКЕДОНИЈА, наречен Пиринска Македонија...!!!

Лесно ти е да збориш за мир на Балканот кога подржуваш да се одзима дел од туѓа држава... Да видиме колку си да се отцепи ПИРИН од Бугарија...??? Нормално се за мирот на Балканот за кој толку многу збориш...
Смешко, ај кажи во која војна мегу Б'лгарија и Р Македонија окупирахме Пирина? Мај нјама, тогаз недеј лупа глупости. Виж с вас имаме приказка за една окупација - си знаеш која, ама полако ке дојдете во ред, прво да си оправим важните нешта, после пак ке има марш по нашенски во Белград, понимаеш?

Делија

Борец за ПРАВДА
Член од
17 јули 2008
Мислења
1.196
Поени од реакции
35
Смешко, ај кажи во која војна мегу Б'лгарија и Р Македонија окупирахме Пирина? Мај нјама, тогаз недеј лупа глупости. Виж с вас имаме приказка за една окупација - си знаеш која, ама полако ке дојдете во ред, прво да си оправим важните нешта, после пак ке има марш по нашенски во Белград, понимаеш?
Ако си учел историја ќе си научел дека во сите војни: Двете Балкански, Прва и Втора светска војна сте го ЈАДЕЛЕ од Србија... Ти најде да збориш...
Во Прва светска војна после пробивање на Солунски Фронт 700.000 Бугарски војници се предале на 62.000 Срби... хехехехехехе!!! Тоа се твоите "храбри" прадедовци...:vozbud: Ако сакаш и доказ ќе ти дадам... :helou:

Член од
22 јули 2008
Мислења
819
Поени од реакции
26
evo ti si prviot Avtor na ovoj film BALLKAN U VOJNA bas jako scenario si isplaniral neznam kolku gi slusase izjavite na sekretarot na nato deka NATO uste najmalku 10 godini ke bide tamu ;) ili ne pratis nisto.

Imas bujna fantazija bate.
I ti i tvojot NATO ke si se fanete raka pod raka i pravec Albanija a od tamu moze kade sakate razbra li!!!Ti ke mi kazes deka ste nesto i nekoj faktor pa da pratese ke znaese deka Amerikancite si odat vo 2009 godina od kosoves i definitivno bidejki go izgubija interesot na ovie prostori a toa vas ve stava vo pat pozicija od koja vi nema izlez osven samo nakaj Albanija vasata maticna drzava koja isto taka ne poseduva kapaciteti za da bide drzava dodeka za " kosoves" nema sto ni da zboruvame bidejki vie ste dnoto na site civilizaciski i kulturni vrednosti vo Evropa , a mozebi i vo svetot samo sto vie ste degeni i ne mozete toa da go razberete.
Ne mozete da razberete i deka ve igraa i ve navlekoa da se dignete na vooruzeno vostanie protiv edna suverena i megjunarodno priznaena drzava vo ON so sto sluzevte samo da iscenirate uslovi za otvorena agresija na NATO predvodena od SAD i VB zaradi nekoi si covecki prava za koi cel vek i pred Milosevikj placevte deka gi nemate.Kakvi covecki prava vam vi se krsea more vo Makedonija i od koj vo 2001 godina na primer pa vie ste bre tolku primitivni sto ne mozete da go razberete konceptot na drzava i nejzini vidovi na ureduvanje bidejki seuste ziveete vo plemenski zaednici i klanovi.Daj ti se molam nemoj da me teras pak da pisuvam prvo osvestete se deka se naogjate vo 21 vek i deka krvnite osveti koi seuste gi ima kaj vas se rabota na 15 ,16 aj da kazeme i 17 vek ejjjjjjjjjjjjjjjjjjj denes sme 21 vek digajte rucnata kocnica i stignete konecno vo 21 vek more degeni nenormalni.So takvi kako tebe e navistina iluzorno i krajno bespotrebno da se trosat zborovi bidejki i deset zivoti da zivees na covek bez svest i zdrav razum ne mozes i najosnovni raboti da mu dokazes.

Член од
1 ноември 2008
Мислења
57
Поени од реакции
0
давај, чекам

Ако си учел историја ќе си научел дека во сите војни: Двете Балкански, Прва и Втора светска војна сте го ЈАДЕЛЕ од Србија... Ти најде да збориш...
Во Прва светска војна после пробивање на Солунски Фронт 700.000 Бугарски војници се предале на 62.000 Срби... хехехехехехе!!! Тоа се твоите "храбри" прадедовци...:vozbud: Ако сакаш и доказ ќе ти дадам... :helou:
Викаш 700 000 плен се дали, на 62 000 срби, немало там французи, енглези и не знам што уште? А зошто бегавте през Албанија као зајци, па не си чувахте Београда бре делие? Инак чекам доказа за 700 000 пленени? Загубихме, никој не спори, ама нај-малкото зарад срби-бегунци, нај-малко, ама видиш дека све се врача на место...

А за втората светска си смешен - до 1944 нема загинал бугарин во војната благодарение на цар Борис, после се бием заедно со русите до Виена, нешто се погрешил мај, јуначе-србијанче...

Член од
2 септември 2008
Мислења
997
Поени од реакции
22
А некој извор за тоа как 62000 срби плениле 700 000 бугари.И за истите 62 000 срби ли зборуваш кои поради бугарската атака се евакуираха на остров Корфу:pos2:Бугариа води војна срешту Англиа и Франциа.Србите са само фигуранти.Половин милионата им армиа дезертира.Тиа 62 000 едва едва ги собирали из грцките острови

Член од
1 ноември 2008
Мислења
57
Поени од реакции
0
србски тенкови

Ве знаем добро - српските тенкови имали бронја само отзад - увек бегали и им требала здрава газина....

Sturmgewehr

gadget
Член од
9 март 2008
Мислења
537
Поени од реакции
35
I ti i tvojot NATO ke si se fanete raka pod raka i pravec Albanija a od tamu moze kade sakate razbra li!!!Ti ke mi kazes deka ste nesto i nekoj faktor pa da pratese ke znaese deka Amerikancite si odat vo 2009 godina od kosoves i definitivno bidejki go izgubija interesot na ovie prostori a toa vas ve stava vo pat pozicija od koja vi nema izlez osven samo nakaj Albanija vasata maticna drzava koja isto taka ne poseduva kapaciteti za da bide drzava dodeka za " kosoves" nema sto ni da zboruvame bidejki vie ste dnoto na site civilizaciski i kulturni vrednosti vo Evropa , a mozebi i vo svetot samo sto vie ste degeni i ne mozete toa da go razberete.
Ne mozete da razberete i deka ve igraa i ve navlekoa da se dignete na vooruzeno vostanie protiv edna suverena i megjunarodno priznaena drzava vo ON so sto sluzevte samo da iscenirate uslovi za otvorena agresija na NATO predvodena od SAD i VB zaradi nekoi si covecki prava za koi cel vek i pred Milosevikj placevte deka gi nemate.Kakvi covecki prava vam vi se krsea more vo Makedonija i od koj vo 2001 godina na primer pa vie ste bre tolku primitivni sto ne mozete da go razberete konceptot na drzava i nejzini vidovi na ureduvanje bidejki seuste ziveete vo plemenski zaednici i klanovi.Daj ti se molam nemoj da me teras pak da pisuvam prvo osvestete se deka se naogjate vo 21 vek i deka krvnite osveti koi seuste gi ima kaj vas se rabota na 15 ,16 aj da kazeme i 17 vek ejjjjjjjjjjjjjjjjjjj denes sme 21 vek digajte rucnata kocnica i stignete konecno vo 21 vek more degeni nenormalni.So takvi kako tebe e navistina iluzorno i krajno bespotrebno da se trosat zborovi bidejki i deset zivoti da zivees na covek bez svest i zdrav razum ne mozes i najosnovni raboti da mu dokazes.

Srbija e Mrtva gotova e posto Kosovo bese srce na srbija sega mu go snema srceto ne znam kako zivee :pos2: ili mozda e na vestacka nega.

Ovje tvoi filmovi nikogas nema da se ostvarat kosovo bila Albanska prostorija i ke bide za sekogas Kosovo e zemeno od Strana na Srbija od Albanija pred dolgo vreme posto iskroenata karta vo 1912 ne bese kako sto e Albanija sega tuku vo nea bea i Kosovo i mnogu drugi prostorii ali da ne ojme nazad posto taka nigde ne ojme tuku sega pomirise so toa deka Kosovo moze samo na son da ja Vidis i moze samo da placete i nisto drugo Kosovo e svrsena rabota toa za Amerika ne se sekiraj :) i da bega i da ne bega Srbite vo Kosovo sega vo nekoja druga prikazna a i dosta se dokazaa srbite go vistinski genocidni gomanri ubivajki 30 000 Bosanci 15 000 Albanci i ne znam Kolku hrvati znae svetot koj se srbite i koj e dnoto na evropskata civilizacija.

• Ми се допаѓа
Reactions: fmi

TMPO

Obraz
Член од
31 октомври 2007
Мислења
1.728
Поени од реакции
26
Srbija e Mrtva gotova e posto Kosovo bese srce na srbija sega mu go snema srceto ne znam kako zivee :pos2: ili mozda e na vestacka nega.

Ovje tvoi filmovi nikogas nema da se ostvarat kosovo bila Albanska prostorija i ke bide za sekogas Kosovo e zemeno od Strana na Srbija od Albanija pred dolgo vreme posto iskroenata karta vo 1912 ne bese kako sto e Albanija sega tuku vo nea bea i Kosovo i mnogu drugi prostorii ali da ne ojme nazad posto taka nigde ne ojme tuku sega pomirise so toa deka Kosovo moze samo na son da ja Vidis i moze samo da placete i nisto drugo Kosovo e svrsena rabota toa za Amerika ne se sekiraj :) i da bega i da ne bega Srbite vo Kosovo sega vo nekoja druga prikazna a i dosta se dokazaa srbite go vistinski genocidni gomanri ubivajki 300 000 Bosanci 15 000 Albanci i ne znam Kolku hrvati znae svetot koj se srbite i koj e dnoto na evropskata civilizacija.
:pos2::pos2:

Член од
22 јули 2008
Мислења
819
Поени од реакции
26

Ovje tvoi filmovi nikogas nema da se ostvarat kosovo bila Albanska prostorija i ke bide za sekogas Kosovo e zemeno od Strana na Srbija od Albanija pred dolgo vreme posto iskroenata karta vo 1912 ne bese kako sto e Albanija sega tuku vo nea bea i Kosovo i mnogu drugi prostorii ali da ne ojme nazad posto taka nigde ne ojme tuku sega pomirise so toa deka Kosovo moze samo na son da ja Vidis i moze samo da placete i nisto drugo Kosovo e svrsena rabota toa za Amerika ne se sekiraj :) i da bega i da ne bega Srbite vo Kosovo sega vo nekoja druga prikazna a i dosta se dokazaa srbite go vistinski genocidni gomanri ubivajki 300 000 Bosanci 15 000 Albanci i ne znam Kolku hrvati znae svetot koj se srbite i koj e dnoto na evropskata civilizacija.
A bre degen kakko mozele KOSOVO I METOHIJA da bidat vo "prostoriite" na Albanija koga ALbanija pred 1912 godina ne ni postoela???
Aj degen ako si pismen dali znaes od sto doagja imeto KOSOVO i dali toa e albanski toponim???
Istoto prasanje i za METOHIJA vazi za tebe koga ke objasnis pred site ovde sto znaci zborot Metohija ke razgovarame ponatamu!!!

Sturmgewehr

gadget
Член од
9 март 2008
Мислења
537
Поени од реакции
35
A bre degen kakko mozele KOSOVO I METOHIJA da bidat vo "prostoriite" na Albanija koga ALbanija pred 1912 godina ne ni postoela???
Aj degen ako si pismen dali znaes od sto doagja imeto KOSOVO i dali toa e albanski toponim???
Istoto prasanje i za METOHIJA vazi za tebe koga ke objasnis pred site ovde sto znaci zborot Metohija ke razgovarame ponatamu!!!
ti si bil prost ko kurov moj.

zemi citaj istorija i ne se sili picko edna

Член од
22 јули 2008
Мислења
819
Поени од реакции
26
ti si bil prost ko kurov moj.

zemi citaj istorija i ne se sili picko edna
Degen ne begaj od prasanjata!!!

Odgovori na prasanjata kako mozelo KOSOVO I METOHIJA DA BIDAT albanski "postorii" koga Albanija ne postoela kako drzava pred 1912 godina???

I uste edno prasanje degenu dali znaes koj ja sozdava Albanskata drzava???
A posle objasni ni sto oznacuvaat toponimite KOSOVO i nivnoto znacenje kako i METOHIJA???

Ajde istoricaru da te vidime sto si naucil vo tie vasite univerziteti vo tetove i mala recica????

Sturmgewehr

gadget
Член од
9 март 2008
Мислења
537
Поени од реакции
35
Degen ne begaj od prasanjata!!!

Odgovori na prasanjata kako mozelo KOSOVO I METOHIJA DA BIDAT albanski "postorii" koga Albanija ne postoela kako drzava pred 1912 godina???

I uste edno prasanje degenu dali znaes koj ja sozdava Albanskata drzava???
A posle objasni ni sto oznacuvaat toponimite KOSOVO i nivnoto znacenje kako i METOHIJA???

Ajde istoricaru da te vidime sto si naucil vo tie vasite univerziteti vo tetove i mala recica????

so picki ko tebe ne se vodi dialog aj sega begaj pravo u knizhara i citaj koga albanija bila drzava i koj jastvoril nemam namera ta te ucam tebe a gledam od pocetok na diskusija se provociras i jades gomna sto znaci tvojata cel e cista provokacija i nema nikakva druga cel.

Kajgana Shop

На врв Bottom