Добро се извинувам ако те навредило тоа. И мојот ник е глуп, ама кога се зачлченував не мислев дека ќе се навлечам на форумот толку многу
.
A поентата ми беше да се знае кој не доведе до овој момент да мора да прифаќаме закони за јазик на некоиси доселеници кои дојдоа после земјотресот во Скопје, а потпомогнати од Едноокиот и Сранко сега имаат среќно малцинство со над 20%.
Во ред.
И Јас се извинувам доколку те навредив со она бг, но тоа повеќе беше наведено како пример.
Инаку за грешката на Киро и тогашната компанија, денес плаќа социјалдемократијата во Македонија...гледано историски.
Но гледано од денешен аспект, ова влада, само го продолжува и го привршува она што го започна Киро & Co.
Така да послее 5 или 10 години, историјата ќе покаже, кој бил поголем предавник на Македонската кауза...гледано од тој аспект.
Инаку Јас лично мислам, дека албанското прашање, е реалност во Македонија, исто како и албанците...кое треба еднаш за секогаш да се реши, и енергијата да се насочи на поважните проблеми, се разбира заеднички.
Партиите под таа точка, може само да тепаат политички поени, врз чувствата на Македонскиот народ.......тоа нечини.
Пример е и овој закон, кој 6 години за дпмне беше антимакедонски.