По 1.000 денари месечно ако не сте во брак?

• Креатор на темата Креатор на темата @cool@
  • Време на започнување Време на започнување
Како можеш да се исклучиш од акција за еден проблем поради неинформираност,а да ги наречеш луѓето кој се неинформирани во врска со „законов“ глупи?
Носам заклучок како резултат на ова што го читам.Мене лично не ми смета да си потпарол.Има разлика:smir:
Дискусијата за законот нема врска со никаква неинформираност, особено поради фактот што во конкретната статија со која се започнува темата, прилично јасно стои, цитирам:

„Министерството за труд и социјална политика нема никаква иницијатива, ниту предлог немажените девојки и неженетите момчиња да плаќаат пенали на државата“, тврди категорично државниот секретар во Министерството за труд и социјална политика, Душко Миновски. Да има таква идеја, додава Миновски, тие како надлежен ресор први би знаеле.

Од Владата не излегол ваков предлог. Не се размислува за такво нешто. Информацијата веројатно излегла од Денот на идеите кои ги даваат граѓаните во Владата. На тој ден имаше еден граѓанин со ваква идеја, но засега од неа нема ништо“,

Значи и покрај ова јасно негирање, кое ако се писмени, ќе можат да го прочитаат, тие продолжуваат со блебетање, место да се зафатат за дискусии и акција околу постоечки проблеми.
Болдот пак укажува од кај новинарите ја исцрпиле својата таблоидна вест.

Пак ќе повторам, на темава реплицирам единствено затоа што во неа гледам еден посериозен, глобален симптом на болеста која го мачи народов...игнорантност, трачарење, и залудно трошење енергија на селски муабети. Па, кога ќе дојде време за нешто посериозно, сите сме исцрпени од малициозни шпекулации.

Патем, мене ми смета што го игнорираш фактот дека на неколку пати си ги објаснив мотивите зошто воопшто постирам тука, а сепак ме нарекуваш нечиј потпарол.

jasno e zasto ne se mazat/zenat. Posto brakot e i ekonomska institucija, treba da raboti i mazot i zenata, a vaka ne oti nejkat nego koj ke gi saka site onie nevraboteni a ne se malku kaj nas, znaci ako celta e da se pravat deca, brakot da bide zdrava osnova za odgleduvanje deca, treba najednostavno, da se vrabotat site spored svoite sposobnosti i kvaliteti i kvalifikacii, ama ne mozelo, epa ako ne moze od nivna strana od strana na vladata, togas ne moze ni zenenjeoti nema osnoven preduslov, za da bide covek zrel roditel prvo treba da bide zrel a za da bide zrel treba sam da si go zarabotuva lebot, vo sprotivno fuck the law!!!

ХЕХЕХЕХЕ ФАЛА ВИ МН ШТО МИ НАЈДОВТЕ РЕШЕНИЕ . )
:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

А едно малце лудо прашање....... Што е со педерите????:kesa::kesa:

Ако има демант зошто не ја заклучите или во канта да оди темава?

Ако има демант зошто не ја заклучите или во канта да оди темава?
Демантот стои уше у првиот пост со кој е отворена темава, али еве догура до 18 страни.
Како иначе луѓето ќе се забавуваат?

Демантот стои уше у првиот пост со кој е отворена темава, али еве догура до 18 страни.
Точно така.
Што па ти до толку си се скосила :)
Малку забава не е на одмет....нели ?

Adule, zlatule, sekoj proben balon stana zakon....sto te navede deka ovaa debilnost nema da bide dosega najegzoticniot zakon donesen od "narodnava" vlast?

Adule, zlatule, sekoj proben balon stana zakon....sto te navede deka ovaa debilnost nema da bide dosega najegzoticniot zakon donesen od "narodnava" vlast?
Зошто е преегзотично дури и за нив.
Законов би бил директен упад у човекови права и слобода на избор, па фамилијарниве дечки од влада и да го спомнат, ЕУ, Хелсиншки и остали, ќе ги натераат да се извинат шо уопште помислиле на него.
Грујо ја нема моќта ни шансата за да фура самоволие, ниту ќе го остават да се заигра у улога на диктатор.

Ne znam, znam deka i on kako i B.C. odveme navreme ja slusaat "Die Fahne Hoch"! I zamisljaat kako mali Dzokici deka se vladeteli i velmozi bez pardon.

Horst Wessel Lied
Die Fahne hoch die Reihen fest geschlossen
S. A. marschiert mit ruhig festem Schritt
Kam'raden die Rotfront und Reaktion erschossen
Marschier'n im Geist in unsern Reihen mit

Die Strasse frei den braunen Batallionen
Die Strasse frei dem Sturmabteilungsmann
Es schau'n auf's Hackenkreuz voll Hoffung schon Millionen
Der Tag fur Freiheit und fur Brot bricht an

Zum letzen Mal wird nun Appell geblasen
Zum Kampfe steh'n wir alle schon bereit
Bald flattern Hitler-fahnen Uber allen Strassen
Die Knechtschaft dauert nur mehr kurze Zeit

Die Fahne hoch die Reihen fest geschlossen
S. A. marschiert mit ruhig festem Schritt
Kam'raden die Rotfront und Reaktion erschossen
Marschier'n im Geist in unsern Reihen mit

Translation

Flag high, ranks closed,
The S.A. marches with silent solid steps.
Comrades shot by the red front and reaction
march in spirit with us in our ranks.

The street free for the brown battalions,
The street free for the Storm Troopers.
Millions, full of hope, look up at the swastika;
The day breaks for freedom and for bread.

For the last time the call will now be blown;
For the struggle now we all stand ready.
Soon will fly Hitler-flags over every street;
Slavery will last only a short time longer.

Flag high, ranks closed,
The S.A. marches with silent solid steps.
Comrades shot by the red front and reaction
march in spirit with us in our ranks.

ако е така државата ќе треба да отвори агенција за посредување бракови и сајт како myspace, hi5 и сл. :pos2:

Добив идеја за рекламен спот, доколку некоја влада некогаш и некаде се одлучи да примени ваков закон:

Сцена: Девојка на 28 години, седи покрај радиото и липа, солзи рони. Камерата е зумирана на солзата на образот на девојката, и полека одзумира додека во гро план не се види како момата без волја за живот плаче во својата соба.

Се затемнува кадарот и на екранот пишува: после 15 години.

Повторно истата соба, момата остарела, во собата има пајажини, се слуша следната песна:

Сите девојчиња мамо се мажија
закон нив не ги гони
а јас најмалата, најубава мома
си останав мајко без пари.

Се затемнува кадар. Нова сцена. Ѕвони ѕвонче, додека камерата е фокусирана на влезна врата во еден дом. Камерата се движи кон кваката (божем камерата ги претставува очите на домаќинот) и ја отвара. Гледа во злобното лице на порезникот кој доаѓа по месечната такса. Позади него стојат двајца џандари со пендрек во раце, малку подалеку има поп и фертилна невеста на лагер (за варијанта: инстант дигање на наталитет), а во далечината се гледа "марица". Сега камерата е на ликот на домаќинот, кој има тажна гримаса....која пополека, драмски се претвара во циничен осмех. Домаќинот започнува да вришти од смеење и среќа, крева тупаници во воздух во манир на Панчев кога им го шибна последниот пенал на Олимпик Марсеј и триумфално ја отвора вратата од домот. Порезниците гледаат бледо...како се отвора вратата се забележува фигура на жена која стои во поза во која добро се гледа свадбен прстен, а во другата рака држи некаков документ. На маицата и пишува "Just Married and knocked up".

Невестата и домаќинот заеднички ја слават победата над порезниците, играјќи ко Траволта и Оливија Њутн Џон. Камерата одзумира кадар од влезот на куќата, додека се забележува тагата на лицето на даночниците, и паѓање во несвест на инстант невестата која ја придржува попот.

Започнува Свадбен Марш во верзија на Агушеви, екранот се затемнува, музиката продолжува и се слуша длабок глас, троа попски троа презентерски кој вика:
"Прави свадба, за да не ти доаѓаат свадбари секој месец на врата"

И тука оди ударно лого на кампањата:
Невеста? Благодарам, не. Имам.

Фејдаут, крај.

Ајмо, весело.

Верувам дека по донесувањето на ваков закон, на властите би им било најдраго сите да го почитуваат испеаното од феноменалниот Јонче. Наталитет во минус, конто на Крит во плус :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom