По 1.000 денари месечно ако не сте во брак?

Mad Maxx

SSG3000
Член од
4 мај 2005
Мислења
1.235
Поени од реакции
64
Ја слушнав дека на сите кои сме во брак ке ни исплатат по 1000 ден. за секој месец поминат во истиот.Ако од некого се зима мора на друг да му се даде,така е у домакинска куќа.
Вие ко да забегавте малку,а?:uvo:

K

kaiser soze

Гостин
и сега грујо во негов стил ќе ни објаснува дека законот е копиран од една од сојузните држави во сад и дека таму одлично функционирал,па зошто да не биде и овде тука.

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
и сега грујо во негов стил ќе ни објаснува дека законот е копиран од една од сојузните држави во сад и дека таму одлично функционирал,па зошто да не биде и овде тука.
Уствари и тоа е најверојатно точно, што не значи дека и кај нас треба да се примени од познати причини. Скоро сегде по западниот свет луѓето што не се во брак плаќаат повеќе даноци. Ако не верувате проверете на google. Инаку сите знаеме дека ова е само некој новинарски пробен балон сега за сега ама не би ме чудело да има и вистина во ова. На крај краева после сите глупости што ни се случија во оваа земја зошто би ни било тешко да веруваме дека имаат идеја за уште еден глуп закон и што е ова ако не уште една капка плус во чашата која ако се продолжи вака само прашање на време е кога ќе прелие.

realen_07

Опозиционер
Член од
12 април 2008
Мислења
3.636
Поени од реакции
134
А ако се венчаш порано, има некоја награда? Некоја донација од Грујо?:vozbud:Да речеме, да не ги спонзорира првите 1000 свадби од моментот кога ќе стапи на сила законот?
- Бесплатна музика (Агушеви разбира се) за првите сто свадби во 2009-та.
- Бесплатно фото (максимум до 500 слики), за првите 100 во 2010-та.
- Кум на првите 50 деца на младоженците од свадбите во 2011-та.
- Запослување на првите сто парови од 2012-та, во јавната администрација.

И така владата би го субвенционирала законот со 10 милиони евра, до крајот на 2012-та.

И тоа не е се!!

За секој финансиски проблем со кој ќе се соочат младите брачни парови, владата доделува по еден бесплатен психолог, со се бесплатна двомесечна терапија...........колку да заборавите кој уствари за 1000 денари ве зезнал да се ожените.

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
- Бесплатна музика (Агушеви разбира се) за првите сто свадби во 2009-та.
- Бесплатно фото (максимум до 500 слики), за првите 100 во 2010-та.
- Кум на првите 50 деца на младоженците од свадбите во 2011-та.
- Запослување на првите сто парови од 2012-та, во јавната администрација.

И така владата би го субвенционирала законот со 10 милиони евра, до крајот на 2012-та.

И тоа не е се!!

За секој финансиски проблем со кој ќе се соочат младите брачни парови, владата доделува по еден бесплатен психолог, со се бесплатна двомесечна терапија...........колку да заборавите кој уствари за 1000 денари ве зезнал да се ожените.
А ако се јавам во наредните половина час и нарачам ортома, ќе ми го врзете ли јажето бесплатно? :vozbud:

realen_07

Опозиционер
Член од
12 април 2008
Мислења
3.636
Поени од реакции
134
А ако се јавам во наредните половина час и нарачам ортома, ќе ми го врзете ли јажето бесплатно? :vozbud:
Не млада Госпоѓо.
Со вашето барање кршите најмалку три члена во Уставот.
И тоа член 10, член 11 и член 12.

Уставот и законите пред се'.

Ај имајте добра ноќ:smir:

Член од
29 ноември 2008
Мислења
1.041
Поени од реакции
43
И резерва маж ако ти се присака во тројка хехе

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Ја слушнав дека на сите кои сме во брак ке ни исплатат по 1000 ден. за секој месец поминат во истиот.Ако од некого се зима мора на друг да му се даде,така е у домакинска куќа.
Вие ко да забегавте малку,а?:uvo:
Ма неее, баш е на место муабетот.

Него, за да издржиш у брак и треба да ти плаќаат. Ми се свиѓа идејава.
Ќе ги известам надлежните во владата кои работата 24/7 и се секогаш достапни (што нели го дознавме од кампањите, кои не известија дека нашата влада има работно време ко драгстор)

-----<-<@

loso kure
Член од
10 ноември 2008
Мислења
494
Поени од реакции
23
Ма неее, баш е на место муабетот.

Него, за да издржиш у брак и треба да ти плаќаат. Ми се свиѓа идејава.
Ќе ги известам надлежните во владата кои работата 24/7 и се секогаш достапни (што нели го дознавме од кампањите, кои не известија дека нашата влада има работно време ко драгстор)
ја ипак, би бирал полигамија...поише пара доага така, не за друго:smir:

ex machina

сфинге раја
Член од
4 септември 2007
Мислења
721
Поени од реакции
104
Немажени и неженети ќе плаќаат данок на државата?!

Немажените девојки и ергените ќе плаќаат данок на државата ако задоцниле со склучување брак?! Проструи вест дека на девојките со полни 26 години и на момчињата со 28 години кои не успеале да стапат во брак, од платата ќе им се одбивале до 1.000 денари месечно?!
Бре, сте се напалиле ко млади мајмуни. Слично нешто постои во развиените земји, се вика даночно ослободување за тие што се во брак, или што имаат деца зависи каде. Сеуште не сме се навикнале на концептот на плаќање персонален данок и расправање со УЈП (IRS во превод). Е, кога ќе ни влезе тоа под кожа, нема веќе да ни биде чудно што ќе има намалувања на персоналниот данок по различни основи.

Нели „даночно ослободување за луѓето кои се во брак“ звучи многу помеко и прифатливо отколку „одбивање на било која сума од плата за слободните стрелци“?

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
А, за салата? Не знам бе, протестирајте, тужете, нешто. Акција. Само тоа е решение.
Не планирав да реплицирам повторно,но советов даден во второ лице множина,од кој се исклучи самата од акција ме доведе до истиот заклучок:icon_lol:
Кажи им на политичарите дека нема слободен термин за судско рочиште,од нив во суд неможе да се влезе,го блокираа поради докажување дали едниот прднал,а другиот ждригнал во моментот на одлука.
Толку од мене на темава.Нов предлог за закон:по сто стапа секој што ќе влезе во политика,барем да ги натепаме пред да не прават мајмуни!

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Не те ли загрижува што ефтиниот новинарски сензационализам раѓа сомнеж кај тебе?
Мене ме загрижува што на моменти мислам дека некој и би го предложил ова како закон, а една цела ергела тогаш ќе свири свадбен марш со уста додека ракоплеска на генијалноста. Не ме плаши новинарскиот сензационализам, туку се прашувам што се случи за и јас да се уплашам од реалноста за донесување ваква мерка, знаејќи дека весници читам од 4 годишна возраст.

Е, тоа ме плаши.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Мене ме загрижува што на моменти мислам дека некој и би го предложил ова како закон, а една цела ергела тогаш ќе свири свадбен марш со уста додека ракоплеска на генијалноста. Не ме плаши новинарскиот сензационализам, туку се прашувам што се случи за и јас да се уплашам од реалноста за донесување ваква мерка, знаејќи дека весници читам од 4 годишна возраст.

Е, тоа ме плаши.
I mene me plasi debilnosta na narodecot koj sekakov zakon ke prifati i ke pee pesni kako e najdobar, najumen, duri i nekoj navistina debilen kako ovoj.
Напишано од @cool@
Немажени и неженети ќе плаќаат данок на државата?!

Немажените девојки и ергените ќе плаќаат данок на државата ако задоцниле со склучување брак?! Проструи вест дека на девојките со полни 26 години и на момчињата со 28 години кои не успеале да стапат во брак, од платата ќе им се одбивале до 1.000 денари месечно?!
Cool, prasanje e dali prethodno ke gi ispovrabotat za da mozat da im zemaat pari od plata.

Jas mislam deka ke bidat presrekni da plakaat i 2000 denari ako prethodno gi ispovrabotat site nemazeni i nezeneti, a nevraboteni lica.

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Би се договорил со некоја за брак. Размислете...две иљадарчиња ќе шпариме. Ем ќе се кецаме. Ем деца ќе раѓаме, по 200 евра месечно надомест од државата. Ќе живееме живот ко да сме во Шведска..

Шифра. Лоунли.

Kajgana Shop

На врв Bottom