Кому бе ќе менувате име? (генерална дискусија за зачувување на уставното име)

Член од
8 јуни 2005
Мислења
69
Поени од реакции
0
Луѓе, браќа Македонци... Јас сум еден обичен човек, работник кој едвај си ја прехранува фамилијата... имам 5 годишна ќерка... НЕ, не барам милостина... Јас се трудам за да можам да ја израснам ќерка ми, и кога ќе почне да го осознава животот да сфати која е, да разбере од каде потекнува. Но некои лоши луѓе ме попречуваат, сакаат да ми го одземат и последното што го имам, што го добив како наследство од татко и мајка... мојата ГОРДОСТ, моето ДОСТОИНСТВО... тоа е единствено што ми остана...
ха, ЧЕСТА не можат да ми ја одземат... ЧЕСТА може само да се изгуби, ама не да се одземе... не знам дали ВИЕ можете да ме разберете, мене ми е ЧЕСТ оти сум Македонец, колку и да ми е тежок животов... уште во февруари почнав да протестирам, сакајќи да го зачувам моето ДОСТОИНСТВО... два дена протестирав пред владата, три пати протестирав пред грчката канцеларија за врски, еднаш отидов пред централата на сдсм и еднаш пред зградата во која што живее груевски... бев и пред француската амбасада... учествував активно и во организираните протести исто како и неорганизираните на 31 март, ден пред да појде делегацијата во Букурешт... МОЕТО име не е за продавање и јас ПОВТОРНО ќе протестирам и овој пат ќе земам и камења со мене... и повторно ќе протестирам сам ако треба...мојата ќерка ќе смее да каже дека се гордее со татко и... ДАЛИ ВАШИТЕ ДЕЦА ЌЕ СЕ ГОРДЕАТ СО ВАС???
Секоја чест!!!

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Никаков потпис на Бранко,Никола,Трајан или Трпе не може да ми го смени македонскиот идентитет.

Jakov

Тато
Член од
24 јули 2005
Мислења
2.360
Поени од реакции
58
Takvo e vremevo mnogu raboti se izmesani, mnogu e zovriena temperaturata i ne se pravi razlika veke za nisto.
Kompromis, ime, jazik, narod, Makedonci, eu, Albanci, losi, dobri, kravata na komsijata se na eden kup.
Site se dale na dokazuvanje koj e pogolem Makedonec so toa sto ke vika po drugiot Makedonec deka ne e Makedonec samo zatoa sto ima poinakvi misli od toj donego Makedonecot koj na komsijata Makedonec mu vika nie i vaka i taka sme i ke bideme Makedonci.
Mislam wtf.
Ne gledam koja e razlikata da si graganin na BJRM i da si graganin na RSM? I tuka i sega i tamu i togas pak ke bides istiot so skinat dzeb, so 30 denari za cigari, so najnovo X6, so tri pi*ki za karanje u sekoj moment koja e poentata na diganjeto panika deka nema da bideme isti i deka nesto ke se smeni.
Imeto "go omazija" vo april 1993 koga rekoa deka bjrm ke bide za dva meseci.
Togas se kinea pasosi i se palea sobranija, togas se pravese "Ermenskoto scenario" so puski vo sobranie i so 9 mrtvi a ne denes 15 godini potoa. Sto ako denes go osvoime sobranie? Ke go vikneme Supermen da kruzi obratno okolu planetava i da ne vrti vo '93? Pa i Supermen pustiot umre.
Ubavo e toa sto ke si go krene glasot sekoj sto taka cuvstvuva i ke ostavi trag od toa, ako ne na drzavata barem na dusata ama toa e toa, dragi moi.
Cekajte go globalnoto zagrevanje na planetava, koga ke se stopi vecniot mraz grcija ke ja snema a nie ke bideme zivi i zdravi blagodarenie na toa sto sme vo GORNA Makedonija koja e na SEVER.

Член од
31 март 2008
Мислења
185
Поени од реакции
3
Jakov, да знаев што си напишал немаше да губам време во читање :tapp:

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
А од каде па сега 57???:toe:

Член од
14 март 2008
Мислења
574
Поени од реакции
14
НЕ ЗАБОРАВАЈТЕ... FYROM е сеуште привремена референца, и на мојот пасош сеуште пишува Република Македонија...

Член од
30 јуни 2008
Мислења
2.802
Поени од реакции
98
Cekajte go globalnoto zagrevanje na planetava, koga ke se stopi vecniot mraz grcija ke ja snema a nie ke bideme zivi i zdravi blagodarenie na toa sto sme vo GORNA Makedonija koja e na SEVER.
Se izvinuvam si rekov nema da komentiram na ovaa tema vishe ali ....

:pos2: :pos2: Vi ste pukli skroz :pos2::pos2:

Globalni zatopluvanja oooooooo majkooooooooo mila gde ja zivim , jes da e kazano od ironija ...ali ova e veke mislam totalna ludnica :nesvest:

Uste nekoj da se oblece ko Napoleon i da seta po forum i kraj :pos2:

Socuvstvuvam stvarno ali ova e kraj price :vozbud: :vozbud: :vozbud:

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
192
Boze mili ABC naiven li si :uvo:
Uste i ke se cenkash ... KOJ FAKTOR SI TI DA SE CENKASH ???
Sto nudish sto veke nemaat FOR FREE ???
Sto ???
Kakvi be crni garancii ocigledno nemas pojma sto se krie so malite bukvi pisano u dogovorot priznaj ???
Abe nema da te ima NIKAKO ...TOTALNO ... a ke dobiesh NISTO !!!!
Nego moli Boga da ostane status quo ko sto ja misalm ke bide inace od cenkanje NEMA NISTO :toe: Ke se cenkash ti so nekoj sto go izmislil cenkanjeto Grk i Evrej :tapp::tapp: :tapp:
Знаеш дека и ние за ценкање имаме по малку талент,сме го научиле тоа со вековите иако не ни било дарбина,сепак го научивме.Што губиме ако пробаме?Ништо,така?Затоа велам кога веќе сме под УЛТИМАТУМ БЕЗ ПРЕСЕДАН,тогаш барем да пробаме да се исценкаме за исчезнување на некакви бенџмарци,сигурно за ЕУ нема да бидат проблем уште 2 милиони народ да пикне под стрејата на својот покрив?

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
ABC, кој со ѓаволот си игра дупето ќе му биде на тоа бодалото.
ЕУ е второстепена кога се работи за името.
Таа и се распаѓа, да почекаме само до крајот на годината, ќе видиш како тежиштето после кризата ќе се префрли на исток.

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
Знаеш дека и ние за ценкање имаме по малку талент,сме го научиле тоа со вековите иако не ни било дарбина,сепак го научивме.Што губиме ако пробаме?Ништо,така?Затоа велам кога веќе сме под УЛТИМАТУМ БЕЗ ПРЕСЕДАН,тогаш барем да пробаме да се исценкаме за исчезнување на некакви бенџмарци,сигурно за ЕУ нема да бидат проблем уште 2 милиони народ да пикне под стрејата на својот покрив?
Нема шанси. Може визи само да се симнат ама ни тоа не е сигурно.

Кога направила МК добра зделка, никогаш!

toiise

Паско Кузман
Член од
17 декември 2007
Мислења
661
Поени од реакции
94
Нема шанси. Може визи само да се симнат ама ни тоа не е сигурно.

Кога направила МК добра зделка, никогаш!
мк не направила добра зделка ама политичарине прает екстра зделки за нивните џепој

Член од
30 јуни 2008
Мислења
2.802
Поени од реакции
98
Kakvi be Vizi da se simnat sto traskate zivti sve ... koj ke raboti u RM toas za 200 evra ...treba li nekoj PIRAMIDITE da gi gradi ????

Abe jas za Piramidite koa Vi zborev pred edna godina koj se sekava , beshe u prenosna smisla recheno ... zaso Vi rekov sto ima dolarot na vrvot na piramidata ... :tapp:

Kajgana Shop

На врв Bottom