Пила (Saw)

• Креатор на темата Креатор на темата Solid
  • Време на започнување Време на започнување
многу бе
ќе се најде некој што ќе напраи DvDRip и ќе го качи порано сигурно

абе шо знам у пм.првите три дела беа фантастични,овие другите некако бледи,откога се појави тој типот од Б категорија со лоша глума некако успори филмот.не се сомневам дека последниов ќе биде многу добар.двај чекам да излезе подобра снимка

Многу е добар 7 дел,вчера го гледав и многу беше јак.Играта беше фантастична,а стапиците многу оригинални и језиви.
Инаку јас мислам дека нема да биде последен според тоа како што заврши 7ми дел.Имаше многу јак крај.Имам само пофални зборови за SAW 7 3D.
Ајде здравје боже за 1 година ќе коментираме за 8ми дел.

Филмов ќе почекам да излезе со добра слика за да го гледам
Како што најавија, рекоа дека Saw 7 ќе е последен дел , но на еден сајт прочитав сценаристите подготвиле сценарио и за 8-ми дел
Како и што рекоа дека крајот е фантастичен и завршува со морален почеток на SAW 8
Но мое мислење е доволно е овој дел да е последен

Како и од останатите делови и од овај очекувам дека че биди маестрално дело.
Нека излези на малку поуба снимка, да не биди она кино снимка кај шо се е црно, и че го гледам и јас.
Само за едно нешто ми е криво - ЗОШТО ВО МАКЕДОНИЈА НЕМА 3D :toe: ЗОШТООООООООООО!?

Филмов ќе почекам да излезе со добра слика за да го гледам
Како што најавија, рекоа дека Saw 7 ќе е последен дел , но на еден сајт прочитав сценаристите подготвиле сценарио и за 8-ми дел
Како и што рекоа дека крајот е фантастичен и завршува со морален почеток на SAW 8
Но мое мислење е доволно е овој дел да е последен

Па нормално дека е подготвено сценариото за 8ми дел.
Инаку како ќе дознаеме кои беа
прасињата
на крајот на 7ми дел :raz:

го има веќе на многу торенти но тапа снимка е валјда
а за 3Д овде незнам дали ќе бидне :)

Do you reckon they called the 'Saw' films saw so that people would say:
"Did you see saw?"
"Yeah I saw Saw."
"Did you see Saw 2?"
"I saw Saw 2 too"
"Did you see Saw 3?"
"No but I saw Saw 4"
"What did you see Saw 4 before you saw Saw 3 for?"

Го изгледав филмов, добар филм али ипак треба да се гледа у 3Д
Крајот .. феноменала :vozbud:
saw 8 според како заврши мора да има

Го гледав вчера и очекував на крајот да речам "вредеше да се прати цели 6 години". Колку само не...
Разочаран сум од Saw 3D. Многу плитко сценарио, уште поневеројатно лоша глума и згора на се, повторување на истите финти од минатите делови (ова некако ќе доаѓа слично на Роки 5 кога со ефтини flashbacks успеаја малку од малку да се "извадат").

Јас ја обожавам целата Saw franchise, ама ова веќе беше доста. Многу глупаво ќе биде ако ВООПШТО се остава простор за нов дел. Едноставно не вреди. Jigsaw умре во третиот дел, и можеби најдобро ќе беше и со него да завршат.
Дури не можам да одберам дали Пила 5 или Пила 7 е најглупиот дел од серијалов. Имам многу причини зошто:

1. Jigsaw е се она што всушност сака да го претстави Saw, и секогаш тие два поими одат заедно. Сценаристите успеаја неговиот лик да го вметнат во овој дел цели 3 минути.
2. Крајот не беше воопшто фасцинантен колку другите. Цело време очекував да се деси пресврт на "пресвртот" кој очигледно беше толку набрзина направен.
И нервирачки е вметнување на сосем десетти помошник, кој пред тоа и не уживал некоја голема важност во цел серијал. Ако некој се сети дека човекот кој е инвалид всушност е истиот тој кој излезе од првиот дел, алал да му е. И мораше да ни покажат преку сцени од минатите серијали и сцени кои првпат ги гледаме, дека треба да го сметаме тој лик ко важен.
3. Никако, ама баш никако немаше логика толку умешно да бидат направени двете сцени, т.е. Хофман во исто време да ја контролира стазата на Боби и тајно да се транспортира во мртовечницата.

Имаше еден коментар на имдб кој вели - Finale...finally!
Се сложувам.
Полоша Пила...тешко. Освен 5ката, која е отприлика исто олку лоша (во моменти дури и се сомневам).

Аааааааааааааа ! Уште 3 мин че се симни Saw VII R5-Line, шо значи снимката е доста солидна, скоро како DVDRIP.
Одма го гледам... после и коментари че пишам, ама мислам дека нема логика да не ми се допадни. Цела оваа франшиза Saw е нешто феноменално. Можеби малку претераја но сепак сите делови се возбудливи, некој повеќе некој помалку, се на се вреди да се изгледаат сите делови.
Ај заминав да го гледам филмо, уште 2 минути...

Иначе јас го симнувам од овде

најдобри се вторите линкови. Од megauploud

--- надополнето ---

Незнам до шо е проблемо, ама дава проблем при одзипувањето на филмо. Изгледа лажен беше филмо... А баш се израдував :toe:

Сега преку торент се симнува па да видиме шо че бидни. :P

--- надополнето ---

Го изгледав седмиот дел од серијалов и мислам подобар крај никој друг не би направил. Она според мене е дефинитивно крај

Незнам дали само јас го разбрав на тој начин или и некој друг, ама според мене сценаристите со она мислеле да завршат, како што и рекоја. Јас крајон го разбрав буквално како крај на целиот серијал. Значи завршува со убивање на "лошиот" а притоа без да се направи никаква стапица. Нели скрос на последната сцена, Гордон се потсети како него му беше направена стапица, епа сега тој не му направи никаква стапица и не му ја даде пилата туку го остави да умри.
А исто така уште појако е то шо се завршува токму на местото кај шо почнало. Успеаја да го поврза првиот со шестиот дел.

Алал му вера на сценаристи, режисери, шминкери :) , ама значи подобар серијал, со толку дела а толку заплети и поврзаност нема излезено досега, а неверувам да излези во блиска иднина.
Ова Е ПОСЛЕДЕН ДЕЛ, и секое продолжение би било непотребно.
Game Over !

Ова Е ПОСЛЕДЕН ДЕЛ, и секое продолжение би било непотребно.
Game Over !
images

И то...

Само што го изгледав филмот и можам да кажам дека е најлошиот SAW од сите делови.Џимеј горе во спојлерот ги има наведено причините поради кои сум многу разочаран од последниот дел.

Top si e saw 3d .. samo nie sto neame naocari da go dolovime momentot taka jako.. inace imase zver zagatki.. top kraj .. sve si bese zversko
saw rulz..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom