wild dolphin
Мал човек а голем ждерач
- Член од
- 12 мај 2009
- Мислења
- 1.702
- Поени од реакции
- 229
Првата и третата ми се допаѓаат. На првата си можела патем малку да спуштиш кадар за да имаш рефлексија од светилникот или да кренеш малку повисоко за да се вклопува во правилото за третини, ама ОК е.
Втората и четвртата требало пред фотографирањето да се запознаеш со правилото за третини. На втората посебно и едрата ти се исечени, што не чини. Плус тоа човековото око е навикнато едреникот да го перцепира како слобода, и треба да имаш простор над едрата за фотографијата да „диши“.
Петтата има фина динамика со сите тие цик-цак линии.
Ама дефинитивно третата ти е најдобра. Малку отстапува од правилото за третини, ама тоа ја прави уште подобра фотката. Ми се допаѓа што сонцето не е во средина, и тоа што има вињетинг ефект. Можело во фотошоп уште малку да додадеш вињетинг
правило на третини како на пример оваПрвата и третата ми се допаѓаат. На првата си можела патем малку да спуштиш кадар за да имаш рефлексија од светилникот или да кренеш малку повисоко за да се вклопува во правилото за третини, ама ОК е.
Втората и четвртата требало пред фотографирањето да се запознаеш со правилото за третини. На втората посебно и едрата ти се исечени, што не чини. Плус тоа човековото око е навикнато едреникот да го перцепира како слобода, и треба да имаш простор над едрата за фотографијата да „диши“.
Петтата има фина динамика со сите тие цик-цак линии.
Ама дефинитивно третата ти е најдобра. Малку отстапува од правилото за третини, ама тоа ја прави уште подобра фотката. Ми се допаѓа што сонцето не е во средина, и тоа што има вињетинг ефект. Можело во фотошоп уште малку да додадеш вињетинг
Кај се наоѓат ова ? ...:nesvest: