ахахахха не не не... не утнав нула дека детето коа се врати едно месец дена бев пијан, му се погодило коа станал главен келнер, кај него идел цел бакшиш т.е он го распределував и знаеш македонска работа едно мене едно тебе едно мене па едно на него па едно мене па едно на неа....
)) , како што кажа им лапал некој си 50-60% од бакшишот па сеа ти види, у уса на секоја сметка се остава 15,20,25,30 % баксиш
а се работи за елетен ресторан
КАСКИНО , во една агенција незнам точно како се вика се наоѓа на 10тина метри подоле од влезот на кинг бургер или му доаѓа негде карши вулкан! прашај таму.
НЕВАДА, преку зип 100% нудат, преку други не сум сигурен али не се пали на хр, дека и за басер во самата понуда ти стои без баксиш и загарантирани саати од 35-40, повеќе од 40 не ми се верува, дека зимаат студенти повеќе за да не плаќаат overtime така да ништо посебно не е само ќе се утепуваш од работа!
Ok fala mnogu,a agencijata sto ja spomna e zip travel na maksim gorki,posle king burger,taka mislam
--- надополнето ---
ахахахха не не не... не утнав нула дека детето коа се врати едно месец дена бев пијан, му се погодило коа станал главен келнер, кај него идел цел бакшиш т.е он го распределував и знаеш македонска работа едно мене едно тебе едно мене па едно на него па едно мене па едно на неа....
)) , како што кажа им лапал некој си 50-60% од бакшишот па сеа ти види, у уса на секоја сметка се остава 15,20,25,30 % баксиш
а се работи за елетен ресторан
КАСКИНО , во една агенција незнам точно како се вика се наоѓа на 10тина метри подоле од влезот на кинг бургер или му доаѓа негде карши вулкан! прашај таму.
НЕВАДА, преку зип 100% нудат, преку други не сум сигурен али не се пали на хр, дека и за басер во самата понуда ти стои без баксиш и загарантирани саати од 35-40, повеќе од 40 не ми се верува, дека зимаат студенти повеќе за да не плаќаат overtime така да ништо посебно не е само ќе се утепуваш од работа!
Employer ID: E-103573
Employer Type: Other
Employer Region: New England
Possible Postions: 6
Job Title: Where Needed.
Work Description: You will be assigned a position based on the needs of your employer. You
should be prepared to do any or all of the following:
Kitchen/Snack Bar Help (food preparation, washing dishes, cleaning the kitchen, mopping floors,
taking out garbage), Maintenance (mowing lawns, painting, carrying heavy objects, doing repairs,
cleaning camping cabins, cleaning restrooms, raking campsites, etc.)
Uniform/Dress Code: You must maintain a neat and clean appearance at all times. You will be
provided with a shirt that you will wear as your uniform. Dark blue or tan pants and shorts are
acceptable forms of dress. No revealing clothing. Shorts must come 1/2 way down your thigh
and mini skirts are not allowed. There is no smoking or drinking allowed. Facial piercings are not
permitted.
Salary Per Hour: $7.25
Overtime Information:
Bonuses: up to an additional $1.25 per every hour worked based on performance and fulfilling
your commitment dates
Work Hours: You will usually be working 8-10 hours per day; 5-6 days per week.
Accommodation Cost: $60
Accommodation Description: Your accommodations will consist of a two-bedroom fully
furnished apartment with cable TV, a computer with internet access, and a vehicle for employee
use (international drivers license is required for each student driver). You will have use of
bicycles.
Travel Time From NYC to Job Site: 7 hours
Approximate Travel Cost: $80
Travel Mode: Bus
Description of Business: This campground is one of the region’s largest and most popular
resorts. Tucked away in the beautiful White Mountain National Forest of New Hampshire, the
campground brings the proper balance of quiet solitude and family fun to camping. Its cabins,
special RV sites, secluded tent sites, pool, playgrounds, nature trails and squeaky clean facilities
are spread out over hundreds of acres of woodland.
Description of Area: The campground is nestled in the White Mountains of New Hampshire.
The White Mountain National Forest is famous for its hiking, biking, lake and river swimming as
well as for its many tourist attractions and activities.
Work & Travel USA 2010 Potential Job Placement Job List
161 Sixth Avenue, New York, NY 10013
Tel: (212) 924-0446 Fax: (212) 924-0575
worktravel@interexchange.org
NH
Ovaa e tvojata ponuda , i kako si zadovolen ? Neli ti bese malku glupo so toa rentanje shatori ?