Фан Клуб: Милан

• Креатор на темата Креатор на темата rossonerka
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
цитат:Колку пати сте ја виделе таа сцена. Трета минута од судиското продолжение, некогаш Јувентус, а денес Милан, го губи мечот или бара некои нови судбоносни три бода, паѓа топката во шеснаесетникот и тогаш гром! Топката удрена со брзина од два и пол на час, едвај влегува преку линијата. Тргнува неговиот иритантен крик до корнер знаменцето и експлозија од одушевување.... Главниот актер, сигурно погодувате е Филипо Инзаги.

Го обожавам човеков од врвот на ножниот палец па нагоре(да го прескокнеме она:) )

Еве како Берлускони го фали Роналдињо

"Одличен Милан? Не мислам така. Мислам дека Роналдињо беше одличен" - изјави Берлускони.

А на Рони трофеите со Милан му се на прво место, а потоа Златната топка

"Најважното нешто за мене е да освојувам титули со Милан, а потоа ако ми биде доделена таква награда повторно ќе бидам среќен"- коментира Роналдињо.
"Секогаш сум бил позотивен и се надевам дека работите ќе се одвиваат добро овде. Среќен сум што ја почнав сезоната на овој начин по лошата година која ја имав во Барселона"- додаде тој.
"Сега се е подобро. Се чувствувам важен во Милан како и сите мои соиграчи"- дополни уште бразилецот.

Тешко гостовање имаме во Недела не смееме да си дозволиме уште една реми утакмица како на пример со Лече и со Торино:toe: Баш ме интересира како ќе се снајдеме без Кака на оваа утакмица...Роналдињо влага во страшна форма очекувам еден потег негов од утакмицава и да имаме водство да се надеваме на крај и позитивно за нас!!!:helou:

Абе мислам дека ќе тепаме утре...Нас ни праат проблеми Лече и сличните.... Е сеа кој состав без Кака ќе го извади Анчелоти е енигма..Најверојатно Пипо и Пато ќе бидат напаѓачи.
А со слободниве не знам што ќе правиме :) А плус коа ќе дојде Бекам?

Тежок натпревар ќе имаме во Недела со Палермо играат цврста игра не викам не но сепак Милан си фаворит и во овој натпревар се надевам дека Анџелоти ќе ги потсобере малце сите играчи и да ги стегне да не кикснуваат на зицери натпревари да ни даваат голови во 90+ ем не треба да чекаме до 80-90 да се постигне гол треба одма да стави 3 напад и да им дадеме 2-3 гола па после катаноџо може :)
Конечен резултат според мене Палермо - Милан 1:3

1:2 за милан е конечен резултат

се надевам дека ек биде така

Милан игра многу поубав фудбал од Интер,Интер многу лесно го доби Палермо да очекуваме дека и ние ке тепаме!

Не би требало да имаме големи проблем со Палермо но сигурно нема и да биде лесно. Лани на натпреварот Палермо-Милан резултатот беше 2.1. Значи не треба да се опуштаме. Мене криво ми е што нема да го имаме на располагање Кака но имаме одличен тим и се надевам на победа. Не треба да победиме него МОРА да победиме:)

Инаку Рајкард изјавил дека одсекогаш го знаел талентот на Роландињо и иако лани пад во формата според него тоа може на секој да му се случи. И бил среќен што одлично му оди во Милан.

Веројатно е среќен што е подалеку од Барселона и од ќерка му :icon_lol:

Палермо е без многу клучни играчи спрема лани и се 11то место на табелата така да очекувам да победиме конечно со многу голови разлика.

Не би требало да имаме големи проблем со Палермо но сигурно нема и да биде лесно. Лани на натпреварот Палермо-Милан резултатот беше 2.1. Значи не треба да се опуштаме. Мене криво ми е што нема да го имаме на располагање Кака но имаме одличен тим и се надевам на победа. Не треба да победиме него МОРА да победиме:)

Инаку Рајкард изјавил дека одсекогаш го знаел талентот на Роландињо и иако лани пад во формата според него тоа може на секој да му се случи. И бил среќен што одлично му оди во Милан.

Мислам дека ова последново е клучно:helou:

MILANELLO

These are the 21 called-up players of Carlo Ancelotti for the match against Palermo: Abbiati, Dida, Kalac, Antonini, Bonera, Favalli, Jankulovski, Kaladze, Maldini, Senderos, Zambrotta, Ambrosini, Cardacio, Emerson, Flamini, Pirlo, Seedorf, Inzaghi, Pato, Shevchenko, Ronaldinho.

Unavailable players: Nesta, Borriello, Gattuso

Би требале овие да бидат првите 11:

---------------Абиати------------------
Замброта-Бонера-Малдини-Јанкуловски
-----Фламини--Пирло--Амбросини------
-------------Рони--Сидорф-------------
----------------Пато-------------------

Јас се надевам дека и годинава ќе одиграат одличен натпревар како ланскиот во гости, кој иако го загубија поради и само поради катастрофалната судиска „грешка“ (условно кажано грешка, пошто грешка е нешто случајно и ненамерно).

И јас мислам дека Анчелоти ќе одигра со еден осамен напаѓач, иако дупе давам да ги видам Шевата и Пато во напад. Но по одличната и соодветно смрдливата игра на Инзаги и Шевченко на претходниот натпревар, се сомневам дека желбата ќе ми се исполни.

Како и да ги вртиме работите во игра ќе бидат Пирло, Сидорф и Роналдињо. Одлична игра загарантирана, победата зависи од ксметот. Е така.

Кака зашто не е у состав? Повреден???? И за утакмицава милсим дека многу тешко ќе биде....:toe:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom