Windows 7

L

Liberation

Гостин
Да не ти е сјебан хардот или цедето?

1. Пробај со друго CD со понова инсталација од Windows
2. Извади ги каблите од цедеромот и од хард дискот и врати ги пак, убаво.
Правев некој скен на меморијата (не знам дали е тоа ХДД?), стоеше демек нема најдено проблеми. Можно ли е некаде да проверам?
А ова со каблите... треба да го рзглобам лап-топот? Пошто појма немам од тоа, најарно на доктор за компјутери да го носам :)

Фала сепак.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
како може во папката програм фајлс да видам папка која со мое кликање направив да е невидлива. покушаав да напрвавам екстрат на винрар документ во програм фајлс ама документите не беа вдиливи и кликав негде да ги направам видливи аам направив папакта да ја снема и сега сакам да обратно да ја видам за да ја зибришам.

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.593
Поени од реакции
14.409
како може во папката програм фајлс да видам папка која со мое кликање направив да е невидлива. покушаав да напрвавам екстрат на винрар документ во програм фајлс ама документите не беа вдиливи и кликав негде да ги направам видливи аам направив папакта да ја снема и сега сакам да обратно да ја видам за да ја зибришам.
Control Panel - Folder Options - View и одбери таму Show hidden files, folders and drives.

L

Liberation

Гостин
Да не ти е сјебан хардот или цедето?

1. Пробај со друго CD со понова инсталација од Windows
2. Извади ги каблите од цедеромот и од хард дискот и врати ги пак, убаво.
Password-от за HDD да не има некоја врска што го прекинува форматирањето?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Правев некој скен на меморијата (не знам дали е тоа ХДД?), стоеше демек нема најдено проблеми. Можно ли е некаде да проверам?
А ова со каблите... треба да го рзглобам лап-топот? Пошто појма немам од тоа, најарно на доктор за компјутери да го носам :)

Фала сепак.
Ако имаш лаптоп, тогаш ништо од каблите :)
Тоа меморијата што си ја проверил, тоа е РАМ, нема врска со хардот.

Пробај си со друго DVD

--- надополнето ---

Password-от за HDD да не има некоја врска што го прекинува форматирањето?
Нешто си збунет или неискусен со форматирање/инсталирање.

Според сликите, ти СИ ГО ПОМИНАЛ ДЕЛОТ СО ФОРМАТИРАЊЕ (ако воопшто си форматирал) и ти се укочува на КОПИРАЊЕ ФАЈЛОВИ / ИНСТАЛИРАЊЕ

Ако не си сигурен што точно правиш и по кој редослед или дали изоставуваш нешто или не, викни некој поискусен.

L

Liberation

Гостин
-={K-O-R-U-N}=- напиша:
Нешто си збунет или неискусен со форматирање/инсталирање.

Според сликите, ти СИ ГО ПОМИНАЛ ДЕЛОТ СО ФОРМАТИРАЊЕ (ако воопшто си форматирал) и ти се укочува на КОПИРАЊЕ ФАЈЛОВИ / ИНСТАЛИРАЊЕ

Ако не си сигурен што точно правиш и по кој редослед или дали изоставуваш нешто или не, викни некој поискусен.
:) Скраја да е, барем 20 пати сум форматирал пц со ХР и ништо вакво не ми се десило. Ова седумката уште поедноставно е, ама ете се прекинува.
Има шанси да е до хард дискот :(

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
:) Скраја да е, барем 20 пати сум форматирал пц со ХР и ништо вакво не ми се десило. Ова седумката уште поедноставно е, ама ете се прекинува.
Пробај вака:

1. Избриши ги сите партиции (ако немаш податоци кои ти требаат)
2. Подели си партиции по желба
3. Ако си направил повеќе од една партиција, форматирај ги двете
4. Одбери ја првата (C:) за инсталација на Windows 7
5. Ако пак ти закочи на исто место, МЕЊАЈ ЦЕДЕ!

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Другар го имаше истиот проблем, но тоа беше затоа што немаше доволно место на хард дискот, така да направи го тоа што ти рече Корун, избриши ги партициите и направи нови.

M

MacedoniaGirl

Гостин
Ја симнувам серијата Los Serrano, се симна еден part, пробувам да ја extract-ирам ама ми се појавува ова:

Втор пат вака ми прави, првиот пат го избришав и пак го симнав не бре не бива :zid:
Други работи кога симнувам се си е во ред, имам симнувано и филмови и игри, вака ми прави само на оваа серија. Знае ли некој што е проблемот?

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.593
Поени од реакции
14.409
Ја симнувам серијата Los Serrano, се симна еден part, пробувам да ја extract-ирам ама ми се појавува ова:

Втор пат вака ми прави, првиот пат го избришав и пак го симнав не бре не бива :zid:
Други работи кога симнувам се си е во ред, имам симнувано и филмови и игри, вака ми прави само на оваа серија. Знае ли некој што е проблемот?
Ако те сфатив баш најдобро што ти е проблемот, ти бара да ги симниш сите part-ови, сега баш го прашав чичко Гугл, од кај што си симнувала има 8 part-ови за оваа серија, треба сите да ги симниш па после да ги отпакуваш.

Член од
18 април 2007
Мислења
372
Поени од реакции
32
Ти требаат сите делови (PART) за да ги распакува!!

Shity User Name

Is Shitty
Член од
24 декември 2010
Мислења
83
Поени од реакции
8
Мислам дека ќе треба се....има посебни програми што работат на 32 и 64 .... Мислам на програми , а на слики , музика ова-она не :smir:
Значи можам да инсталирам Windows 7 без да правам формат на D така?

Kajgana Shop

На врв Bottom