ada
Модератор! ок?
- Член од
- 21 август 2006
- Мислења
- 5.706
- Поени од реакции
- 566
Дискусијата за законот нема врска со никаква неинформираност, особено поради фактот што во конкретната статија со која се започнува темата, прилично јасно стои, цитирам:Како можеш да се исклучиш од акција за еден проблем поради неинформираност,а да ги наречеш луѓето кој се неинформирани во врска со „законов“ глупи?
Носам заклучок како резултат на ова што го читам.Мене лично не ми смета да си потпарол.Има разлика:smir:
„Министерството за труд и социјална политика нема никаква иницијатива, ниту предлог немажените девојки и неженетите момчиња да плаќаат пенали на државата“, тврди категорично државниот секретар во Министерството за труд и социјална политика, Душко Миновски. Да има таква идеја, додава Миновски, тие како надлежен ресор први би знаеле.
Од Владата не излегол ваков предлог. Не се размислува за такво нешто. Информацијата веројатно излегла од Денот на идеите кои ги даваат граѓаните во Владата. На тој ден имаше еден граѓанин со ваква идеја, но засега од неа нема ништо“,
Значи и покрај ова јасно негирање, кое ако се писмени, ќе можат да го прочитаат, тие продолжуваат со блебетање, место да се зафатат за дискусии и акција околу постоечки проблеми.
Болдот пак укажува од кај новинарите ја исцрпиле својата таблоидна вест.
Пак ќе повторам, на темава реплицирам единствено затоа што во неа гледам еден посериозен, глобален симптом на болеста која го мачи народов...игнорантност, трачарење, и залудно трошење енергија на селски муабети. Па, кога ќе дојде време за нешто посериозно, сите сме исцрпени од малициозни шпекулации.
Патем, мене ми смета што го игнорираш фактот дека на неколку пати си ги објаснив мотивите зошто воопшто постирам тука, а сепак ме нарекуваш нечиј потпарол.