Work and travel USA

MadA@FakA

Black&White
Член од
4 август 2006
Мислења
1.049
Поени од реакции
105
хехе епа добро де.. 35+140+12=187 (наеднаш се сметам :) )
..а во ЗИП ти кажаа дека се ВИП ? на мене ништо не ми кажаа.. :jaj:

C

cige

Гостин
А знаеш дека можеби нема да ни дадат ние да бидаме град? Треба да наведеме каде сакаме, па после ако има слободноо место, ќе може да аплицираме за таму.
Тоа е ако не можеш да се одлучиш кај ќе одиш, па ќе треба да одиш на саемот, а претходно од агенцијата ќе ти дадат да си одбереш 3 градови.

Член од
8 октомври 2009
Мислења
821
Поени од реакции
301
Тоа е ако не можеш да се одлучиш кај ќе одиш, па ќе треба да одиш на саемот, а претходно од агенцијата ќе ти дадат да си одбереш 3 градови.
Мене поинаку ми кажаа...
Еве...

Za da aplicirate za Hard Rock Cafe potrebni e da imate 19 godini . Za poveke podatoci za rabotnite ponuda mozete da poglednete vo prilog na ovoj mail. Datumite za trgnuvanje mozete da gi poglednete vo detalniot opis na rabotnata pozicija , rabotno iskustvo ne e potrebno da se pokaze. Bidejki Hard Rock Cafe e edna od VIP kompaniite koi gi nudime ovaa sezona cenata za nea e 1200 $, bidejki vie imate plateno prva rata od 150$, ke vi ostane da doplatite 1050$ kako vtora rata od programata. Pred saemot ke vi pratime na mail celosno objasnuvanje vo vrska so saemot i ke dobiete aplikacija koja ke treba da ja popolnite i da ja nosite so vas na saemot.Pretstavnikot od Hard Rock Cafe ke vi predlozi da navedete 3 lokacii na koi vie bi sakale da bidete i toj ke vidi dali e vo moznost da ve smesti vo edna od niv.

Член од
20 октомври 2009
Мислења
58
Поени од реакции
13
хехе епа добро де.. 35+140+12=187 (наеднаш се сметам :) )
..а во ЗИП ти кажаа дека се ВИП ? на мене ништо не ми кажаа.. :jaj:
И мене не ми кажаа првиот пат ама затоа вториот не заборавија :) Инаку тоа беше во декември и тогаш цената беше $1200 а наводно после нова година ќе била $1300. Е сега не знам дали си го остварија ветувањето :toe:

Член од
8 октомври 2009
Мислења
821
Поени од реакции
301
И мене не ми кажаа првиот пат ама затоа вториот не заборавија :) Инаку тоа беше во декември и тогаш цената беше $1200 а наводно после нова година ќе била $1300. Е сега не знам дали си го остварија ветувањето :toe:
А што сум јас крива што го ставиле саемот после нова година? Ахахаха е да беее, ќе им плаќам за тоа. Ма неееее:nenene:

Член од
19 декември 2010
Мислења
6
Поени од реакции
0
sto mislite za Niagara Falls, da-ne-mozebi??? ako ima nekoj info za tamu neka pise,sto i kako se desava, i moznosti za vtora rabota. fala i pozz

fearless

in Arsenal we trust!
Член од
5 јануари 2008
Мислења
1.193
Поени од реакции
185
sto mislite za Niagara Falls, da-ne-mozebi??? ako ima nekoj info za tamu neka pise,sto i kako se desava, i moznosti za vtora rabota. fala i pozz
имав другар таму оваа година, работеше у HR и си најде втора работа на паркинг поминаа топ! толку знам :D

Член од
14 јануари 2011
Мислења
262
Поени од реакции
97
Знае некој дали може да се добие J1 виза со еден или два положени предмети..од вкупно 4?
Тоа гледаат само ако си прва година на факс,ако си 2 или 3,не гледаат така.Али мислам дека 2 од 4 се малце.:toe:

C

cige

Гостин
Во коузин ми рекоа дека интервјуто за деливери во Си Исл Сити ќе биде на 14 и 15 февруари, отидов денес и ми рекоа дека е одложено за 24ти, се изнервирав, ми мириса на превара.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Во коузин ми рекоа дека интервјуто за деливери во Си Исл Сити ќе биде на 14 и 15 февруари, отидов денес и ми рекоа дека е одложено за 24ти, се изнервирав, ми мириса на превара.
Работат долги години, заминаа многу луѓе преку нив, далеку се од превара.

Член од
20 март 2009
Мислења
68
Поени од реакции
5
Работат долги години, заминаа многу луѓе преку нив, далеку се од превара.
тачно, за наром,зип и кузон знам дека се legit, за друго не гарантирам (не зимајте работа со точаци поврзана во сан франциско од ниедна агенција, слушам тие таму у СФ праеле проблеми)

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
амммм... не.. коузон работат доста долго, можеш да збориш за се друго за нив, ама дека се превара не се... бајги народ отиде преку нив... јас би посочил дека коузон ги имаат-добиваат нискобуџетните работни места, т.е. оние што помалку се плаќаат...

Ni

Член од
29 ноември 2009
Мислења
34
Поени од реакции
0
знае некој подетално што ке се случува на саемот задутре како ке идат интервјуата симултано или едно по едно мислам ке бидес во мозност кај повеке работодавци да идеш или кај ке отидеш прв и толку е
има некој за дестин ФЛ што планира да оди?

Член од
23 јули 2009
Мислења
25
Поени од реакции
6
знае некој подетално што ке се случува на саемот задутре како ке идат интервјуата симултано или едно по едно мислам ке бидес во мозност кај повеке работодавци да идеш или кај ке отидеш прв и толку е
има некој за дестин ФЛ што планира да оди?
Ако може и информација за тоа колку време ке трае предавањето и саемот отприлика

Kajgana Shop

На врв Bottom