Нова војна на Косово, реалност или фикција ?

P

Princ

Гостин
Оној што копнее, што работи да ја присоедини Македонија кон бугарија,србија или кон грција, тој може да се мисли за добар бугарин,србин или за добар грк, но не и добар Македонец.

Гоце Делчев, кој очигледно е дека знаел со кој си имал работа.

Член од
18 декември 2008
Мислења
166
Поени од реакции
18
Значи не си Македонец
SUM MAKEDONEC I TOA NACINALIST VEKE NE ZNAM PO KOJ PAT GO POVTORUVAM OVA EDNO TA ISTO

A vie gospodine princ zosto ne ja spomenuvate i albanija i siptarskiot narod vo taa vasa suluda teza ???Inaku jas nikogas vo zivotot ne sum sakal makedonija da se soedini ni so bilo koja drzava osven Rusija ili mozebi Srbija

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.976
Поени од реакции
5.593
Taka nekako za nesto tesko ostvarlivo no sepak mozno
МАКЕДОНИЈА НИКОГАШ НЕМА ДА БИДЕ СРПСКА, НИТУ БУГАРСКА,НИТУ ГРЧКА, НИТУ АЛБАНСКА..Македонија СЕКОГАШ ќе биде на МАКЕДОНЦИТЕ...Жалам што нема да му се исполни сонот на Шешељко.. Ќе си плати тој за своите гревови, ако не во Хаг (што е малку веројатно да не се случи тоа), на друго место...

P

Princ

Гостин
A vie gospodine princ zosto ne ja spomenuvate i albanija vo taa vasa suluda teza ???
Пожали се кај Господин Гоце Делчев, негов цитат е тоа.
Inaku jas nikogas vo zivotot ne sum sakal makedonija da se soedini ni so bilo koja drzava osven Rusija ili mozebi Srbija
И според истиот тој цитат, ти можеш да бидеш добар Русин, или можеби Срб...

Член од
18 декември 2008
Мислења
166
Поени од реакции
18
Пожали се кај Господин Гоце Делчев, негов цитат е тоа.

И според истиот тој цитат, ти можеш да бидеш добар Русин, или можеби Срб...
Mnogu mi e zal sto nekoi makedonci sto ne mozat da svatat deka dokolku makedonija ne nastapuva agresivno na politickata scena na balkanot a narodot ako e zadovolen sto Albancite okupiraa 30% od nasata teritorija nie ke iscezneme kako nacija mora da se odnesuvame malku po nacionalisticki nastroeni i da mu ja pokazeme na agresorot nasat sila koja vo sekoj slucaj e nekolku pati po mala od cetnickiot pokret na Vojislav Seselj.Ova e vistinata iako e surova za nas Makedoncite i navistina mi e zal poradi toa

Член од
12 октомври 2008
Мислења
1.945
Поени од реакции
89
Шешељ, како можи да си Македонец а да сакаш Македонија да се присоедини со Србија. Ставот на Шешељ е дека Македонија е дел од Србија и дека Македонците се Срби... зар не разбираш??

Па нормално дека не се... Тие се ТатароМонголска раса која е дојдена од Азија... :wink:
А зошто па ние да сме словени?? И Бугарите зборуваат словенски нели?

Член од
18 декември 2008
Мислења
166
Поени од реакции
18
Шешељ, како можи да си Македонец а да сакаш Македонија да се присоедини со Србија. Ставот на Шешељ е дека Македонија е дел од Србија и дека Македонците се Срби... зар не разбираш??

Jas ne sakam makedonija da se prisoedini so Srbija no bi mi se dopagalo postoenje na nova yugoslavija vo koja spagaat gorenavedenite granici od strana na vojo seselj

Делија

Борец за ПРАВДА
Член од
17 јули 2008
Мислења
1.196
Поени од реакции
35
Шешељ, како можи да си Македонец а да сакаш Македонија да се присоедини со Србија.
Па што е тука чудно...??? И јас сум Македонец, па сакам да се соединиме со Србија и заедно БРАТСКИ да живееме...
Нели гледаш како сите сакаат да се соединат каде што ќе стигнат, само ние да се разединиме... Балкански менталитет...!!! :toe:

Член од
12 октомври 2008
Мислења
1.945
Поени од реакции
89
Па што е тука чудно...??? И јас сум Македонец, па сакам да се соединиме со Србија и заедно БРАТСКИ да живееме...
Нели гледаш како сите сакаат да се соединат каде што ќе стигнат, само ние да се разединиме... Балкански менталитет...!!! :toe:
Не ве разбирам, сакате да се соединиме како федерација или да се ПРИПОИМЕ кон Србија (како што бевме до 1945)

Делија

Борец за ПРАВДА
Член од
17 јули 2008
Мислења
1.196
Поени од реакции
35
Како можеш така да го поставиш прашањето...??? "А зошто па ние да сме словени?"...

Не се работи тука дали ние сакаме или несакаме да сме Словени... Или па не сакаме Бугарите да бидат словени...
Тука се работи за истрија и кој од каде му е потеклото... А Бугарското потекло сигурно дека не е Словенско... А нашето сигурно дека е СЛОВЕНСКО...!!!
Е сега во последниве 15-ина години јавуваат нови ВМРОВСКИ СИЛИ и шират лажни истории дека сме по потекло од Ацета... А што е најстрашно немаат за тоа никакви докази, АРГУМЕНТИ... Јебига... :toe:

Не ве разбирам, сакате да се соединиме како федерација или да се ПРИПОИМЕ кон Србија (како што бевме до 1945)
Еве бирај ти, мене од овие две опции ми е сеедно која би била... :wink:

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.976
Поени од реакции
5.593
Eпа не чекај..Земај пасошот и летај за Ниш, Белград, ама пази да не залеташ накај Суботица, зошто после ќе треба на југ да одиш..Тоа нема повеќе да биде српско:toe:
МАКЕДОНИЈА Е МАКЕДОНСКА!!!

Делија

Борец за ПРАВДА
Член од
17 јули 2008
Мислења
1.196
Поени од реакции
35
Eпа не чекај..Земај пасошот и летај за Ниш, Белград, ама пази да не залеташ накај Суботица, зошто после ќе треба на југ да одиш..Тоа нема повеќе да биде српско:toe:
МАКЕДОНИЈА Е МАКЕДОНСКА!!!
Добро баба Ванѓо како ти ќе речеш... Но не се занимавај што ќе биде Српско, а што не... Тие како така ќе си го решат проблемот... Биле држава и ќе бидат...
Ти позанимавај се со Македонија и тоа што може да остане од неа ако вака продолжиме... :wink:

Kajgana Shop

На врв Bottom