-={K-O-R-U-N}=-
Wanna play a game?
- Член од
- 14 февруари 2007
- Мислења
- 13.045
- Поени од реакции
- 3.301
Прочитај ми го пак прашањето. Никаде не те прашав дали ти е лиценциран.licenciran mi e Windowsot i update mi naprai zavcera :S
Прочитај ми го пак прашањето. Никаде не те прашав дали ти е лиценциран.licenciran mi e Windowsot i update mi naprai zavcera :S
windows 7 ultimate, finalna verzijaПрочитај ми го пак прашањето. Никаде не те прашав дали ти е лиценциран.
znam deka moze taka ama mene poentata mi e dali moze nekako da se popravi toa a ne da se izbriseАко само тоа ти смета што ти се појавува, а се друго си работи како што треба (т.е. батеријата ти трае 1-2 саати) тогаш направи го ова за да не ти се појавува тоа никаквото:
1. Оди во Device Manager
2. Отвори го тоа Batteries
3. Напрај му UNINSTALL или DISABLE на тоа Microsoft ACPI Compliant Control Method Battery
4. Нема да се појавува веќе тоа да ти кажува дека треба да смениш батерија
5. Нема ни да знаеш уште колку време имаш од батеријата
во биосот каде што ти се подесувањата за хард дискот, намести го да работи како IDE сега ти е AHCI затоа ти јавува дека нема хард диск кога ставаш XP.Да прашам ако некој знае имам вин 7 сакам да си ставам ХР сега знам дека треба downgrade да се прави бидејки 7 е упдате на ХР и виста е сега проблемот е што јас не знам како да го направам тој даунгрејд... кога ставам ХР цд боот и вели дека демек нели немам хард дист тоа е поради таа причина зошто треба даунгрејд ве молам за помош
за многу лаптопи, има печови од самитре прозводители за батериите, многу веројатно е дека треба да го инсталираш, а за да го симнеш оди на официјалната страна на производителот, најди со го моделот, влези за симнување драјвери и побарај што се има апдејти за батерјата. некаде е windows закрпа, некаде е FLASH за под DOS. Во секој случај ќе најдеш решениеznam deka moze taka ama mene poentata mi e dali moze nekako da se popravi toa a ne da se izbrise
go najdov resenieto ) izbrisav system registry so Windows 7 manager i se sredi se ))во биосот каде што ти се подесувањата за хард дискот, намести го да работи како IDE сега ти е AHCI затоа ти јавува дека нема хард диск кога ставаш XP.
--- надополнето ---
за многу лаптопи, има печови од самитре прозводители за батериите, многу веројатно е дека треба да го инсталираш, а за да го симнеш оди на официјалната страна на производителот, најди со го моделот, влези за симнување драјвери и побарај што се има апдејти за батерјата. некаде е windows закрпа, некаде е FLASH за под DOS. Во секој случај ќе најдеш решение
start, пиши services.msc па стисни ентерДоле ми дојде порака (Solve PC issues: 1 important message) и вика дека Windows Security Center Service is turned off.
Стискам Turn on now и ми дава порака The Windows Security Center service can't be started.
Како да го пуштам?
Прати ми Е-Маил адреса по ПП....:smir:Дечки ај мала помош...го форматирав комот и наново го исталирав 7цата(ultimate)...и ми се напраи црн екранот(бара активација)...ама минатиот пат со тоа програмче(windows7loader) што успеав сега нејќе...така да де ако сакате дајте ми совет(линк) преку пп,за да знам како да го управам,пошто цел интернет го пребарав и никако да најдам нешто што не е полно со вируси!!!
благодарам однапред:salut:
Абе хахаха прочитај уште еднаш сакам да си ставам ХР а веќе имам 7Што збориш бре? Или уште поточно, кој те исполажал???
Најубаво да си направиш формат со бутабилно цеде од Windows 7 па да си ставиш Windows 7.
Ај жити мене кажи зошто па баш е-маил...ај да ми пратиш линк те разбирам преку пп...ама зошто па маил???(оти сепак сумњиво ми е,како сакаш сфати ме)Прати ми Е-Маил адреса по ПП....:smir:
Не сум матен тип бе хххх .... Ќе ти пуштав на Е-маил активатор.....ама како и да е провери ППАј жити мене кажи зошто па баш е-маил...ај да ми пратиш линк те разбирам преку пп...ама зошто па маил???(оти сепак сумњиво ми е,како сакаш сфати ме)
Ајде чекам да ми пратиш по пп:salut:Не сум матен тип бе хххх .... Ќе ти пуштав на Е-маил активатор.....ама како и да е провери ПП
Ае сеа има...Најглуп сум....Сам си ја испратив пораката....Ајде чекам да ми пратиш по пп:salut: