Црвенковски го разреши Димитров

• Креатор на темата Ајсшутер
  • Време на започнување

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.564
Поени од реакции
286
А не знам дали ви текнува, имаше еден "фамозен" план со повеќе точки (враќање на старото знаме, прекинување на преговорите и уште многу други - значи е возможно) во случај Грција да стави вето. Не влеговме во НАТО ама од планот ни трага ни глас. :) Така да, нека не лаат џабе дека некој го сменил знамето и името - нека го вратат и знамето и нека излезе Македонија од ООН ако сметаат дека тогашната власт не постапила правилно.
Poln Pogodok...ako tolku im prechi znameto neka go vratat ... malku im se 64pratenici i dvotretinsko mnozinstvo?G'uevski ima mokj ama kako shto rekov nema gaz da reshi niedno od tie prashanja.

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.564
Поени од реакции
286
Јас ако те убијам, дали Бранко ќе те врати од мртвите?
P.S. Pravish losha sporedba so Smrtta i Znameto.Znameto mozhe da se smeni (samite vmrovci toa go vikaa - neli imashe nekoj plan protiv Grcite).Znameto ke sme go vratele,imeto,Aerodromot itn.

sonne

војвода
Член од
26 мај 2006
Мислења
2.664
Поени од реакции
123
Poln Pogodok...ako tolku im prechi znameto neka go vratat ... malku im se 64pratenici i dvotretinsko mnozinstvo?G'uevski ima mokj ama kako shto rekov nema gaz da reshi niedno od tie prashanja.
па на гркофилите им оди муабетот со педерите нека го покренат тоа прашање ( после и така нема да ви чини )

вас се не ви чини !

оти не помисли некој пред да го промени истото ( тогаш беше мал и твоите мислеа место тебе , сега си голем ама повторно не мислиш со вистинската глава )

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.564
Поени од реакции
286
па на гркофилите им оди муабетот со педерите нека го покренат тоа прашање ( после и така нема да ви чини )

вас се не ви чини !

оти не помисли некој пред да го промени истото ( тогаш беше мал и твоите мислеа место тебе , сега си голем ама повторно не мислиш со вистинската глава )
Kako be nas ne ni chini...Eve G'uevski ima shansa da sredi se za 1min ako saka...sho e sea problemot? Nekje? Pa neka izleze neka pokazhe gaz deka nekje da raboti a ne da se krie kako p.... pod koshula pred prozivka.

sonne

војвода
Член од
26 мај 2006
Мислења
2.664
Поени од реакции
123
Kako be nas ne ni chini...Eve G'uevski ima shansa da sredi se za 1min ako saka...sho e sea problemot? Nekje? Pa neka izleze neka pokazhe gaz deka nekje da raboti a ne da se krie kako p.... pod koshula pred prozivka.
човеку тебе ти треба нешто за смирување

оти не се проба сдс кога беше на власт ( ќе им дадеа поддршка ) или просто да не го чепкаа - тоа немаше да биде најдоброто ( одошто да кукаш ) и да продаваш скоро половни јајца ?

газ имаше бранко , кирчо , фрчко ....

колку си само генијалец ( дал ќе ти никнат рогови тогаш ) ?

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.564
Поени од реакции
286
човеку тебе ти треба нешто за смирување

оти не се проба сдс кога беше на власт ( ќе им дадеа поддршка ) или просто да не го чепкаа - тоа немаше да биде најдоброто ( одошто да кукаш ) и да продаваш скоро половни јајца ?

газ имаше бранко , кирчо , фрчко ....

колку си само генијалец ( дал ќе ти никнат рогови тогаш ) ?
Taka beshe zatoa shto SDSM go pochituvashe dogovorot od 95ta so Grcite kako i tie istoto...se dodeka ne dojde G'uevski i ja opleska krajno so potezite negovi...na primer obezglavenite bisti pred vladata i slichni gluposti.

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
А мене ми беше чуден гостинот од Америка, Италијанецот...сега кажува дека алтернативата ако не влеземе во ЕУ и НАТО е економија. ОК. Се согласувам. Ама нели се потребни странските инвестиции? Епа кој ке ти дојде тогаш кога ќе знаат дека никогаш нема да влежеш во НАТО?
Умберто Паскали алудираше дека државата треба да вложува во сопствените капацитети.

Taka beshe zatoa shto SDSM go pochituvashe dogovorot od 95ta so Grcite kako i tie istoto...se dodeka ne dojde G'uevski i ja opleska krajno so potezite negovi...na primer obezglavenite bisti pred vladata i slichni gluposti.
За лепо друштво, договорот од 95та:
1.Мени знаме бе каур, наше е тоа.
2.Ти си државјанин на Поранешна Југословенска Република Македонија

Која навреда еееј...

А обезглавените бисти пред владата знаеш ли барем од каде се?

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.564
Поени од реакции
286
За лепо друштво, договорот од 95та:
1.Мени знаме бе каур, наше е тоа.
2.Ти си државјанин на Поранешна Југословенска Република Македонија

Која навреда еееј...

А обезглавените бисти пред владата знаеш ли барем од каде се?
Pa koga e nashe shto ne go meni G'uevski mesto da ni kazhuva koj bil kriv? I shto e bitno na koe mesto pred vlada bitno tamu se kaj shto ne im e mestoto.

realen_07

Опозиционер
Член од
12 април 2008
Мислења
3.636
Поени од реакции
134
Околу темата.
Феноменален потег на Бранко.
И јас така би играл....ама уште од поодамна.
Крајно време беше.
Конечно "предавникот" се тргна на страна.
Сега ќе нема тотално никакви ингеренции за да го "продаде" името.
Кој ќе продава сега драги вмровци ?
Се чудам кон кого ли сега Никола ќе го впере прстот ??

На сто пати пружената рака од Бранко, за споделување на одговорноста....Никола сто пати одговори со популизам, иако ставовите помеѓу нив двајцата во глобала се идентични, освен околу референдумот, кој во последните настапи беше прифатлив и за Бранко.

Груевски сакаше и во наредниве неколку години да ја игра улогата на "спасител", во која воден од популистички побуди, секогаш ќе ја спасува Македонија, кога на Бранко ќе му текне да ја продаде.
Иако малку покасно, вториов ја уконта играта, па и оревот и чеканчето му ги предаде на првиот, така да му го ускрати понатамошното задоволство.

Али грујо не се дава.
Читам денес изјава од Премиерот (во некој од дневните весници) во која вели дека доколку СДСМ го прифати последниот предлог кој допрва ќе дојде, тој бил спремен да го стави на референдум, а ставот околу предлогот (за или против), ќе го соопштел пред референдумот.
Епа кај го има ова бе.
Премиер е он или што кој ... е ?

Злоупотребата на сите во државата заради неговато неспособност да превземе било каков крупен чекор, а со тоа и одговорноста за истиот... не да е очигледна, туку очи вади.

Прво ја злоупотреби глупавата опозиција, која во ситуација на зеро рејтинг, со ставови и изјави се истрчува ко прле пред магаре.
Откако ја истроши неа, предавникот го најде во Бранко.
За разлика од него Бранко има јасен став, кој и покрај критиките, има доблест јавно да го соопшти и да застане позади него.
На крај заради неговата неспособност, Никола е подготвен да го злоупотреби и народот, организирајќи му референдум, за кој шансите да не успее се еден на сто.

И не ми е јасно, до која граница уште може да оди неговата неспособност околу крупните прашања и чекори.

Нека му каже некој на дечково дека освен благодетите кои ги пружа власта, понекогаш треба и одговорност да се преземе на свој грб.
Нека му каже дека денес сме 4-ти ноември 2008-ма година, и дека ДПМНЕ е на власт а тој е Премиер.....а не 4-ти ноември 2005-та година за да изизграва опозиција.
Нека му каже дека е време за одлуки.............било какви.
И дека тој лично е најповикан истите да ги носи....а не СДСМ, Бранко или народот.

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
I da znaesh deka kje se reshi ne preku nokj ama za mesec ili dva sigurno kje se osetat efektite i standardot a ako e taka kako shto tvrdish ti shto ne se otkazhat site od EU tuku sprotivno gledaat da ispolnat se ona shto kje pobara EU od niv kako kriteriumi za pobrzo da se zachlenat vo unijata?

Pravish greshna sporedba...Makedonija e daleku od Grcija, edno ekonomski i strateshki poslaba zemja sme a drugo pak Grcija e daleku pougledna zemja chlenka vo EU i ON od koi pola unija zavisat taka da si ja imaat taa sloboda da praat shto sakaat bez da gi uslovuva nekoj.Znaesh kako vikaat pri sila nema pravdina ama G'uevski mesto reshenie inaet vodi koj iskreno kazhano ne vodi nikade osven kon izolacija ama zhalno e shto nekoj e tolku partiski zaslepen shto nemozhe da ja vidi taa razlika :)

P.S. Neam knishka od SDSM taka da batali tie tezi :)
Ти дефинитивно ништо не знаеш за ЕУ и НАТО и каок тие навистина функционираат.

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.564
Поени од реакции
286
Tochno...potpolno se soglasuvam...koga Branko pruzhi raka da se spodeli odgovornosta G'uevski vrati so carshijski muabet za toa kako Branko navodno ja kodoshel vladata na samitot vo ON.Epa G'uevski kaj tebe e stapot ...igraj go oroto do kraj...nema pomosh nema opozicija nema pretsedatel meshanje...sho kje zgotvish so Protugjer tvoe ke si bidi.Trazhili ste gledajte.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Околу темата.
Феноменален потег на Бранко.
И јас така би играл....ама уште од поодамна.
Крајно време беше.
Конечно "предавникот" се тргна на страна.
Сега ќе нема тотално никакви ингеренции за да го "продаде" името.
Кој ќе продава сега драги вмровци ?
Се чудам кон кого ли сега Никола ќе го впере прстот ??
Типично СДСМ-овско мрсомудење. Откако тотално ги разруши преговарачките позиции на Македонија и направи непоправлива штета, човекот херојски се повлече, а неговите обожаватели што му се клањаат еднаш дневно се пресреќни што нивниот идол успеал да одигра уште една мангупска финта. Ама не е важно што го губиме спорот. Важно е Никола да е тој што ќе го изгуби. Ебате тоа полтроните...

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
Никола ја има одговорноста и водењето на преговорите. Впрочем тој си стави свој шпион да гледа како преговара Димитров. Лели е така, бујрум ,седи таму и преговарај. Чим се меша кај што не треба, ај да го видиме сега него. Не може само да лапаш пи*ка ти матер 2год. да переш пари од реклами, а да не превземеш одговорност.

realen_07

Опозиционер
Член од
12 април 2008
Мислења
3.636
Поени од реакции
134
Типично СДСМ-овско мрсомудење. Откако тотално ги разруши преговарачките позиции на Македонија и направи непоправлива штета, човекот херојски се повлече, а неговите обожаватели што му се клањаат еднаш дневно се пресреќни што нивниот идол успеал да одигра уште една мангупска финта. Ама не е важно што го губиме спорот. Важно е Никола да е тој што ќе го изгуби. Ебате тоа полтроните...
Пријател....покултурно малку.
Ова е јавен форум а не биртија.
Воздржи се од пцовки.
Инаку ако си го прочитал целиот пост, ќе забележиш дека имаш одговор и на твојата поента (болдираното).

Kajgana Shop

На врв Bottom