Уствари и тоа е најверојатно точно, што не значи дека и кај нас треба да се примени од познати причини. Скоро сегде по западниот свет луѓето што не се во брак плаќаат повеќе даноци. Ако не верувате проверете на google. Инаку сите знаеме дека ова е само некој новинарски пробен балон сега за сега ама не би ме чудело да има и вистина во ова. На крај краева после сите глупости што ни се случија во оваа земја зошто би ни било тешко да веруваме дека имаат идеја за уште еден глуп закон и што е ова ако не уште една капка плус во чашата која ако се продолжи вака само прашање на време е кога ќе прелие.и сега грујо во негов стил ќе ни објаснува дека законот е копиран од една од сојузните држави во сад и дека таму одлично функционирал,па зошто да не биде и овде тука.
- Бесплатна музика (Агушеви разбира се) за првите сто свадби во 2009-та.А ако се венчаш порано, има некоја награда? Некоја донација од Грујо?Да речеме, да не ги спонзорира првите 1000 свадби од моментот кога ќе стапи на сила законот?
А ако се јавам во наредните половина час и нарачам ортома, ќе ми го врзете ли јажето бесплатно?- Бесплатна музика (Агушеви разбира се) за првите сто свадби во 2009-та.
- Бесплатно фото (максимум до 500 слики), за првите 100 во 2010-та.
- Кум на првите 50 деца на младоженците од свадбите во 2011-та.
- Запослување на првите сто парови од 2012-та, во јавната администрација.
И така владата би го субвенционирала законот со 10 милиони евра, до крајот на 2012-та.
И тоа не е се!!
За секој финансиски проблем со кој ќе се соочат младите брачни парови, владата доделува по еден бесплатен психолог, со се бесплатна двомесечна терапија...........колку да заборавите кој уствари за 1000 денари ве зезнал да се ожените.
Не млада Госпоѓо.А ако се јавам во наредните половина час и нарачам ортома, ќе ми го врзете ли јажето бесплатно?
не, тоа не е се, добивате 2 ортоми по цена како еднаА ако се јавам во наредните половина час и нарачам ортома, ќе ми го врзете ли јажето бесплатно?
Ма неее, баш е на место муабетот.Ја слушнав дека на сите кои сме во брак ке ни исплатат по 1000 ден. за секој месец поминат во истиот.Ако од некого се зима мора на друг да му се даде,така е у домакинска куќа.
Вие ко да забегавте малку,а?:uvo:
ја ипак, би бирал полигамија...поише пара доага така, не за друго:smir:Ма неее, баш е на место муабетот.
Него, за да издржиш у брак и треба да ти плаќаат. Ми се свиѓа идејава.
Ќе ги известам надлежните во владата кои работата 24/7 и се секогаш достапни (што нели го дознавме од кампањите, кои не известија дека нашата влада има работно време ко драгстор)
Бре, сте се напалиле ко млади мајмуни. Слично нешто постои во развиените земји, се вика даночно ослободување за тие што се во брак, или што имаат деца зависи каде. Сеуште не сме се навикнале на концептот на плаќање персонален данок и расправање со УЈП (IRS во превод). Е, кога ќе ни влезе тоа под кожа, нема веќе да ни биде чудно што ќе има намалувања на персоналниот данок по различни основи.Немажени и неженети ќе плаќаат данок на државата?!
Немажените девојки и ергените ќе плаќаат данок на државата ако задоцниле со склучување брак?! Проструи вест дека на девојките со полни 26 години и на момчињата со 28 години кои не успеале да стапат во брак, од платата ќе им се одбивале до 1.000 денари месечно?!
Не планирав да реплицирам повторно,но советов даден во второ лице множина,од кој се исклучи самата од акција ме доведе до истиот заклучокА, за салата? Не знам бе, протестирајте, тужете, нешто. Акција. Само тоа е решение.
Мене ме загрижува што на моменти мислам дека некој и би го предложил ова како закон, а една цела ергела тогаш ќе свири свадбен марш со уста додека ракоплеска на генијалноста. Не ме плаши новинарскиот сензационализам, туку се прашувам што се случи за и јас да се уплашам од реалноста за донесување ваква мерка, знаејќи дека весници читам од 4 годишна возраст.Не те ли загрижува што ефтиниот новинарски сензационализам раѓа сомнеж кај тебе?
I mene me plasi debilnosta na narodecot koj sekakov zakon ke prifati i ke pee pesni kako e najdobar, najumen, duri i nekoj navistina debilen kako ovoj.Мене ме загрижува што на моменти мислам дека некој и би го предложил ова како закон, а една цела ергела тогаш ќе свири свадбен марш со уста додека ракоплеска на генијалноста. Не ме плаши новинарскиот сензационализам, туку се прашувам што се случи за и јас да се уплашам од реалноста за донесување ваква мерка, знаејќи дека весници читам од 4 годишна возраст.
Е, тоа ме плаши.
Cool, prasanje e dali prethodno ke gi ispovrabotat za da mozat da im zemaat pari od plata.Напишано од @cool@
Немажени и неженети ќе плаќаат данок на државата?!
Немажените девојки и ергените ќе плаќаат данок на државата ако задоцниле со склучување брак?! Проструи вест дека на девојките со полни 26 години и на момчињата со 28 години кои не успеале да стапат во брак, од платата ќе им се одбивале до 1.000 денари месечно?!