Windows 7

Член од
15 март 2010
Мислења
5.869
Поени од реакции
6.383
порано можеби го подигаше од hibernate или од sleep
Не друже, нормално трн оф трн он не го ставам на слип никогаш...:toe:

Еве сега му броев,
Значи го уклучувам
на почеток бело на црно му треба 40 секунди за да се појави логото стартинг виндоус па таму стои 35 секунди па ми се појавува лог ин со пасвордот па му треба 20 секунди за да ми ја регистрира тастатурата и маусот за да можам да внесам пасворд. значи се на се 1мин и 40сек се подига до пред вчера се подигаше максимум да бече 40 секунди се на се значи 1 минута нее којзнае што ама ме плаши ништо не сум чепкал.....:toe:

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Здраво имам мал проблем- Нов компјутер со свежо инсталиран windows 7 ultimate 64 bit. 2 недели немав никаков проблем се подигаше за 5 секунди,од вчера додека да се подигне му треба 1-2 минути, до што може да е проблемот??? од кога ке се подигне нема никаков проблем се е супер брзо, АВГ не регистрира вируси или слично....:toe: помош????
Ај пробај извади го кабелот што ти оди во мрежната.

Значи да имаш приклучено најосновно: тастатура, маус, монитор.... толку. Пробај стартувај го и види.

Ако не, напрај си систем ристор, мора нешто да си инсталирал/избришал како што не треба.

Член од
2 ноември 2008
Мислења
146
Поени од реакции
15
Тие со Celeron процесор со малку кеш воопшто нека и не се трудат кај седмицата, додека не допрат до појак процесор нека си користат XP!

Член од
15 март 2010
Мислења
5.869
Поени од реакции
6.383
Ај пробај извади го кабелот што ти оди во мрежната.

Значи да имаш приклучено најосновно: тастатура, маус, монитор.... толку. Пробај стартувај го и види.

Ако не, напрај си систем ристор, мора нешто да си инсталирал/избришал како што не треба.
Еј мамему,камерата ми оди во мрежната ја исклучив како шо ми кажа .....,се подигна за 10 секунди:vozbud:....мајке му шо и е на камерата зошто го кочи системот??? ....
Фала ти многу Корун :smir:

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Еј мамему,камерата ми оди во мрежната ја исклучив како шо ми кажа .....,се подигна за 10 секунди:vozbud:....мајке му шо и е на камерата зошто го кочи системот??? ....
Фала ти многу Корун :smir:
Пробај најди си најнов драјвер за мрежната.

D

DartWader

Гостин
Тие со Celeron процесор со малку кеш воопшто нека и не се трудат кај седмицата, додека не допрат до појак процесор нека си користат XP!
Јас имам Celeron 3.2 ghz со 128 кб кеш , па ми лета побргу од xp.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
Здраво... Пред околу 3-4 месеци го инсталирав windows 7ката. Супер OS ме бендиса ама има еден проблем.. Барав на интернет и видов дека и други се соочиле со овој проблем во Виндоус 7, ама никаде не најдов како да го решам тој проблем... Вака... Звукот се си е во ред.. Можам да слушам музика и се друго... Но има кај некои игри не се слуша звук...(кај некои, на пр. Left 4 dead, Silent hill 5, Avatar, Serious sam и др.)... Во тие неколку воопшто не се слуша звук.. Па си реков да се обратам тука на кајгана, ако знае некој да ми каже каде е проблемот и како да го решам.. Поздрав..
Има две можни решенија за проблемов.

Прво, стисни "Start", и во полето за Run/Search пиши Windows Update. Стисни го икончето што ќе ти се појави под "Programs". Доколку сите "Important updates" се симнати, тогаш во ред. Доколку не се сите, симни ги, инсталирај ги и рестартирај го компјутерот. Ако сеуште немаш звук во игрите, направи го следново.
Прво, инсталирај ги сите Realtek драјвери, доколку ги немаш. Симни ги ТУКА.
Следно, оди во Start > Control Panel > Sound (во classic view). Потоа оди во "recording" табот. Во празното место ќе стиснеш десен клик и ќе отидеш "Show disabled devices". Би требало да се појави уште еден device наречен "Stereo Mixing". Стисни му десен клик и кликни "Enable".

После ова би требало да имаш звук во игрите.

-IVANA-

Lady Marmalade
Член од
26 август 2008
Мислења
278
Поени од реакции
1
Mozel li nekoj da mi pomogne da najdam windows 7 skin za xp?

Член од
6 септември 2008
Мислења
1.049
Поени од реакции
367
Mozel li nekoj da mi pomogne da najdam windows 7 skin za xp?
Ќе ти дадам совет немој да ставаш било каков друг скин на Windows XP бидејќи самиот оперативен систем скинот го третира како вирус. Јас порано кога користев ХР му ставав Vista скин се беше тип топ по изглед но после некое време ми го забави, почнаа да се појавуват некој грешки и на крај морав да го форматирам...но ако сакаш да го пробаш еве овде имаш голем избор http://www.deviantart.com/#order=9&q=windows+7+skins+for+xp :helou:

Е

експерт

Гостин
Немојте да ги инсталирате апдејтите

KB980408
KB975496
KB976422

Ги инсталирав и имав проблеми со драјверите, при стартување не пронаоѓаше драјвери за многу елементи, ги анинсталирав апдејтите и сега е во ред.

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.161
Поени од реакции
5.940
Немојте да ги инсталирате апдејтите

KB980408
KB975496
KB976422

Ги инсталирав и имав проблеми со драјверите, при стартување не пронаоѓаше драјвери за многу елементи, ги анинсталирав апдејтите и сега е во ред.
И јас ги инсталирав. Вчера излегоа, ама до сега немав некои проблеми... Не знам тебе што проблеми ти правеле :toe:
Ако имам и јас некои проблеми ќе пишам.

Е

експерт

Гостин
И јас ги инсталирав. Вчера излегоа, ама до сега немав некои проблеми... Не знам тебе што проблеми ти правеле :toe:
Ако имам и јас некои проблеми ќе пишам.
не ми ги препознаваше драјверите од телефонот, од блутуот, не ми работеше глувчето ...

Kajgana Shop

На врв Bottom