Ракометната репрезентација на Македонија (мажи)

^Capo^

Креативец во движење:)
Член од
18 февруари 2006
Мислења
2.752
Поени од реакции
285
Очај, беда, мизерија!

На полувреме напуштив сала!

Што е со Лазаров млаџи? :)

пм=MGLpM

Stelar
Член од
11 декември 2009
Мислења
1.409
Поени од реакции
3.318
Na vlez im dale lokum, vo cenata bila vklucena i uzinka.. :)) pa zatoa ne mozat da navivaat..

Mojsoski krajno razocaruva, ne samo na ovaa utakmica, vo posledno vreme nesto ic ne go biva ne mu odi.... i mnogu mi odi na zivci radi toa, dvajcata so brat mu se krajno neodgovorni da ne recam i nesposobni... Nema so da se komentira ova e dno :kesa:

Член од
14 март 2010
Мислења
16.988
Поени од реакции
16.426
Се радуваме на пораз на Босна, а не се гледаме ние колку сме очајни.
Иронија.
И да, поеќе аплауз доби Естонија, отколку нашата репрезентација (не дека заслужија), ама сепак поддршка треба и навивање без разлика дали губиме или водиме.

П

Паспарту

Гостин
Науче денес КАМЕН,не знае кај се наоѓа..изгубен е тотално...
Имав напишано во еден од моите претходни постови....
Наумче добива голем слободен простор кога е Кире на терен,без него се губи...
Нема со кој да игра...
Е па да го имам еден Кире Лазаров покрај мене и јас ќе пуцам и ќе давам по некој гол...
Секоја чест на квалитетот на Мојсо,но сепак не е Кире Лазаров....

П.С.Во право си за условите во другите сали..
Салата во Охрид е нешто посалам,и Кавадарци не е лоша,се друго мизерија....
Тука државата е крива...
Повеќето сали се во сопственост на ЈПССДП,денар не се вложува таму....пропаѓаат...
Многу ми е криво за овој меч...шо салата во Битола не е како шо треба...
Тука два пати ги изгоревме Унгарците,ама тоа помина...
Очекував ваква атмосфера,затоа ми беше постот околу навивачите...
Нема навивачи кои ќе ја подигнат атмосферата.....да се организираа Комити пак ќе имаше јака атмосфера...вака театар....:zid:
Од семкарите се виде епилогот....
Им фалат само од оние реквизитите за шлапкање,како во Бундес Лига...:kesa:
Точно! Во Битола треба салата од корен да се менува и тоа што побрзо, барем да се овозможи на помладиве подобар развој, зашто како што тргнала работава не ни е баш сјајна иднината во ракометот (и машкиот и женскиот).

Во Охрид сме играле и таму атмосферата е налик на оваа од денеска...

Политика како политика, пред избори се, после избори ништо, далеку сме ние и од банана држава. Битно имаме споменици од неколку милиони евра (кои заедно не вредат ни 10% од платената сума), а децава играат фудбал и ракомет пред зграда...

Член од
12 јуни 2008
Мислења
5.227
Поени од реакции
974
Кога сме веќе кај спортските сали, погледнете ја салата во Радовиш

Значи РК РАДОВИШ кога треба да игра на домашен терен, игра во с.Василево.

пм=MGLpM

Stelar
Член од
11 декември 2009
Мислења
1.409
Поени од реакции
3.318
Bravo za Filip Lazarov!!!!

Onaj kamenon Naumce neka se frli negde, neka se otkazi od rakometot, mu go drzi mestoto na nekoj so znaj barem topka da vodi!!!!!

Член од
14 април 2010
Мислења
4.701
Поени од реакции
6.087
jas sepak mislam deka denes se krivi igracite na metalrug denes isto kako da igrase metalrug ne igraa nikakva odbrana i tuka nema opravduvanje kire deka go nema poso i taka kire ne igra odbrana najdobriot igrac denes e borko eden e od vardar ama vreden drugive plavo bli pederi se setaa po teren

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.015
Поени од реакции
5.680
Значи дочекавме време и Филип Лазаров да не спасува од срамови :)

П

Паспарту

Гостин
Се радуваме на пораз на Босна, а не се гледаме ние колку сме очајни.
Иронија.
И да, поеќе аплауз доби Естонија, отколку нашата репрезентација (не дека заслужија), ама сепак поддршка треба и навивање без разлика дали губиме или водиме.
Тоа е трагичното друже, ние (МАКЕДОНЦИТЕ) се водиме според онаа поговорка спротивна на оригиналот: 'Се што можеш денес, остави за утре'. Така и во ракометов, зашто сега да се трудат, кога може се да се решава во последни 5 минути. Досега тоа многу пати не удрило по глава, да се надеваме дека нема да биде така во овие квалификации, бидејќи со оглед на темпото на развој на нашиот ракомет, ништо чудно првенството во Србија да ни е последна шанса во блиска иднина за некој континентален настап. Очекував да докажат дека можат и без Кире, очекував премногу и од Наумче и очигледно многу згрешив. Никој немаше денес да им замери доколку одиграа борбено и изгубеа, но да изгубиш без да покажеш ниту најмала желба за играње и надигрување е рамно на КАТАСТРОФА! Јас да се прашувам, сите до еден би ги казнил, не смее вака да си поигруваат со националниот дрес. Унгарија се прошета тука во стилот Veni Vidi Vici, па како што кажав, нивниот економ ќе нема потреба ниту да ги пере дресовите :)

Наместо да решиме се уште сега, па после да ги искористиме следните натпревари за воигрување и испробување на некои варијанти, ние до последен момент ќе треба да се потиме.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
ПА еве и ШУНДОВСКИ дава изјава на крај ќе решава со Босна??? Како бе на крај да решава со Босна кога пред тоа има пак клучна утакмица во Естонија? Со ваков приод ова ни се случува ќе биде срам ако не се пласираме.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.988
Поени од реакции
16.426
Значи дочекавме време и Филип Лазаров да не спасува од срамови :)
Се осеќа играњето во Пелистер :pos:

И зошто не игра Раде Стојановиќ?
Се откажа дефинитивно од репрезентација или има несогласувања?

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Добро битно не се обрукавме а и за публиката барем малку ракомет погледнаа на крајов.Како што кажав барем зицерите и пеналите да ги дадеа не викам дека ќе победиме,и тие се опуштија во второ,но барем ќе беше до негде неизвесно и интересно за гледање.Разбирам дека сме таков менталитет и наместо да го обезбедевме пред наша публика ЕП,ќе се тепаме мачиме во Талин со не така наивната репрезентација на Естонија.Можеби и неиграњето на Кире беше преголем притисок за нашите играчи,но има доста искуство кај нив кои не требаше да ја разочараат македонската јавност.
Чудо фокава се разигра денеска,не знам што му стана :),но едно е важно,во МКД има многу подобри таленти од ЛАјнов,Митков,Стоилов итн.
За пласманот веќе знаеме нема потреба од коментирање.САМО ОЗБИЛНО ПОНАТАКА.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.070
Поени од реакции
74.752
Ајде, ајде доста урлате. Изгубиле, изгубиле тоа е...
Среќа што ни се падна оваа група, па може да се коцкаме. Унгарија нема да дозволи да киксне никаде, а најмалку во Босна. Ако се сеќавате кога играа бараж, публиката во Сараево незадоволна од резултатот почна да гаѓа со се и сешто и ја прекина утакмицата. Сигурно нема да дозволи Унгарија да загуби таму, а и настрана од тоа, се класи подобри од нив. Плус како што разбрав Босанциве скоро и се откажаа, не им ни играат појаките играчи. Победи со Босна и Естонија и 100% сме на европското. Па дури и со една победа и нерешено ќе влеземе, ако ни се погодат резултатите. Па дури и со победа и пораз ќе влеземе, ако Унгарија ги победи сите, Босна ја тепа дома Естонија, а ние ја тепаме дома Босна. Тогаш во Естонија и милијарда разлика да загубиме пак ќе се пласираме. Не треба да се нарушува атмосферата. И друг пат Унгарија не плескала како мали деца...
За атмосферата, нашиот став како група е дека на репрезентација нема да се оди се додека не се смени односот на федерациите во македонија. Има мини договор меѓу сите групи, ама некои некогаш не го пичитуваат. И покрај тоа наши членови редовно присуствуваат на утакмиците ама не организирано, а така атмосфера неможеш да кренеш...

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.015
Поени од реакции
5.680
Најјак гол на Филип му беше тој во стилот на Кире :pos: Сеа без зезање, јас цело време трубам дека има капацитет „детево“, а по ова што го видов денес не ми е јасно зошто не добиваше шанса и во Металург кога таму имаат срање леви бекови, т.е. цело време играат со два средни.
Инаку го глеав само второто полувреме и не ми е јасно како можевме толку лошо да играме во одбрана. Секогаш одбраната ни била подобра страна.
Инаку не треба пред време да се радуваме на поразот на Босна, сеуште не сме играле во Естонија...

Член од
14 март 2010
Мислења
16.988
Поени од реакции
16.426
За атмосферата, нашиот став како група е дека на репрезентација нема да се оди се додека не се смени односот на федерациите во македонија. Има мини договор меѓу сите групи, ама некои некогаш не го пичитуваат. И покрај тоа наши членови редовно присуствуваат на утакмиците ама не организирано, а така атмосфера неможеш да кренеш...
Навивате за ебаната ни федерација или за Република Македонија, или партиски пиончиња сте и вие?

Kajgana Shop

На врв Bottom