Здраво... Пред околу 3-4 месеци го инсталирав windows 7ката. Супер OS ме бендиса ама има еден проблем.. Барав на интернет и видов дека и други се соочиле со овој проблем во Виндоус 7, ама никаде не најдов како да го решам тој проблем... Вака... Звукот се си е во ред.. Можам да слушам музика и се друго... Но има кај некои игри не се слуша звук...(кај некои, на пр. Left 4 dead, Silent hill 5, Avatar, Serious sam и др.)... Во тие неколку воопшто не се слуша звук.. Па си реков да се обратам тука на кајгана, ако знае некој да ми каже каде е проблемот и како да го решам.. Поздрав..
Има две можни решенија за проблемов.
Прво, стисни "Start", и во полето за Run/Search пиши Windows Update. Стисни го икончето што ќе ти се појави под "Programs". Доколку сите "Important updates" се симнати, тогаш во ред. Доколку не се сите, симни ги, инсталирај ги и рестартирај го компјутерот. Ако сеуште немаш звук во игрите, направи го следново.
Прво, инсталирај ги сите Realtek драјвери, доколку ги немаш. Симни ги
ТУКА.
Следно, оди во Start > Control Panel > Sound (во classic view). Потоа оди во "recording" табот. Во празното место ќе стиснеш десен клик и ќе отидеш "Show disabled devices". Би требало да се појави уште еден device наречен "Stereo Mixing". Стисни му десен клик и кликни "Enable".
После ова би требало да имаш звук во игрите.