Пила (Saw)

• Креатор на темата Креатор на темата Solid
  • Време на започнување Време на започнување
инаку џимеј
зошто да е невозможно Хофман во исто време да ја контролира стазата на Боби и тајно да се транспортира во мртовечницата ?

Баш напротив, изводливо е , и логично е . Хофман ништо не контролираше во играта на Боби. Касетите си беа наместени и Боби ја водеше играта, не Хофман.
А како се транспортира во мртовечницата кажаја на крајо, ко ги уби тие дрогирашите, расисти, шо беа таму, влезе во врејчата на еден од мртвите и го однесоја во мртовечницата.

оваа пила прерасна у серија наместо у филмски продолженија. се снима на секои 6 месеци. инаку за мене најдобри се 2 и 5

досега само 6тиот дел го гледав... ама планирам од почеток да ги изгледам :-)

добар е...

Па ја претераа веќе.Сега нека снимаат нареден дел со соседот на Џигсо како негов помошник,па уште еден дел нека снимаат со неговата сестра,па уште еден дел со некој негов вонбрачен син бла бла...
Вистинската Пила е од 1-4 дел.се после тоа е срање...

Интересно што овоа последниве делови се типични за американска публика бидејќи:
Овој кога отиде да си ја спасува жената...едноставно можеше куките да си ги закачи на каишот :)

п.с мислам дека после првиот дел за секој нареден е различен сценарист и режисер,така да нема ни логика да се споредуваат деловите меѓу себе нели?!!

Имам гледано 6 дела, стварно не вервев дек олку продолженија ќе се. Филмот пред се е добар ама убо би било да немаше олку продолжвење, некако ја надминаја границата. Сега сакам да го глеам тој во 3D, слушам многу му ја затупеле ама ај сеа 6 години глеам бар и крајов (ако е крај) фер е да го видам. Пак сеа ак сакет и 8-ми дел е стварно му се пост*аја.

Максимално промашување на пила 7 и многу нелогичности,океј знајме дека сега е модерно да се снимаат 3Д филмчиња,веројатно некоја финта за придобивка на рекламација на филмот.
Сакам сите нелогичности да ги пишам слободно,а не во спољери оти така филм ми е....ама не е дозволено
хаха абе барем тие куклите што ги влечкаше хофман (во хангагарот каде што беа стапиците) да личеа малку на луѓе...многу аматерски сработено.Дури добив и впечаток дека му се смачило на екипата да работи на тој филм

Нула!!!

На каналот Алфа моментално се емитува Пила 7 (последниот дел) :)

кецот,тројката (со гробницата мислам беше 3ката) и 6ката ми се најдобри.

6ката требаше да биде последен дел пошто беше дефинитивно најдобар начин на завршување на франшизата.

За кој машки полов орган се решив да ги гледам од почеток?
Само кецот и седмицата не ми беа гледани и ај јово на нново.
Толкави расплети и заплети ни во Ангели и Демони не сум видел. Секоја чест за режисерите и сценаристите. Тоа што е гаден на моменти ке го тргнеме на страна.
Најдобар за мене 6от, пошто 7цата....(не знам спојлери како се ставаат па затоа нема да коментирам).

Tука фацата баш му е: I want to play a game!
tobin-bell.jpeg

п.с. Отидов да научам спојлери како се ставаат. Ке се вратам со прашања за некој што му е јасен целиот филм. :P

Edit:
За почеток за 7от дел.
-На крај испадна дека на лажниот преживеан (ваљда Боби беше) кај колата го нападна докторот од првиот дел? Тој што си ја отсече ногата или...?
-На Хофман кога сакаше да си оди го нападнаа 3ца од кои едниот е докторот, штом така, кои се другите двајца? Остана уште некој преживеан а замешан во играта или за тоа ке мораме да чекаме 8цата да излезе? :)

Многу време го одбегнував овој серијал поради гадост....
Ама лани случајно го изгледав првиот дел и после сите до крај :) Браво за овој екстра серијал со одлични пораки...

The_Red1
Докторот нема врска со Боби, он е тестиран од Џигсо бидејќи лажеше дека успеал да преживее. А Хофман е фатен од докторот и други 2ца кои веројатно ќе останат анонимни бидејќи Пила 8 нема да има :)

Премногу добро за да биде вистина

Можда малце каснам али...

@The_Red1 и @bobianakonda

двајцата на крајот се шпекулира дека се тие двајцата дечки на почеток на 7цата што требаше да изберат дали да го пресечат другиот, или да оставаат женската што ги варала двајцата еден со друг да ја пресече тоа машината :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom