Work and travel USA

bounty_hunter

Фатенко
Член од
13 октомври 2009
Мислења
1.268
Поени од реакции
322
Во коузин ми рекоа дека интервјуто за деливери во Си Исл Сити ќе биде на 14 и 15 февруари, отидов денес и ми рекоа дека е одложено за 24ти, се изнервирав, ми мириса на превара.
Hebo, имаше ли интервју или не? Доцна го читам твојот коментар дека ти рекле за на 24, а мене не ме информираа за тоа. Јас аплицирав во Битола, ама мислам не би требало да има одделни термини за интервјуа, сепак преку истата агенција аплицираме.

Член од
7 јуни 2010
Мислења
1
Поени од реакции
0
dobro bese imase mn narod ne podelija na grupa A i B poveketo bea denes, intervjuirani a pamal del ostanaa za utre. poz

^MooN_RideR^

Blue in HearT
Член од
20 април 2006
Мислења
853
Поени од реакции
48
Знае ли некој што прашања поставуваат на интервјуто за Ice delivery?Или пак за било која работа општо што прашања поставуваат ?

AnaMercury

Love is only a feeling...
Член од
30 декември 2007
Мислења
1.097
Поени од реакции
190
Знае ли некој што прашања поставуваат на интервјуто за Ice delivery?Или пак за било која работа општо што прашања поставуваат ?
Јас аплицирав за келнерка, прашуваат прво за искуство, поубаво е да кажеш дека си работел на едно до две места, а не на 6-7 места како некои што е очигледно дека лажат, после прашуваат што правиш во слободно време, нешто повеќе за себе да кажеш, што студираш и сл. тоа е само колку да видат дали си комуникативен и колку добро зборуваш и се снаоѓаш. Еден совет од мене-немој да бидеш многу сериозен, смеј се и делувај relax :) Јас применувајќи го сето ова си добив работа. Со среќа!

Член од
12 јуни 2008
Мислења
125
Поени од реакции
4
Hebo, имаше ли интервју или не? Доцна го читам твојот коментар дека ти рекле за на 24, а мене не ме информираа за тоа. Јас аплицирав во Битола, ама мислам не би требало да има одделни термини за интервјуа, сепак преку истата агенција аплицираме.
Вчера добив СМС од Коузон дека интервјуто ќе биде на 02.03.2011 во 14:00h во Коузон Скопје....сеа незнам дали ќе биде за сите во ист термин....ваљда ќе те известат

bounty_hunter

Фатенко
Член од
13 октомври 2009
Мислења
1.268
Поени од реакции
322
Вчера добив СМС од Коузон дека интервјуто ќе биде на 02.03.2011 во 14:00h во Коузон Скопје....сеа незнам дали ќе биде за сите во ист термин....ваљда ќе те известат
Интервјуто за тие што имаа аплицирано во Битола, се одржа на 01.03.2011. Значи еден ден порано од тоа што ќе се одржи во Скопје. Интервјуто беше преку skype и поставуваа едноставни 4-5 прашања отприлика. Повеќето поминавме на тоа интервју со исклучок на тие што немаа никакви познавања на англиски јазик.

Да надополнам за тие што сакаат да знаат повеќе какви прашања поставуваат.

1. Дали сте запознаени за работата во Sea Isle Ice?
2. Дали знаете дека ви треба возачка дозвола од вашата држава и интернационална возачка?
3. Претходни работни искуства.
4. Нешто повеќе за образованието.
5. Нешто повеќе за вашето семејство.
6. Кога би можеле да пристигнете и почнете со работа?

Горе-долу такви прашања поставуваа, чисто колку да видат како стоиме со англискиот.

Со среќа на сите утре, се надевам ќе ја добиете работата. :)

Член од
7 јануари 2011
Мислења
34
Поени од реакции
1
ЗНае некој на која страна онлајн може да се аплицира за работа на Self ? Ми треба за другарка една....ви благодарам

^MooN_RideR^

Blue in HearT
Член од
20 април 2006
Мислења
853
Поени од реакции
48
Интервјуто за тие што имаа аплицирано во Битола, се одржа на 01.03.2011. Значи еден ден порано од тоа што ќе се одржи во Скопје. Интервјуто беше преку skype и поставуваа едноставни 4-5 прашања отприлика. Повеќето поминавме на тоа интервју со исклучок на тие што немаа никакви познавања на англиски јазик.

Да надополнам за тие што сакаат да знаат повеќе какви прашања поставуваат.

1. Дали сте запознаени за работата во Sea Isle Ice?
2. Дали знаете дека ви треба возачка дозвола од вашата држава и интернационална возачка?
3. Претходни работни искуства.
4. Нешто повеќе за образованието.
5. Нешто повеќе за вашето семејство.
6. Кога би можеле да пристигнете и почнете со работа?

Горе-долу такви прашања поставуваа, чисто колку да видат како стоиме со англискиот.

Со среќа на сите утре, се надевам ќе ја добиете работата. :)

Ме прашаа само за првите две и третото беше дали има нешто мене што ме интересира...Конекцијата беше многу слаба дали 2 мин траеше интервјуто и на крајот ми вика се гледаме во Мај и толку.

Член од
8 јануари 2008
Мислења
142
Поени од реакции
10
Луѓе слушнал некој за tobeone.org? Сакам да одам преку нив, но незнам дали се legit. Поздрав

Член од
26 февруари 2011
Мислења
26
Поени од реакции
5
Луѓе слушнал некој за tobeone.org? Сакам да одам преку нив, но незнам дали се legit. Поздрав

pa tie ne li se bugarska kompanija :) so koi sorabotuvat kaj nas so viking li ?? ako se so viking super se a za legit pa sigurno se jas lani bev so viking i eve pak se spremam so niv pozz i srekno i ne mu ja misli mnogu pakuvaj se i odii nema da zazalis

Член од
4 декември 2010
Мислења
18
Поени од реакции
4
Еден мој другар цел месец чека одговор од викинг травел дали е примен во Ocean city MD и уште му немат кажано ни да ни не. До сеа 5-6 пати се јавил во агенција и цело време му викат има време бавни се тие работодавци. Можно ли е да го зафркнат и да не добие работа ?

Член од
26 февруари 2011
Мислења
26
Поени од реакции
5
Еден мој другар цел месец чека одговор од викинг травел дали е примен во Ocean city MD и уште му немат кажано ни да ни не. До сеа 5-6 пати се јавил во агенција и цело време му викат има време бавни се тие работодавци. Можно ли е да го зафркнат и да не добие работа ?
ne e mozno stom pocnal da plaka sekako deka ke ima dogovor samo neka bara da go dobie pred da odi po viza...jas imam samo ubavo mislenje za viking najiskreno fer se stvarno

Член од
26 март 2008
Мислења
81
Поени од реакции
1
Дали ќе сака некој да ги објасни сите чекори до вработување и заминување . :salut:

Kajgana Shop

На врв Bottom