Точно! Во Битола треба салата од корен да се менува и тоа што побрзо, барем да се овозможи на помладиве подобар развој, зашто како што тргнала работава не ни е баш сјајна иднината во ракометот (и машкиот и женскиот).Науче денес КАМЕН,не знае кај се наоѓа..изгубен е тотално...
Имав напишано во еден од моите претходни постови....
Наумче добива голем слободен простор кога е Кире на терен,без него се губи...
Нема со кој да игра...
Е па да го имам еден Кире Лазаров покрај мене и јас ќе пуцам и ќе давам по некој гол...
Секоја чест на квалитетот на Мојсо,но сепак не е Кире Лазаров....
П.С.Во право си за условите во другите сали..
Салата во Охрид е нешто посалам,и Кавадарци не е лоша,се друго мизерија....
Тука државата е крива...
Повеќето сали се во сопственост на ЈПССДП,денар не се вложува таму....пропаѓаат...
Многу ми е криво за овој меч...шо салата во Битола не е како шо треба...
Тука два пати ги изгоревме Унгарците,ама тоа помина...
Очекував ваква атмосфера,затоа ми беше постот околу навивачите...
Нема навивачи кои ќе ја подигнат атмосферата.....да се организираа Комити пак ќе имаше јака атмосфера...вака театар....:zid:
Од семкарите се виде епилогот....
Им фалат само од оние реквизитите за шлапкање,како во Бундес Лига...:kesa:
Тоа е трагичното друже, ние (МАКЕДОНЦИТЕ) се водиме според онаа поговорка спротивна на оригиналот: 'Се што можеш денес, остави за утре'. Така и во ракометов, зашто сега да се трудат, кога може се да се решава во последни 5 минути. Досега тоа многу пати не удрило по глава, да се надеваме дека нема да биде така во овие квалификации, бидејќи со оглед на темпото на развој на нашиот ракомет, ништо чудно првенството во Србија да ни е последна шанса во блиска иднина за некој континентален настап. Очекував да докажат дека можат и без Кире, очекував премногу и од Наумче и очигледно многу згрешив. Никој немаше денес да им замери доколку одиграа борбено и изгубеа, но да изгубиш без да покажеш ниту најмала желба за играње и надигрување е рамно на КАТАСТРОФА! Јас да се прашувам, сите до еден би ги казнил, не смее вака да си поигруваат со националниот дрес. Унгарија се прошета тука во стилот Veni Vidi Vici, па како што кажав, нивниот економ ќе нема потреба ниту да ги пере дресовитеСе радуваме на пораз на Босна, а не се гледаме ние колку сме очајни.
Иронија.
И да, поеќе аплауз доби Естонија, отколку нашата репрезентација (не дека заслужија), ама сепак поддршка треба и навивање без разлика дали губиме или водиме.
Се осеќа играњето во ПелистерЗначи дочекавме време и Филип Лазаров да не спасува од срамови![]()
Навивате за ебаната ни федерација или за Република Македонија, или партиски пиончиња сте и вие?За атмосферата, нашиот став како група е дека на репрезентација нема да се оди се додека не се смени односот на федерациите во македонија. Има мини договор меѓу сите групи, ама некои некогаш не го пичитуваат. И покрај тоа наши членови редовно присуствуваат на утакмиците ама не организирано, а така атмосфера неможеш да кренеш...