Пејсажи (исклучиво ваши дела)

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.479
Поени од реакции
7.949
Не фотографирам грди работи.

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.479
Поени од реакции
7.949

Еве нешто од мене. Штип чкрапнат од Исарот.

Возејќи кон Штип

Урбан пејзаж, Штип. Малку празно ко за Пастрмајлијада, ама тоа е.

pumaval

Дрвен Адвокат
Член од
5 септември 2008
Мислења
1.480
Поени од реакции
598
Represent ya my town (view from my house)

View from the lair...

Near the Anska Reka..

BOnus view

Dojran

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.479
Поени од реакции
7.949
Да не испаднам лош, расипан, ваков, онаков... удрив мали корекции на фотките на Хич.

И најубавата на крај :)

H

HITCH

Гостин
Да не испаднам лош, расипан, ваков, онаков... удрив мали корекции на фотките на Хич.

И најубавата на крај :)

Мене ептен ми се свиѓа како си ги средил фоткиве. Јас сакав да ги направам вака, ама ...

Член од
22 јули 2009
Мислења
107
Поени од реакции
32
Фотографијава ја видов летово на една тезга во Охрид, ставена во рамка и се продаваше по цена од некои си 600 денари. Маwечко, знаеше за информацијава или јас пласирам дежаву информации? :)

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.479
Поени од реакции
7.949
Пејзажов е нешто како кај нас чаршија, еден куп луѓе имаат фотки од таму. Патем лесно може да се одреди дали пејзажот е нејзин или некој башка го фотографирал, само треба малку познавање на темата. Јас овој пејзаж го имам видено од уште неколку луѓе направен.

Бај д веј, сигурен сум за друг пејзаж што и го имаат украдено, тој беше од градскиот парк. Ме мрзи да барам линк :)

Член од
22 јули 2009
Мислења
107
Поени од реакции
32
Не не, 100% сум сигурен дека беше баш овој пејсаж бидејќи фотографијава ми е една од моите омилени. Го имам запаметено секој најситен детаљ од фотографијава (зелената и сувата трска, позицијата на кајчето укотвено во трската, снегот на планината од лево и многу други ... ), и затоа најодговорно тврдам дека беше оваа фотографија. :)

Инаку, еве ја мојата прва фотошоп обработка. Секоја критика е добредојдена. :)

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.479
Поени од реакции
7.949
Требало да оставиш малку од езерото/морето, и малку од небото. Претесен кроп си направил. Останатото е ок.

За фотката на Мањечко, малку е тилтана (навалена). Тоа би требало да ти биде прв ориентир при анализата.

При споредување на фотографии, од сеќавање не може баш да бидеш сигурен дали одредена фотка е истата која ја имаш во глава.
На работа сме тројца колеги во одделението. Двајца фотографираме, а третиот не. Патем другиот колега има работено како графички уредник во пола од МК весниците.
За Илинден се погоди на насловната на Вечер или Утрински да има слична фотка како и на насловната на Шпиц. Колегата што не фотографира тврдеше дека се работи за иста фотографија, меѓутоа јас и другиот колега од веднаш најдовме неколку разлики.
Сепак најбитно е споредбата да се врши со двете фотографии пред тебе.

Kajgana Shop

На врв Bottom