MSN Messenger и се околу него

Статус
Затворена за нови мислења.

vlatkolik

~I'm busy U are UglY,Have a Nice DaY!!!~
Член од
17 мај 2007
Мислења
2.647
Поени од реакции
28
Батали МСН. Земи си Trillian, или Meebo
И двата се чат клиенти кои подржуваат повеќе мрежи. Трилијанот се инсталира на компјутерот, додека Мибо се користи директно онлајн, но се препорачува да имаш брз интернет, на dial-up не работи (не се лоадира).
Meebo сум го користел и знам дека не поддржува video call, но што е со Trillian искрено прв пат слушам за ова?
Па ја користев 8.0 се додека не ми се појави проблемов, после пробав да ја инсталирам и 8.5 бета верзија, и пак истиот проблем се појавува

не е ни едно од горенаведените, ова е: 80040154
Истиот проблем го имав и јас мислам ако видиш неколку страници назад, 8.5 бета почна да прави проблем при логирање и си инсталирав 8.1 иако на оваа верзија видеото не работи но барем се логирам кога ќе посакам е сега јебига монопол Били си го игра со нас :icon_lol: инсталирај си 8.1 мислам нема да прави такви проблеми...
Еј дали знае некој како може да напраем да можам да праќам нудге цело време без престан т.е да не морам да чекам 10 секунди
Лелел колку блокови има да добиеш со тој НУЏЏЏЏ!!!

Дефинитивно најгрдата работа на МСН!!!

И една од причните зошто избегнувам МСН.
Тачно,ако нешто може да ме извади од такт е тогаш се овие дркања на монитор,поглупа и погрда работа стварно неможеа да стават абе одвратно е еј не го користете,напиња!

VINX

Rhymesaya'
Член од
13 ноември 2007
Мислења
108
Поени од реакции
0
Meebo сум го користел и знам дека не поддржува video call, но што е со Trillian искрено прв пат слушам за ова?

Истиот проблем го имав и јас мислам ако видиш неколку страници назад, 8.5 бета почна да прави проблем при логирање и си инсталирав 8.1 иако на оваа верзија видеото не работи но барем се логирам кога ќе посакам е сега јебига монопол Били си го игра со нас :icon_lol: инсталирај си 8.1 мислам нема да прави такви проблеми...

Тачно,ако нешто може да ме извади од такт е тогаш се овие дркања на монитор,поглупа и погрда работа стварно неможеа да стават абе одвратно е еј не го користете,напиња!
абе има опција да се исклучи nudge-от :):)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500

VINX

Rhymesaya'
Член од
13 ноември 2007
Мислења
108
Поени од реакции
0
Кога ќе кликнам Remove Nudge Delay, ми ги селектира сите, е сега јас некои од тие не сакам да избришам. Чаре?:toe:
хммм...кај мене се ок беше го немав проблемов...може си даунлодирала погрешен patch , провери шо верзија на мсн имас...8.0,8.1,8.5...?и даунлоадирај го соодветниот од страната...ај дај боже да го оправиш :) :)

Птичји Грип

Без влакна на јазикот!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
770
Поени од реакции
9
Напишано од Tonchie
Батали МСН. Земи си Trillian, или Meebo
И двата се чат клиенти кои подржуваат повеќе мрежи. Трилијанот се инсталира на компјутерот, додека Мибо се користи директно онлајн, но се препорачува да имаш брз интернет, на dial-up не работи (не се лоадира).
Напишано од vlatkolik
И јас искрено првпат слушам, но еве сега под итно ќе го побарам за да го пробам.
Кога ќе кликнам Remove Nudge Delay, ми ги селектира сите, е сега јас некои од тие не сакам да избришам. Чаре?:toe:
Прво види дали 8.5 beta си напраила upgrade сама. Ако не симни го 8.5 final па најди го patch-от за неа. Откако ќе сетираш според твоите потреби и да си згрешила нешто, исклучи го месинџерот, пак стартирај го patch-от и тогаш повторно сетирај го според твоите потреби.

Tutkar

Богомил
Член од
6 декември 2005
Мислења
1.967
Поени од реакции
34
Па ја користев 8.0 се додека не ми се појави проблемов, после пробав да ја инсталирам и 8.5 бета верзија, и пак истиот проблем се појавува

не е ни едно од горенаведените, ова е: 80040154
Fix 80040111 and 80040154 Error.

Please try the following to resolve the issue:

Step 1. Re-register msxml3.dll
  • Click on the Start menu, select Run and type the following: "Regsvr32 %windir%\system32\msxml3.dll"
  • hopefully, you will see a window popup that says "DllRegisterServer succeeded in C:\Windows\System32\msxml3.dll is succeeded. If this fails proceed to next step and if successful proceed to Step 3"
Step 2. Reinstall MSXML3
  • Go here.
  • At the bottom of the page click on the link to msxml3.msi and move through the steps to complete installation.
Step 3. Restart your computer and sign into Messenger again.

Step 4. If this does not resolve the issue...

Orkad

The Master
Член од
5 октомври 2007
Мислења
1.010
Поени од реакции
10
Fix 80040111 and 80040154 Error.

Please try the following to resolve the issue:

Step 1. Re-register msxml3.dll
  • Click on the Start menu, select Run and type the following: "Regsvr32 %windir%\system32\msxml3.dll"
  • hopefully, you will see a window popup that says "DllRegisterServer succeeded in C:\Windows\System32\msxml3.dll is succeeded. If this fails proceed to next step and if successful proceed to Step 3"
Step 2. Reinstall MSXML3
  • Go here.
  • At the bottom of the page click on the link to msxml3.msi and move through the steps to complete installation.
Step 3. Restart your computer and sign into Messenger again.

Step 4. If this does not resolve the issue...
Фала многу на помошта, го решив проблемот.
П.С. Ај ако сакаш ќе ни кажеш каде можеме да ги најдеме овие error поправки?

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
хммм...кај мене се ок беше го немав проблемов...може си даунлодирала погрешен patch , провери шо верзија на мсн имас...8.0,8.1,8.5...?и даунлоадирај го соодветниот од страната...ај дај боже да го оправиш :) :)
8.5 имам се е во ред :)

Член од
19 март 2007
Мислења
6.574
Поени од реакции
164
Абе слушам некој нов Виндоус Месенџер Бета или така нешто, и многу бил ѕверски!!!

Дај кажете нешто, го има ли некој, и ако може линк за даунлоад :smir:

Necrophilia

Find Prettys Womans from your city for night
Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
Абе слушам некој нов Виндоус Месенџер Бета или така нешто, и многу бил ѕверски!!!

Дај кажете нешто, го има ли некој, и ако може линк за даунлоад :smir:
па ако на официјалната страна ја нема таа нова ѕверска верзија - значи нешто не е у ред или пак само интерфјс некое детиште сменило ;)

Член од
19 март 2007
Мислења
6.574
Поени од реакции
164
па ако на официјалната страна ја нема таа нова ѕверска верзија - значи нешто не е у ред или пак само интерфјс некое детиште сменило ;)
Па еден другар ми вика у Ентернет видел ...

Шо го знам :toe:

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.404
Поени од реакции
25.269
Па еден другар ми вика у Ентернет видел ...

Шо го знам :toe:
Сигурно е до интерфејсот. Има разно разни додатоци за мсн.
Ако сакаш види на www.toggle.com
ќе напишеш во search - messenger , има полно работи и разни верзии.

Milanez`

Tutta lα miα vitα...
Член од
6 август 2007
Мислења
14.557
Поени од реакции
5.550
нешто ми се зезна МСН ... не ми ги преикажува смајлито :(:) кај мене а кај другиот што ги праќам ги прикажува што може да биде ...?

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.406
Поени од реакции
5.970
Види дали ти се штиклирани овие во црвеното.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom