Собранието го донесе законот за употреба на јазик што го зборуваат најмалку 20%

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.881
A na Vmr-ovcite , bas smesno im e , da go izglasase SDSM ovoj zakon ?? ahahaha.
Ova e silata na DUI , em te tepa em ne te ostava da places .
Bas smesno neli Vmrovci

DimceY

Jimmy
Член од
20 ноември 2007
Мислења
5.848
Поени од реакции
5.673
Ahahah :):)Znaci ke gi menjame ulogite , vie ke barate prava i ke oformite gerila , ahahah , se vrti se vrti , aj da ne dojde do toa , sepak ke si ziveeme so ednakvi prava , i so ednakvi moznosti. Nejkemo da vi ja zememe drzavata.
и да сакате не можете не летајте толку високо

nako

No1
Член од
22 јануари 2006
Мислења
918
Поени од реакции
35
Не знам зашто толку голема фама околу законот, секој има право да го збори, пишува и твори на својот мајчин јазик.

Mad Maxx

SSG3000
Член од
4 мај 2005
Мислења
1.235
Поени од реакции
64
Ahahah :):)
Znaci ke gi menjame ulogite , vie ke barate prava i ke oformite gerila , ahahah , se vrti se vrti , aj da ne dojde do toa , sepak ke si ziveeme so ednakvi prava , i so ednakvi moznosti. Nejkemo da vi ja zememe drzavata.
Не бе машко,ја само си изразувам лични мислења и ставови.Тоа што го направивте вие не е ништо ново,само криво ми е што дозволивме да паднеме на ефтина финта.„Долгата рака на Израел“ е книга во која многу убаво е напишано тоа што го направивте тука.На одредена територија се зголемува наталитет,се доселуваат од страна,се финансира и вооружува и еден ден се дига бунт и се вика избркај ме ако можеш.Ние тука пофрливме.Имаме богата историја за борба со поголемо зло и таа борба ке заживее пак.

DimceY

Jimmy
Член од
20 ноември 2007
Мислења
5.848
Поени од реакции
5.673
Не бе машко,ја само си изразувам лични мислења и ставови.Тоа што го направивте вие не е ништо ново,само криво ми е што дозволивме да паднеме на ефтина финта.„Долгата рака на Израел“ е книга во која многу убаво е напишано тоа што го направивте тука.На одредена територија се зголемува наталитет,се доселуваат од страна,се финансира и вооружува и еден ден се дига бунт и се вика избркај ме ако можеш.Ние тука пофрливме.Имаме богата историја за борба со поголемо зло и таа борба ке заживее пак.
алал да ти е бате КОСОВО се случи тоа ама овие се ненаситни малку им е сакаат и македонија

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
алал да ти е бате КОСОВО се случи тоа ама овие се ненаситни малку им е сакаат и македонија
Така е!!! Ја сакаме и Македонија! Ќе ја земеме!!! Упс..чекај. Дај прво нека остане Македонија, па ќе решаваме дали ќе ја земеме или не. Чувај си ја сине, чувај си ја како очите на чело. Не туку тропај глупости на форум само, искочи на улица и утепај некој кој преговара за твоето име.

DimceY

Jimmy
Член од
20 ноември 2007
Мислења
5.848
Поени од реакции
5.673
Така е!!! Ја сакаме и Македонија! Ќе ја земеме!!! Упс..чекај. Дај прво нека остане Македонија, па ќе решаваме дали ќе ја земеме или не. Чувај си ја сине, чувај си ја како очите на чело. Не туку тропај глупости на форум само, искочи на улица и утепај некој кој преговара за твоето име.
за мене секогаш ќе остане Македонија за разлика од тебе кој што едвај чека да се смени името па после да се курчиш по форумов колку добар аналитичар си и дека си го предвидел тоа како Нострадамус затоа што секој пост кај што се споменува името Македонија истиот одговор го даваш "Дај прво нека остане Македонија или ако остане Македонија " ама не е за тоа темата затоа олабави

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
за мене секогаш ќе остане Македонија за разлика од тебе кој што едвај чека да се смени името па после да се курчиш по форумов колку добар аналитичар си и дека си го предвидел тоа како Нострадамус затоа што секој пост кај што се споменува името Македонија истиот одговор го даваш "Дај прво нека остане Македонија или ако остане Македонија " ама не е за тоа темата затоа олабави

Олабавен сум јас, ехеее дури малце потпивнат, ама проблемот не е во мене кој што едвај чекам наводно да се смени името на државава. Проблемот лежи што македонците во голем број се комплексирани..

Панама одлучила да не вика БЈРМ...голем ташак..кој фактор е Панама.
Грчка бара од Србите да не викаат БЈРМ...кој ги ебе грците и србите.
Грчка бара преговорите да продолжат...ние бараме промена на некој си аеродром во Грчка...

Зашто? Дека македонците се нај јаки. Немаат потреба од надворешна политика. Презафатени се со спектакуларни апсења без доказ. Шо мајка барам јас да идам во Занзибар да барам од нив да ме признаат под уставно име. Кој фактор е Занзибар? Кој ги дрибла нив бе...Македонија форевр. Најзакон, поздрав4е. Кисс. Мwah. Ве сакам сите.

А обрачот се стеснува...јебига. Јас сум тој со луцидни мисли, јас сум аналитичарот, а вие сите паметните...шо правите? Чекате да видите што ќе се случи па ТЕК ТОГАШ ДА ДЕЛУВАТЕ??
Уау...која стратегија :) Ви завидувам. Крш...кис4е

DarthMakedon

Македонец
Член од
20 април 2008
Мислења
1.915
Поени од реакции
167
Законот е во ред само браќава 25%тни го тумачат како што им одговара јас немам никаков проблем секој во нашава Македонија да говори на својот мајчин јазик , а за спојување на општините Кичево, Зајас,Осломеј,Вранештица и ДРУГОВО дали е одложено или е за стално не знам , ама знам дека општината што е напишана со големи букви никогаш нема да биде арнаутска.

DimceY

Jimmy
Член од
20 ноември 2007
Мислења
5.848
Поени од реакции
5.673
Законот е во ред само браќава 25%тни го тумачат како што им одговара јас немам никаков проблем секој во нашава Македонија да говори на својот мајчин јазик , а за спојување на општините Кичево, Зајас,Осломеј,Вранештица и ДРУГОВО дали е одложено или е за стално не знам , ама знам дека општината што е напишана со големи букви никогаш нема да биде арнаутска.
до 2012 е одложено значи за 4 години

realen_07

Опозиционер
Член од
12 април 2008
Мислења
3.636
Поени од реакции
134
Ова е оној истиот закон, кој додека беше сдсм на власт, не го донесоа, бидејќи беа обвинувани од опозицијата (дпмне), дека законот е антидржавен, а по тој повод имаше најмалку 50 патриотски прес конференции на ѓорчев, за да објасни колку законот е антимакедонски.

Идам у недоумица....може некој да ми објасни дали се работи за истиот закон ?

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Ова е оној истиот закон, кој додека беше сдсм на власт, не го донесоа, бидејќи беа обвинувани од опозицијата (дпмне), дека законот е антидржавен, а по тој повод имаше најмалку 50 патриотски прес конференции на ѓорчев, за да објасни колку законот е антимакедонски.

Идам у недоумица....може некој да ми објасни дали се работи за истиот закон ?
Дап.

realen_07

Опозиционер
Член од
12 април 2008
Мислења
3.636
Поени од реакции
134
Ооооо!!
Па кај сте бре патриоти....никаде ве нема да објасните како наеднаш законот стата од анти, про-државен.

Или вечер Ѓорчев ќе има прес, да објасни.

Доколку има некоја прес конференција, ве молам некој да ме извести....да не случајно го пропуштам.

Бескрајно бу му бил благодарен.

kpbKENGUR

Devil's Advocate
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.132
Поени од реакции
201
во прилог на горепишаното:
значи, тоа се истите вмро дпмне кои викаа дека никогаш не би коалицирале со терористите дуи? истите се?! кои плукаа по комуњарине за нивната коалиција со Т.О.* ДУИ?омг, шо праиме сеа вмровци?! А?!

*терористичка организација

Kajgana Shop

На врв Bottom