Windows 7

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Знам дека е хардискот :) И тоа Action Center шо се појавуваше го средив, го избришав перманентно, ама несакам тоа да го избришам и тоа на тој начин оти кога ќе ставам флеш меморија нема да ја покажува.

Ај и од мене едно :drk: за позадината :)
Ај привери ги овие 2 линка, мислам ќе средиш работа :smir:
Линк 1
Линк 2

bootboy

Skopje Bootboys!!!
Член од
29 декември 2008
Мислења
624
Поени од реакции
346
Ako mozhe nekoj da mi objasni kako da namestam da pishuvam na kirilica? Mi go nema ikoncheto dole desno EN/MK i so ALT+SHIFT nesaka, a i preku Control Panel nemozham da se snajdam. Slozheno mi izglea ova za mene nekako...
Fala odnapred.

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
control panel - clock, language and region - change display language - change keyboards - најди мак. јазик

POS-51

Infinity Driver
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.411
Поени од реакции
445
Погледнете го мојот нов десктоп win 7...

POS-51

Infinity Driver
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.411
Поени од реакции
445
Искористување на процесорот: 80% работејќи ништо. Well done noob. :bravo:
другарче пробај инсталира Camtasia Studio 7 на dual core 1.6 e2140 и пробај да го снимаш десктопот, па кажи ми колку ќе ти го искористува процесорот. Пробај само и пиши ми важи ?

Shity User Name

Is Shitty
Член од
24 декември 2010
Мислења
83
Поени од реакции
8
Ако ставам Windows 7 64 bit на XP 32 bit ке треба да ги бришам програмите и останати фајлови во D или немора?

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Ако ставам Windows 7 64 bit на XP 32 bit ке треба да ги бришам програмите и останати фајлови во D или немора?
Мислам дека ќе треба се....има посебни програми што работат на 32 и 64 .... Мислам на програми , а на слики , музика ова-она не :smir:

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
другарче пробај инсталира Camtasia Studio 7 на dual core 1.6 e2140 и пробај да го снимаш десктопот, па кажи ми колку ќе ти го искористува процесорот. Пробај само и пиши ми важи ?

не ве разбирам што значи тоа за процесорот?

меен ова ми го покажува

не чини 100% што го искористува?

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
не ве разбирам што значи тоа за процесорот?

меен ова ми го покажува

не чини 100% што го искористува?
На десктоп така оставен компјутерот седи со 100% процесор искористеност значи нешто не е во ред, Што би направил ти ако цело време е на 80 - 100 % а седиш на десктоп без никакво работење и да сакаш да приклучиш некој игра да речеме, Што би останало за играта од процесор? - Ништо, Тебе ова цело време ти е или на период некој ???

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
На десктоп така оставен компјутерот седи со 100% процесор искористеност значи нешто не е во ред, Што би направил ти ако цело време е на 80 - 100 % а седиш на десктоп без никакво работење и да сакаш да приклучиш некој игра да речеме, Што би останало за играта од процесор? - Ништо, Тебе ова цело време ти е или на период некој ???

цело време/ што е проблемот?

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
цело време/ што е проблемот?
Охооо е што имаш правено цело време шо е??? вака Дај скриншот од сите процеси во Task Manager да видам што ти зема 100% процесор, јас не знам како работиш ти со цело време 100% искористеност....:toe:

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Охооо е што имаш правено цело време шо е??? вака Дај скриншот од сите процеси во Task Manager да видам што ти зема 100% процесор, јас не знам како работиш ти со цело време 100% искористеност....:toe:

да не имам некој хакер?

--- надополнето ---

фала друже најдов што е, некоја алтка за помош на виндовсот иобит таа зафаќала многу простор ја сиклуцив и одма цпу падна на 0.9%

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Во овој случај од процесоро највеќе ти зема како што гледам UPDATE на Advanced SystemCare PRO 3 и тоа трае неколку минути, потоа процесорот треба да се врати на нормала, ... ај види и кажи.... Ова што го гледам е Оправдано да зема 100% затоа што станува збор за Update на заштитните дефиниции на Антивирусот...:smir:

А Firefox највеќе РАМ зема се гледа горе....Затоа не ја користам неа, OPERA ми е совршенство....

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Во овој случај од процесоро највеќе ти зема како што гледам UPDATE на Advanced SystemCare PRO 3 и тоа трае неколку минути, потоа процесорот треба да се врати на нормала, ... ај види и кажи.... Ова што го гледам е Оправдано да зема 100% затоа што станува збор за Update на заштитните дефиниции на Антивирусот...:smir:

А Firefox највеќе РАМ зема се гледа горе....Затоа не ја користам неа, OPERA ми е совршенство....
да да видов и го избришав одма програмот, а сум користел опера и викаш боље е?

Kajgana Shop

На врв Bottom