Зборови кои нервираат

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.285
Поени од реакции
30.612
крагњи или незнам како ми го кажаа у скопје

Amnaesiac

Paranoid Android
Член од
9 декември 2008
Мислења
1.818
Поени од реакции
43
Зборот морално кога се употребува кај што не му е место.

Аналогно на тоа тие луѓе за нешто што треба да се направи, би требале да речат требално, а зошто не викаат така не ми е јасно.

MAKEDONEC_PP

ПОБЕДАШ
Член од
7 декември 2007
Мислења
778
Поени од реакции
74
крагњи, кравата, пешкир, буљаш, крема, искача, укара, искара, вонка...и сите други немакедонски зборови кои некои ги користат, а за кои си имаме НАШИ!!!!

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.267
Поени од реакции
2.265
Два збора што најмногу нервираат се:

1. Манчестер
2. Роналдо:pop:

El 'Borracho

Riot Maker
Член од
18 јули 2009
Мислења
822
Поени од реакции
238
он и реокл, она и рекла ( се извинувам на сите Скопјани али навистина.... нема да ве боли да речите тој или таа
шо ти е мааааа
хеллоууу

Геврек

O ALQUMISTA
Член од
6 ноември 2008
Мислења
770
Поени од реакции
483
Mrazam mrazam mrazam srbizmi pokraj srbizmite zamraziv se sto e srpsko!!!
ama zborovi sto najmnogu me nervirat i sto gi najveke mrazam se : valjda,boljle,bocno,igrica
jebote... no najveke go mrazam zborot vruce!!!! mi se ide da laam tepam i pcuvam koga ke go cujam:nesum:

Член од
28 март 2006
Мислења
17.804
Поени од реакции
12.295
Па нервираат модерниве зборови -промискуитет, излезност...такви некои, а си имавме добри наши зборови...а и она руки ноги.

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263
Koга некој ќе ми се обрати со *Сине*, а притоа е максимум постар 2 години од мене .
Не само на форумов, воопшто .

Член од
28 март 2006
Мислења
17.804
Поени од реакции
12.295
Слушај сине да ти каже чича нешто :pos2: да, има пуно такви...ајвани :)

И мене ми сметаше кога до пред десетина години луѓе некоја година постари од мене ми се обраќаа со -дете, дечко...а ја натепани 35 :tapp:

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.034
А јас како класичен и неупатен сељак можам ли да прашам тоа модерното „пеер“ кај се употребува и за што се користи?!?!?!? :toe:

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263
А јас како класичен и неупатен сељак можам ли да прашам тоа модерното „пеер“ кај се употребува и за што се користи?!?!?!? :toe:
У иста конотација како и ''брат'' се користи и ''пеер'' . Нема никакво значење освен обраќање кон некого , без да се мисли соговорникот да се навреди а сепак да се долови поентата на обраќањето .
Има и деминутивна варијанта како ''пеерче'' или пак поново ''пеер4е'' и се користи кога соговорникот изиграва пицајзла т.е. не сака да се согласи со нешто, не сака да прифати некоја апсолутна вистина или пак е мрза .

Како вид на збор ја би го сместил во плеоназми .

theMac3donian

Мак3донецот
Член од
5 февруари 2007
Мислења
3.690
Поени од реакции
259
Се извинувам за копи-пејст ама морав.

Фановите марширајќи покажаа слога

Вкупно осум навивачки групи од цела Македонија го потпишаа меморандумот за меѓусебна сорабо-тка на фановите. Во маршот на навивачките групи, организиран од „Комити“, зад меморандумот застанаа симпатизерите што членуваат во групите на „Комити“, „Фемили Аеродром“, „Сити парк бојс“, „Војводи“, „Лавови“, „Пирати“, „Вампири“ и „Гемиџии“. На маршот немаше претставници од поголемите навивачки групи во Македонија „Чкембари“, „Ајдуци“, „Мајмуни“, „Лозари“... Потпишувањето на договорот беше поздравен со аплауз од осумте навивачки групи, а се случи кај фонтаната во Градскиот парк во Скопје.

- Во последно време нас навивачите не' посочуваат како проблематичен слој на општеството. Не' нарекуваат хулигани, анархисти, па дури и терористи. Навивачите се нормални луѓе, кои решиле во недела наместо да седат пред телевизорите, да решаваат крстозбори или да имаат други активности, да заминат на стадион да ги бодрат своите миленици. Ние ја покажуваме нашата страст кон спортот и љубовта кон клубот за кој навиваме. Навивачите се цивилизирани и нормални луѓе. Ние можеме да се самоорганизираме и се' да помине во најдобар ред - рече Мики, кој повеќе од 15 години е дел од „Комитите“. Според организаторите на маршот, тоа требало да биде собир на сите навивачки групи. - Имаме поддршка од сите навивачки групи во Скопје, освен од тие од Чаир. Дојдени се и навивачки групи од внатрешноста на Македонија. На овој марш можеа да учествуваат сите навивачки групи од цела Македонија - додаде Мики.

ПРИСУСТВУВАА 500 ФАНОВИ
На маршот присуствуваа околу 500 навивачи, кои мирно и без инциденти прошетаа низ центарот на Скопје. Дел од нив носеа транспаренти, а највоочлив беше тој на кој пишуваше „Слобода за навивачите“. Митингот го обезбедуваа поголем број полицајци, кои постојано ја следеа групата. Зголемен број полицајци имаше пред Владата на РМ, но немаше потреба за никаква интервенција бидејќи се' помина во најдобар ред. Во текот на маршот, групата испеа и неколку навивачки песни.

Навивачите потенцираа дека тие не сакаат да се поврзуваат со ниедна партија и дека политиката треба да биде понастрана од навивањето. - Не сме монети за политичко поткусурување. На навивачите местото им е на стадионите, а на политичарите во Собранието, во Владата. Не сакаме да бидеме искористени во политички пресметки - вели комитата Мики.

ДОСТА СО ПОЛИТИКА

Стоп за злоупотребата на навивачите во политички цели беше и една од основните точки на меморандумот. Меѓу главните точки беа: барање за активно учество и консултација со навивачките групи при донесување закон за навивачи; донесување закон за спорт по забрзана постапка заради трансформација на спортските клубови од здруженија на граѓани во акционерски друштва; стоп за идентификација на навивачите со хулигански криминални и слични групи; организирање почести средби на релација навивачи - МВР, заради предочување на граѓанските права и обврски на навивачите; ограничување на слободата на движењето на навивачите со донесувањето на забраната за гостување од страна на ФФМ. По мирниот марш и пристигнувањето пред Фонтаната во Градскиот парк, членовите на осум навивачки групи го потпишаа меморандумот што наиде на одобрување кај сите присутни. Со потпишувањето на меморандумот, маршот заврши.
Извор А1

ФАН , ФАНОВИ ... многу ми се погрдни зборови! Зарем не беше соодветно НАВИВАЧИ да се користи во цел текст? Или тогаш ќе се смеат сите на „малиот“ речник. Зошто мора да се увезуваат зборови така од Англискиот? Да имаше потреба во ред, ама вака на збор, збор.

п.с. Плус многу ми звучи како бугарите... „Фенки“...

Што е толку тешко да сме си сами на своето, наместо да се правиме нешто што не сме, притоа уништувајки го она малото што всушност не прави нас, нас.

Самара Морган

НЕ Е ВЕЌЕ ЧЛЕН НА КАЈГАНА
Член од
24 јуни 2009
Мислења
511
Поени од реакции
33
- Фенси
- Хелоуууууу
- мори / море
- торко
- сите зборови со 4 , 6 ,8 и останати броеви
- зборови кои завршуваат на ич
- српските презимиња што ги пишуваат и изговараат со ИЧ или ИЌ на крај!!!!

SrRulz

Siempre Real Madrid
Член од
8 декември 2007
Мислења
4.845
Поени од реакции
221
Кога ќе слушнам некоја к*рва како се дере "'Хелоооууу" косата ми се ежи:)

Kajgana Shop

На врв Bottom