- Член од
- 20 октомври 2009
- Мислења
- 58
- Поени од реакции
- 13
Се вработи некој во Hard Rock ?
Hebo, имаше ли интервју или не? Доцна го читам твојот коментар дека ти рекле за на 24, а мене не ме информираа за тоа. Јас аплицирав во Битола, ама мислам не би требало да има одделни термини за интервјуа, сепак преку истата агенција аплицираме.Во коузин ми рекоа дека интервјуто за деливери во Си Исл Сити ќе биде на 14 и 15 февруари, отидов денес и ми рекоа дека е одложено за 24ти, се изнервирав, ми мириса на превара.
Јас аплицирав за келнерка, прашуваат прво за искуство, поубаво е да кажеш дека си работел на едно до две места, а не на 6-7 места како некои што е очигледно дека лажат, после прашуваат што правиш во слободно време, нешто повеќе за себе да кажеш, што студираш и сл. тоа е само колку да видат дали си комуникативен и колку добро зборуваш и се снаоѓаш. Еден совет од мене-немој да бидеш многу сериозен, смеј се и делувај relaxЗнае ли некој што прашања поставуваат на интервјуто за Ice delivery?Или пак за било која работа општо што прашања поставуваат ?
Вчера добив СМС од Коузон дека интервјуто ќе биде на 02.03.2011 во 14:00h во Коузон Скопје....сеа незнам дали ќе биде за сите во ист термин....ваљда ќе те известатHebo, имаше ли интервју или не? Доцна го читам твојот коментар дека ти рекле за на 24, а мене не ме информираа за тоа. Јас аплицирав во Битола, ама мислам не би требало да има одделни термини за интервјуа, сепак преку истата агенција аплицираме.
Интервјуто за тие што имаа аплицирано во Битола, се одржа на 01.03.2011. Значи еден ден порано од тоа што ќе се одржи во Скопје. Интервјуто беше преку skype и поставуваа едноставни 4-5 прашања отприлика. Повеќето поминавме на тоа интервју со исклучок на тие што немаа никакви познавања на англиски јазик.Вчера добив СМС од Коузон дека интервјуто ќе биде на 02.03.2011 во 14:00h во Коузон Скопје....сеа незнам дали ќе биде за сите во ист термин....ваљда ќе те известат
Интервјуто за тие што имаа аплицирано во Битола, се одржа на 01.03.2011. Значи еден ден порано од тоа што ќе се одржи во Скопје. Интервјуто беше преку skype и поставуваа едноставни 4-5 прашања отприлика. Повеќето поминавме на тоа интервју со исклучок на тие што немаа никакви познавања на англиски јазик.
Да надополнам за тие што сакаат да знаат повеќе какви прашања поставуваат.
1. Дали сте запознаени за работата во Sea Isle Ice?
2. Дали знаете дека ви треба возачка дозвола од вашата држава и интернационална возачка?
3. Претходни работни искуства.
4. Нешто повеќе за образованието.
5. Нешто повеќе за вашето семејство.
6. Кога би можеле да пристигнете и почнете со работа?
Горе-долу такви прашања поставуваа, чисто колку да видат како стоиме со англискиот.
Со среќа на сите утре, се надевам ќе ја добиете работата.![]()
Луѓе слушнал некој за tobeone.org? Сакам да одам преку нив, но незнам дали се legit. Поздрав
ne e mozno stom pocnal da plaka sekako deka ke ima dogovor samo neka bara da go dobie pred da odi po viza...jas imam samo ubavo mislenje za viking najiskreno fer se stvarnoЕден мој другар цел месец чека одговор од викинг травел дали е примен во Ocean city MD и уште му немат кажано ни да ни не. До сеа 5-6 пати се јавил во агенција и цело време му викат има време бавни се тие работодавци. Можно ли е да го зафркнат и да не добие работа ?