По 1.000 денари месечно ако не сте во брак?

• Креатор на темата Креатор на темата @cool@
  • Време на започнување Време на започнување
Еве... ќе се дрзнам јас да ти одговорам:
Пошто салата ја изведуваше Борис Змејковски,уште еден проверен дпбне-овец.
Не ми е целта да ја исплукам моменталнава власт.Да не отворам уста и примери за претходните,многу се.Но глумење беспекорна влада,без гомна на газот,ми иде на нерв.Ако сакате да сме слепи,да замижеме,дај малце испаднете од политиката и погледнете одстрана објективно.Не ребрат како што сакаат и колку сакаат,а ние сме ги отвориле устите и зјапаме како мутави.
Не ме интересира политика,што сакаат нека си прават,нека се испоубијат некој ден,полесно ќе ми е.Но кога ќе видам црвен картон на мојата држава која организира европско првенство ракомет,поради прокиснат под во нова сала која чини милиони и ја отворија годинава,ми иде сите да ги задавам.
Апаши,сите до еден!

п.с. Носете ме у концентрационен логор...
шалала...
носете ме у конц.логор...
оле-оле...
у логор,у логор,у логор....
тра-ла-ла-ла-лајлала.:vozbud::vozbud::vozbud:

Јас со ММФ немам ништо.
Јас имам со владата на Гвујо тупото.
Они бараат од мене ПОВЕЌЕ данок,а со парите кои што пак ги бараат од мене плаќаат кампањи и лажат дека намалиле даноци.

Ова се вика... ФАШИЗАМ.

Ај излези од порничот во кој си влезен МОЛИМ ТЕ:nenene::nenene::nenene:

Бидејќи гледам дека Ада одговара на новинарски прашања поставени до владата,на темава,ме интересира,зошто прокисна салата Борис Трајковски?Колку чинеше „квалитетнава“ инвестиција?Колку и е рокот на траење?И зошто подот на кој треба да се игра ракомет плива во вода,денеска?
Кажав и на темата за ракометот и овде на темава за новинарски прашања:Да ти се плукнам во државата,во сите влади што биле до денес,да ти се плукнам во сите политичари кој си гледаат само за себе,а ние да се брукаме покрај нив!
Некогаш навистина се срамам од ситните души во државава,кој сакаат да заработат на било кој начин!
:)
За одговор ќе мораш да почекаш, додека да се консултирам со агитпроп бирото на дпмне :nesum:

Појма неам зашо...Ниту изигрувам потпарол. Одговарав со надеж дека ако одгворам со мој став, и мене ќе ме удостојат со одговор, како може некој да биде толку дебилен и да поверува у глупоста на темава?
Како некој може да се занимава со вакви моронски работи кога има реални проблеми?
И зошо место да диксутираме и да покренеме иницијатива за ова со салата, ние се трошиме на нечии измислени бљувотини и служиме ко рака која го дрка новинарското его?

Ај излези од порничот во кој си влезен МОЛИМ ТЕ:nenene::nenene::nenene:
Ма нема шанси !!!
Крајната сцена ми е со тоа старлетата,шимеилот...
бисексуалецот,хомосексуалецот...итн....
Гвујо тупото!

Не се откажуем ни под разно.
Ќе го тртам ... и тоа ти е.
:toe:

Абе за истиот Гвујо ти организираше протести. Што е овој чејнџ оф харт?! :kesa:
Не те играат?

:)
За одговор ќе мораш да почекаш, додека да се консултирам со агитпроп бирото на дпмне :nesum:

Појма неам зашо...Ниту изигрувам потпарол. Одговарав со надеж дека ако одгворам со мој став, и мене ќе ме удостојат со одговор, како може некој да биде толку дебилен и да поверува у глупоста на темава?
Како некој може да се занимава со вакви моронски работи кога има реални проблеми?
И зошо место да диксутираме и да покренеме иницијатива за ова со салата, ние се трошиме на нечии измислени бљувотини и служиме ко рака која го дрка новинарското его?

Мила,ако одговараше од свое име,немше да те прозвам:)Чим мене ми заличи на потпарол,што ретко влегувам во политика,сигурно и на многумина овде.
Како можам да побарам од државава да ми го врати угледот пред европскиот ракометен свет?Да ги тужиме?
И да отворам тема на која ќе се бара одговорност од инвеститорот и од финансиерот,ќе добијам политичка битка.Знаеш дека ме заболе дали тој што ја правел салата е од Вмро или од СДС.Сакам јавно плукање за оној кој го доделил тендерот за изградба и оној кој ја изградил салата.Ваков пропуст во ракометот се казнува со директен црвен картон!

Абе за истиот Гвујо ти организираше протести. Што е овој чејнџ оф харт?! :kesa:
Не те играат?
A бе за истиот тој Гвујо ја со прст не сум мрднал.
Сем ако некој не поистоветуе Македонија и Гвујо...
шо е сериозно нарушување на свеста и перцепциите.

И јок... ја нејќу да играм со нив.

A бе за истиот тој Гвујо ја со прст не сум мрднал.
Сем ако некој не поистоветуе Македонија и Гвујо...
шо е сериозно нарушување на свеста и перцепциите.

И јок... ја нејќу да играм со нив.

Epa igraj so ovie :pos2::pos2::pos2:

И сметката за тоа ти ја доставуваат на име на фирма?
И ти засметуваат според бројот на вработени колку радиодифузни такси твојата фирма треба да плати?

Радиодифузната такса во германија се плаќа по апарат, тоа значи во зависност од тоа колку тв или радиа има во деловниот простор кој е користен од фирмата заедно со бројот на радиа во службените автомобили се наплаќа за на сметката на фирмата.

месечно за само едно радио во кола чини 5 и нешто евра.

И пак ќе ти кажам овие нашиве се мала шала во однос на оданочувањето и колку даноци се наплаќаат во гермнија а да не ја спомнувам далеку поголемата контрола.

Мила,ако одговараше од свое име,немше да те прозвам:)Чим мене ми заличи на потпарол,што ретко влегувам во политика,сигурно и на многумина овде.
Како можам да побарам од државава да ми го врати угледот пред европскиот ракометен свет?Да ги тужиме?
И да отворам тема на која ќе се бара одговорност од инвеститорот и од финансиерот,ќе добијам политичка битка.Знаеш дека ме заболе дали тој што ја правел салата е од Вмро или од СДС.Сакам јавно плукање за оној кој го доделил тендерот за изградба и оној кој ја изградил салата.Ваков пропуст во ракометот се казнува со директен црвен картон!
Ако го прочита внимателно она што го пишував, ќе видеше дека појма немав од она за што збори Зевсус, па прво го потпрашав него, после прелистав на нет, и на крај си створив став. И сфатив дека Зевсус нема право за она за кое шо се буни.
Ете толку за моите когнитивни процеси и независност како мислечко битие :icon_lol:

А, за салата? Не знам бе, протестирајте, тужете, нешто. Акција. Само тоа е решение.
Али пола од народот нема снага за акција, зашо енергијата си ја ебал зборејќи за/против измислен, значи НЕПОСТОЕЧКИ закон.

И само топа ме занимаше у темева...као се луѓето толку ГЛУПИ И ПРОСТИ? А за даноци, радиодифузни такси и сл. ќе размислувам во наредна прилика, или кога ќе ме прозват од партија :icon_lol:

Радиодифузната такса во германија се плаќа по апарат, тоа значи во зависност од тоа колку тв или радиа има во деловниот простор кој е користен од фирмата заедно со бројот на радиа во службените автомобили се наплаќа за на сметката на фирмата.

месечно за само едно радио во кола чини 5 и нешто евра.

И пак ќе ти кажам овие нашиве се мала шала во однос на оданочувањето и колку даноци се наплаќаат во гермнија а да не ја спомнувам далеку поголемата контрола.

А бе за Германија и данок на седење на столче да измислиш ништо нема да речат, пошто имаат одлично организиран политички систем, и јака економија, а башка после Втора Светска Војна, Уставот им го средувал Сад...... Башка земја на сите познати филозофи,универзитети страхотни, друха планета се за нас......

не е уреду тоа шо би требало да е наопачки напраено, треба некој ехтра стимул за тие шо сакаат да бидат во заедница, пошо се шо е наметнато и тенденциозно е одбивно у најмала рука...тоа не се праи така...не барем у сложени услови како кај нас у МК.

А ако се венчаш порано, има некоја награда? Некоја донација од Грујо?:vozbud:Да речеме, да не ги спонзорира првите 1000 свадби од моментот кога ќе стапи на сила законот?

А ако се венчаш порано, има некоја награда? Некоја донација од Грујо?:vozbud:Да речеме, да не ги спонзорира првите 1000 свадби од моментот кога ќе стапи на сила законот?

Se ispotepaa koj da gi zeme parite za svadbata,pogledni sto se sluci!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom